Canlar sizlerinde bildiği gibi 2 temmuz tarihin kara sayfasına geçmiş bir katliamın tarihidir sivasta yanan canlarımızın Anısına bu acıyı yüreğimizde taşımak ve unutmadığımızı unutturmadığımızı göstermek için Sivas madımak katliamıyla ilgili elinizde sizin veya bir başkasının yazdığı şiirleri bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz bu bir yarışma değil sadece paylaşım ve bu uğurda şehit olan madımak şehitlerimiz için onları bir kez daha anmak amacıyla yapılacaktır şiirlerin iyi veya kötü olması söz konusu değildir 4 mısradanda oluşsa duygularınızı hislerinizi anlatan dörtlükler le bu günü analım değerli canlar paylaşımlarınızı bekliyorum bu konu forumdaki diğer konulardan çok farklı
ey sivas ben seni aşık veyselle tanıdım pirsultanın dizleriyle bağlandım sana sen nasıl kıydın ey zalim o güzelim canlara yolların geçit vermez bilirim bu kahpe düzen böyle gitmez ozanım demişya pirsultanlar ölmez sen nasıl kıydın ey zalim o güzelim canlara yollarına türküler yazan senin için dar darağacına çıkan madımakta semah dönene döne yanan senden değilmiydi sivas sen nasıl kıydın o güzelim canlara şimdi topragın al kanlara bezenmiş kim demiş giden geri dönmezmiş ben sivası kalbime çizdim yarası halen sızlar madımakta canları yakan İnsafsızlar Siz nasıl kıydınız o güzelim canlara Cihan DEMİR
Ah bu Türk yanim benim; Hititilerden baslayarak Ah bu Ermeni yanim benim; cok konuskanim, cok susanim Ah bu Rum yanim benim; agit söyler oynayarak Ah bu Arnavut yanim benim; sevdasini bilegime bicakla yazarak Ah bu Cerkez yanim benim; inatci, sarisin ve atak Ah bu Laz yanim benim; hoyrat, lacivert ve matrak Ah bu Arap yanim benim; munin, cesur ve korkak Ah bu Gürcü yanim benim; gaddar, pos biyikli, sarsak Ah bu kürt yanim benim; siginirim daglarima yoksulluktan utanarak Ah bu insan yanim benim; boynumda bir cingirak.............. Hasrte GÜLTEKIN sivasin isigi sönmeyecek
KANLI SIVAS! Hasret koydular canlara Yaktılar sivas elinde Lanet olsun yakanlara Astılar sivas elinde Kanlıdır sıvasın düzü Devletinde kirli özü Kırıldı pirlerin sazı Çalmıyor sıvas elinde Yobazlar yaktı canları Akıttı mazlum kanları Pir sultanı sevenleri Yaktılar sıvas elinde Her dönemde hınzır paşa Karga olup döndü leşe Düşermi kardeş kardeşe Düştüler sıvas elinde Edibe sulari darda Asef bazericiler nerde Pir sultanlar doğru yolda Asıtılar sıvas elinde Nesimi Gültekin canı Akarsuyum nerde hani Gelir bir gün hesap günü Kalender sıvas elinde KALENDER ŞAHİN Sivas katliamını hiç unutmayacağız....
