Allah Aşkına ulaşan aşıklar dile Geldi Pir Elinden dolu icen talibler Coşa Geldi Talib oldu Mest,Cumlesi ikrarın Güde Geldi Demle Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali Diyerek Sakin oldu kimi Zaman,bazen taştı bu Gönül Erenlerin yolunda Kırk makamı Gördü GönüL Sır Acıldı perde kalktı ,Aşka Bulandı Gönül Dostla Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali Diyerek Kandil nuru Muhammed Sahibidir İmam Ali Urum Erenlerin Piri 'dir Hacı Bektaş Veli Varınca bu sırra Talibler olmuşlardır Deli Canla Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali Diyerek Bak Dermani Soyler Dogru Piri Abdal Murad'dır Dunya gümüş ise,Gerçek Altın İnce Figandır Verselerde Degişme dost Bu yolun Hakikattır Aşkla Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali Diyerek Kul Dermani Şah Hatayi'm Hak Bil Tuttuğun Eli Muhammed Ali'nin Aldım Elini Hak Deyip Tuttuğum Elden Ayrılmam Oniki İmamın Tuttum Yolunu Hak Deyip Tuttuğum Yoldan Ayrılmam Mürşidin Nefesi Hak Nefesidir Mürşid Sözün Tutmayanlar Asidir Mürşidin Rızası Hak Rızasıdır Hak Deyüb Tuttuğum Yoldan Ayrılmam Mürşidin Gittiği Veli Yoludur Gitme Dediğine Gitmemelidir Zahir, Batın Da Muhammed Ali'dir Hak Deyüb Tuttuğum Yoldan Ayrılmam Hak Erenler Bir Araya Derilse Cümle Aşıklara Nasib Verilse Aşikare Hak Göziyle Görülse Hak Deyüb Tuttuğum Yoldan Ayrılmam Şah Hatayi'm Hak Bil Tuttuğun Eli Zahirde Batında Hak Gördü Seni Gerçek Erenlerden Aldım Haberi Hak Deyüb Tuttuğum Yoldan Ayrılmam ŞAH HATAYİ Hayal Bana Yakın Yar Bana Uzak Hayal bana yakın yar bana uzak Sevdası başıma dolanır gitmez Aşkına düşeli yar bana uzak Yüz bin öğüt versen biri kar etmez Senin aşkın beni kıldı urusvay Düşmüşüm peşinde koşarım hay hay Kabul et kapında beni de kul say Dost yoluna olur aşık ar etmez Ey beni bu derde giriftar eden Eski muhabbeti kaldırdın neden Gönül ister kavuşmayı ölmeden Gül olmasa bülbül ah u zar etmez Beni yakan yansın aşkın narına Gönül düştü bir zalimin toruna Bakmaz mısın bu VEYSEL'in zarına Ah çeker ağlarım yar elim yetmez. AŞIK VEYSEL