yoklama yapılır ve fazla imza atıldığı görülür. asistan : hocam fazla imza atılmış hoca : ben size kimsenin yerine imza atmayacaksınız demedim mi??işiniz gücünüz üç kağıt.kim imza attıysa çıksın silsin bir şey demiycem sınıf: (ses yok) hoca: tamam arkamı dönücem bakmıycam kmin olduğuna ama silin!! (sinirli bi şekilde) sınıf sessiz bir şekilde beklemektedir. hoca: siz işte böylesiniz.hayatınız boyunca hep böyle kalacaksınız.hep kolay yola kaçıyosunuz.aslında ben şu an o imzayı kimin attığını da görebiliyorum.ama söyleyip rezil etmiycem.gözlerinizden anlıyorum ne yaptığınızı.siz adam olmazsınız bla bla bla... asistan : hocam pardon hoca: gene ne var? asistan : tekrar saydım da sınıf tammış. hoca: öhöm, neyse arkadaşlar ders bitti iyi günler öğrenci: hocam o gözlerinden anladığınız kişi kimdi?? ------------------------------------------------------------------------------------- *güzel bir cuma günü, modern fizik laboratuvarı* deneysel fizik dersinin lab.ında gamma ışınları ile spektroskopi yapıyoruz. çeşitli radyoaktif maddeler dikkatlice inceleniyor. lakin bu maddelerin abidik gubidik isimleri var ve fizik grubumuz bu maddelerin gerçek adlarını lab.defterine yazmaktansa, selin, ayşe, mehmet, hasan gibi isimlerle not almakta. -abi bunların abuk sabuk isimleri var yok ti204 yok sr90 yok po210. tüm datalar birbirine girecek. başka isim koysak şunlara? -euehuehe tamam abi. ahmet, hasan ve selin? -aaheuh hüseyin de olsun -ahaha tamam lan. uzun çabalar ve bolca fıkra eşliğinde deney tamamlanır ve mutlu mesut evlere dağılınır. *rapor tesliminden önceki gece, saat 18:00 suları* -olm yazdın mı raporu?? -yok abi diğer gruptan alacam atarım sana.. -tamam abi eyv.. *rapor tesliminden önceki gece, saat 22:00 suları* -attım abi mail'ine. -süper =) *rapor tesliminden önceki gece, saat 22:15 suları* -lan olm ben baktım şimdi bu rapora burada maddelerin adları yazıo!??!? -ahaha olm tabi ki de yazacak ne sandın =) -abi yok ama bizde bunların isimleri!! -ne !?!? -yok abi valla.. -olm aldın ya maddelerin isimlerini. hani selin x, mehmet y'dir falan diye.. -abi onu evde unuttum -.... -abi napacaz?? selin,hasan fln yazsak, asistanla konuşsak desek işte unuttuk maddelerin gerçek adlarını?? -olm manyak mısın lan, raporda hasan'a gamma ışını tuttuk, yok selin'in zirve yaptığı yerler buralar mı diyecez!?!? -........ -........ -bu sefer tam sıçtık abi.. ---------------------------------------------------------------------------- kahramanızmız mar. un. iktisat fak. öğretim üyesi f. e. sınavdan 5 dakika önce sınıfa girer kendinden emin kağıtları dağıtmaya başlar. 4-5 kağıt dağıttıktan sonra öğrencilerden biri -hocam sizin sınavınız yarın, bugün hedene dersinin sınavı var. zaten çizgi film kahramanına benzeye f.e. adeta piuuuv diye bi ses çıkararak dağıttığı kağıtları topla***** kaybolur. ----------------------------------------------------------------------------------------- hocayı tanımamak ve öğrenci sanarak ders programını yazmak için kalem kağıt istemek. sakin bir şekilde vermesi. kalemin yazarken bitmesi, "ne biçim kalemin var iki satır yazdık bitti, başka var mı?" diye sormak. başka bir kalem daha vermesi. iş bittikten sonra kalemi geri verip derse girmek. beş dakika önce kalem aldığın ve öğrenci sandığın kişinin sınıfa girdiğinde sessizlik olması. o anda beyne dank etmesi. hocanın gülümsemesi ve sonrasında, final döneminde boş kağıt verdiğin halde dersten geçirmesi. -------------------------------------------------------------------------- istatistik hocasının kendi cevap anahtarını sınav kağıtlarının arasına karıştırması ile başlayan, "ismini yazmayan kim var?" şeklinde bi taramadan sonra kimsenin kağıdı sahiplenmemesi üzerine kağıdın kendi cevap anahtarı olduğunu anlaması ve kağıda 100 üzerinden 60 vermiş olması. ------------------------------------------------------------------------------- hazirlikta hoca sınıfa geçmişteki sevmedikleri öğretmenleri ve onları neden sevmediklerini sorar. kızın biri atlar.. - benim bi turkce ogretmenim vardi, beni koridorda gordugu zaman gerizekalı, abin kaldı sende kalıcaksın diye seslenirdi.. bende ondan cok korkardim.. bi gun derste onume turkiye haritasını koydu, ankarayı bul dedi.. + ee - e tabi bende cok heyecanlanip bulamadim.. -------------------------------------------------------------------------------- ismi lazım olmayan bi özel üniversitede 9. senesini okuyan bi arkadaşım rektörle baya bi papaz olduktan sonra tekrardan uzaklaştırma verilip yurttan atılmakla tehtid edilince rektörün üzerine yürüyüp `:ki bu aralarında her kavgada geçen artık gayet normal bi münasebettir` elindeki öğrenci kimliğinin arkasındaki girdiği senelerdeki rektörün imzasını gösterip n : senin bana sözün geçmez, bak kimin adı yazıo, kimin imzası var burda! demesi ------------------------------------------------------------------------------- koridorun ortasında daha önce kendisinden etik dersi alınmış hoca tarafından nescafe yüzünden azarlanmak. - o kadar dersi boşuna mı yaptık? kalkmış nescafe alıyorsun. tüketim toplumuna özgü davranışlar bunlar - ama hocam nescafe içmesem olmuyor. - kusura bakma, içsen de olmuyor. olaydan çok sonra aklıma geldi ki aynı hocanın elinde vakti zamanında nokia marka cep telefonu görmüştüm. ama o anki dumarda bunu söylemek aklıma gelmedi. ------------------------------------------------------------------------ kavgaya tutuşmak üzere olan kız öğrencilerin birbirlerine kaba kuvvet yahut küfür kullanmak yerine 'sidikli' diye bağırmaları.