Arguvanın Yazısını Gül Edem Arguvanın yazısını gül edem Senin için malatyayı yol edem Benden başkasına yarim dediysen Yakayım da ben kendimi kül edem Gülün gölgesine gitsin otursun Elinde oyası örsün bitirsin Benden başkasına yar demediysen Yar benim ömrümü yesin bitirsin Bağların içinde deste gülüm var Dertli bağlamamda benim telim var Arguvanı al gülünen süsleyin Orada sevdiğim güzel biri var
YÜREĞİMİN BAŞI İstemem taçlı dünya güzeli sensin elbet şu gönlümün özeli sana sevdam şimdi değil ezeli ben ölmüşüm benden ayrı gezeli yüreğimin başı yangın yeridir beni yakan yar zalımın biridir geziyorum sanma bu can diridir bu dert beni erim erim eridir savurem mecalim yokki direnem varmı ayrılığa derman eyleyen ecel fermanıma bıçak bileyen nazlı yarmış cellad değil vah beni yüreğimin başı yangın yeridir beni yakan yar zalımın biridir geziyorum sanma bu can diridir bu dert beni erim erim eridir ne istersin bu canımdan bıktırdın gece gündüz aşk oduna yaktırdın çağırıp düşmanım bana baktırdın gündoğduya düşmanmısın ezeli yüreğimin başı yangın yeridir beni yakan yar zalımın biridir geziyorum sanma bu can diridir bu dert beni erim erim eridir ÖZCAN TÜRE
AYRILIK Bana gül diyorlar nasıl güleyim Ağlamak şanıma düştü neyleyim Ellerin çiçeği allı yeşilli Şu benim güllerim soldu neyleyim Ayrılık ayrılık aman ayrılık Ayrılık ayrılık yaman ayrılık Ayrılık ayrılık kötü ayrılık Pir Sultan Abdalım kırklar yediler Yedilerde bir köşeye kodular Onlar sevdiğini almaz dediler Şu benim yarimi aldı neyleyim Ayrılık ayrılık aman ayrılık Ayrılık ayrılık yaman ayrılık Ayrılık ayrılık kötü ayrılık SÖZ PİRSULTAN ABDAL OKUYAN GÜLTEN
Bilemem nasıl başlamalı Ne demeli Nasıl etmeli gulasor Dün gece yoldaydım Arka koltukta Kırk numarada, dimdik, uyuyamadım Akıp giden arabanın seyrine uyan Düşlerimi, anlatmak istiyorum sana Geleceğin düşü ne kadar güzel Ve ne kadar ince Düşlerim, kıpırdayan, daldan dala konan Bir serçenin, canlılığını, kıvraklığını Ve hareketlerindeki karmaşıklığı andırıyordu Ama bu düşler hayal değil Olacak ve olması gerekenin beynime yansımasıydı Bazen en barbar gericiliğin zulmün ve acının Özgürlük türkülerini dindiremediği Munzurun torosların doruklarındayım Ateşler yakılı Mavzerler çatılı İçimdeki ateşle doğanın o dondurucu soğuğu Birbirine karşı savaşıyor Nöbetteki yoldaşta İnceden inceye bir türkü tutturmuş "de lori lori berxamin lori" Bir iç geçiriyorum derinden Nedendir bilmem 302 mersedesin artan hızına uyuyor düşlerim Bir baskındayım bazen Elimde dünya gericiliğine kan Kusturan halkların silahı Kendimi yivle set arasnda dönen Ve döne döne düşmanın ciğerini dağlayan Kızıl kurşunlarda hissediyorum Toroslardan geçiyoruz İnce memedi düşünüyorum KeL abdiyi Memedin gün batmadan Anafartaları aşan kanatlı atını Hatçeye olan aşkını sonra Sen geliyorsun aklıma Seni düşünüyorum gulasor Al yanağını, bal dudağını Zülüt saçını, o minicik yüreğini düşünüyorum Bildiğim tek kürtçe kelime geliyor aklıma "ez buka kurmancim" İçin için gülüyorum uyumuşum çok kısa bir süre Şimdi buradayım anandan aldım haberi Yakalamışlar seni içim buruk, yüreğim çok daha katı Üzülmedim diyemem, üzüldüM ama yanıp yıkılmadım Bilmem biliyormusun düşman zindanda yenilmez diye Düşünme hiç hatırla ibrahim'i, mehmet zeki'yi, orhan'ı
Sanma sen gidince ben hep agladim Ne yas tuttum nede kara bagladim Bir gercegi gecde olsa anladim Kaderimdir dedim üzülmedimki Üzülmedimki üzülmedimki Ask gülünü sulamadan kuruttum Ben gönlümü sazim ile avuttum Inanki ismini bile unuttum Kaderimdir dedim üzülmedimki Üzülmedimki üzülmedimki Kaderimdir dedim üzülmedimki Ben mechule dogru gidip kosarken Bir yalnizlik benim icin baslarken Sen bu güzel aski hice sayarken Kaderimdir dedim üzülmedimki Üzülmedimki üzülmedimki Kaderimdir dedim üzülmedimki Ask gülünü sulamadan kuruttum Ben gönlümü sazim ile avuttum Inanki ismini bile unuttum Kaderimdir dedim üzülmedimki Üzülmedimki üzülmedimki Kaderimdir dedim üzülmedimki (siir) Sanma sen gidince ben hep agladim Ne yas tuttum nede kara bagladim Bir gercegi gecde olsa anladim Kaderimdir dedim üzülmedimki Üzülmedimki üzülmedimki