[img width=400 height=350]http://img505.imageshack.us/img505/6195/402486017ij3.gif[/img] [img width=400 height=350]http://img137.imageshack.us/img137/4837/sivas3galeriko1.jpg[/img] [img width=400 height=350]http://img525.imageshack.us/img525/5516/sivas10galeri35fc1.jpg[/img] 1993'ün sıcak bir yaz günü.. Sivas'ın kurak topraklarında sazım tutuşur.. Koçgiriden eser rüzgarlar.. Ulaşamaz Madımağın Küllerine.. Yağar yağmurlar, Akar gözlerimden yaşlar, Düşemez Madımağın sönmeyen Ateşine.. Allahu Ekber diye Madımağın eşiğinde haykırıp, Yüreğimi Hasret Gültekinden, Sazımı Nesimi Çimenden, Umudumu, Geleceğimi Koraydan koparan, Ufkum Asım Bezirciye kilit vurmaya çalışan Faşist ! Dinle bizi.. Dinle Anadolunun Pir Sultan Evlatlarını.. Dinle Behiç Aşçıların, Muhlis Akarsuların, Hallacı Mansurların yoldaşlarını dinle.. Gör ! Ateşe verdiğin Otele bir kez daha bak.. Allah diyip, Allahsızlık yaptınız.. Din elden gidiyor diyip, Umuduma göz koydunuz.. Bu Ülke Müslümanların diyip, kovmaySa kalktınız beni Maraşlardan, Malatyalardan, Çorumlardan.. Yine başaramadınız, yine başaramadınız.. Asla da başaramayacaksınız.. [img width=400 height=350]http://img137.imageshack.us/img137/2677/sivassn8.jpg[/img] alıntı
Bedenim üsür, yüregim sizlar Ah kavaklar, kavaklar Beni hoyrat bir makasla Eski bir fotograftan oydular Orda kaldi yanagimin yarisi Kendini boslukta tamamlar Omzumda bir kesik el Ki durmadan kanar Ah kavaklar, kavaklar........ Aci düytü pesime ardimdan islik calar. Metin OLTIOK "Sivasin isigi sönmeyecek"
Bir ayrılık öyküsüyle dumana bürünmüştü gökyüzü. Paylaşmanın dayanılmaz sabırsızlığındaydı tel ve mızrap. Madımak kurban sunmayacak kadar masum... Dinmeyen bir inanç rüzgarıydı yüreklerindeki. Ve ölüm kuşandı cellat İKİ TEMMUZ’da, Utancın yok olduğu ülkemde o dönemde, Eşkiyalar cirit atarken kuytularında. Sonrası çelişkilerle dolu çıkmaz bir sokak. Ve hatırlanmak istenmeyen yaşanmışlıklar... Herşey kayıptır böyle zamanlarda. Böyle zıtların böyle yaşandığı dünyada... Kahpe yangınlara akarsu gibi çağlayıp, Otuzyedi canla barışa semah dönen hasretlere, Nesimi’nin yüreğiyle beste olmak isterdim. Bir insanın bir dünya olduğu yaşamda, İnsanca ve kardeşçe yaşamak dururken, Kendi içimizde kendimizi yok etmek niye? Hangi kitapta yazmış canlıya ateş çakmak? Öfkeyle yaradanın verdiği cana kıymak... Ve hangi yüreğe sığdı diri diri insan yakmak! Sen insanlık tarihinin yüz karasısın MADIMAK!!! Murat Yanç
KIZGIN ATEŞ YAKTI EHLİBEYTİNİ YETİŞ ALİM MADIMAĞA SU GETİR KURTAR MAZLUMLARI YETİMLERİ YETİŞ ALİM MADIMAĞA SU GETİR TUTMUYOR KANATLAR BÜKÜLDÜ DİZLER HAYİN YOBAZLARA GELMİYOR SÖZLER ŞEHİTLER GAZİLER YOLUNU GÖZLER YETİŞ ALİM MADIMAĞA SU GETİR HAZİN HAZİN GLİR FIRATIN SESİ EHLİBEYTİ SEVEN ÇEKER YASI ŞEHİT VERDİK UU ALEM ABBASI YETİŞ ALİM MADIMAĞA SU GETİR MUHAMMER ALİDE AH ÇEKER AĞLAR FADİME ANAMIZ KARALAR BAĞLAR SECDEYE KAPANDI ALİ SEFALAR YETİŞ ALİM MADIMAĞA SU GETİR
2 temmuz sivas katliyamının üstünden 14 yıl geçti ve biz onları unutmadık ve unutturmayacagız.. aydınlıktan kopardıkları 33 kızıl karanfilimizi karanlıga mahküm eden yobazlara en güzel cevabı onları yaşatmakla vereceğiz... pazar günü karacaahmette anma olacak 2 temmuzda da kadıköyde anma olacak tüm canları karanlıkları andınlatmak için orda olmaya çagırıyorum 2 temmuzda yitirdigimiz canların önünde saygıyla egiliyorum ve unutmadık unutmayacagız ve unutturmayacagız.. sivasın ışıgı hiç sönmeyecek sivası unutmak ihanettir... paylaşımın için saol can emegine ve yüregine saglık.....
Dostumuzla beraber yanar kanarız Her nefeste aşk ile yaradanı anarız Erenler meydanına vahdet ile girde gör Kırk budaklı şamdanda kırkımız bir yanarız Hünkar hacı bektaş veli canlar bu sayfayı yeni gördüm kusurumu bağışlayın geç olsada bişeyler yazmalıyım diye düşündüm Kanlı sivasda solan güllerimizi unutmadık unutmayacağız ve hiçbir zamanda unutturmayacağız< sivasın ışığı hiç sönmeyecek <