MECNUNUM LEYLAMI GÖRDÜM Mecnunum Leyla'mı Gördüm Bir Kerece Bakdı Geçti Ne Sordu Ne De Söyledi Kaşlarını Yıktı Geçti Soramadım Bir Çift Sözü Ay Mıydı Gün Müydü Yüzü Sandım Ki Zühre Yıldızı Şavkı Beni Yaktı Geçti Ateşinden Duramadım Ben Bu Sırra Eremedim Seher Vakti Göremedim Yıldız Gibi Aktı Geçti Bilmem Hangi Burç Yıldızı Bu Dertler Yareler Bizi Gamze Okun Bazı Bazı Yar Sineme Çaktı Geçti İzzet-i Der Ne Hikmet İş Uyur İken Gördüm Bir Düş Zülüflerin Kement Etmiş Yar Boynuma Taktı Geçti
ZEYNEBİM Zeynep Bu Güzellik Var Mı Soyunda Elvan Elvan Güller Biter Bağında Arife Gününde Bayram Ayında Zeynep'im Zeynep'im Allı Zeynep'im Beş Köyün İçinde Şanlı Zeynep'im Zeynep'e Yaptırdım Altından Tarak Tara Zülüflerin Bir Yana Bırak Zeynep'e Gidemem Yollar Pek Irak Zeynep'im Zeynep'im Allı Zeynep'im Beş Köyün İçinde Şanlı Zeynep'im Söğüdün Yaprağı Narindir Narin İçerim Yanıyor Dışarım Serin Zeynep'i Bu Hafta Ettiler Gelin Zeynep'im Zeynep'im Allı Zeynep'im Beş Köyün İçinde Şanlı Zeynep'im Kangal'dan Aşağı Mamaş'ın Köyü Derindir Kuyusu Serindir Suyu Güzeller İçinde Zeynep'in Huyu Zeynep'im Zeynep'im Allı Zeynep'im Beş Köyün İçinde Şanlı Zeynep'im
seher vakti çıkmış yolun üsütüne bir bakışta yaraladı yar beni hayran oldum baka kaldım yüzüne gözleriyle pareledi yar beni beni yar beni beni yar beni beni dost yollar uzak dağlar girmiş araya merhem bulunmazmış azgın yaraya derdimi dökeyim bilmem nereye sevda almış bir çıkmaza kor beni beni kor beni beni kor beni beni dost akarsuyum yardan haber gelirse bu azgın yarama merhem olursa gönül sevdiğini arar bulursa zalım felek sen ozaman gör beni beni gör beni beni gör beni beni dost
İnsan Okudum(Özlem Özdil) Bana Okudun Mu Diye Sormayın Kitap Okumadım İnsan Okudum Kitabı İnsandan Ayrı Görmeyen İnsanı Sınırsız Umman Okudum Okudum Okudum İnsan Okudum Gönül Verdim Şahı Merdan Okudum Bahçe Oldum Gül Açıldı Dalımdan Toprak Oldum Canlar Geçti Yolumdan Dil Bilenler Anlamadı Dilimden Derdimin İçinde Derman Okudum Okudum Okudum İnsan Okudum Gönül Verdim Şahı Merdan Okudum Her Çeşit Topraklan Yaptım Tenimi Damarımı İliğimi Canımı Kerbela da Bende Döktüm Kanımı Hüseyin Zikrettim Hasan Okudum Okudum Okudum İnsan Okudum Gönül Verdim Şahı Merdan Okudum Hak Emretti Bir Dergaha Çağrıldım Yol Çetindir Düştüm Kalktım Doğruldum Sohbet Kazanında Piştim Yoğruldum Cehlin Arasında İrfan Okudum Okudum Okudum İnsan Okudum Gönül Verdim Şahı Merdan Okudum
ey dilim sen neler açtın başıma en son diyeceğin başta denirmi dostu düşman ettin diktin başıma namert sofrasına mert gidilirmi dilim seni dara çeker asarım yetmez ise korlarda yakarım bu işin içinden gel çık bakalım yalan meclisinde doğru denirmi doğru bildiğini söyler durursun hatır gönül saymaz yere vurursun dilim bu gidişle sonum olursun deyyusun yüzüne deyyus denirmi dilim seni dara çeker asarım yetmez ise korlarda yakarım bu işin içinden gel çık bakalım yalan meclisinde doğru denirmi dilim muhabbeti tavaf eylersin her demi kendine mirac eylersin ahiret yeri eder bayram edemezsin kafir sofrasında iftar yenirmi dilim seni dara çeker asarım yetmez ise korlarda yakarım bu işin içinden gel çık bakalım yalan meclisinde doğru denirmi SANATÇI TÜRKÜ - EY DİLİM
Daradayım yalanım yok Baskın yedim gün gece... örtselendi aşklarım üstelik Bir uzak diyardayım... Günaydın anneciğim, günaydın babacığım Yine sabah oluyor Evde sabah olmaz deme Orda günler geçmez deme içime sancı doğuyor... Yüreğimi bir kalkan bilip, sokaklara çıktım Kahvelerde oturdum çocuklarla konuştum sıkıldım dertlendim dostlarımla buluştum Bugün de ölmedim anne. Kapalıydı kapılar, perdeler örtük Silah sesleri uzakta boğuk boğuk Bir yüzüm ayrılığa, bir yüzüm hayata dönük Bugünde ölmedim anne. üstüme bir silah doğruldu sandım Rüzgar beline dolandığımda bir dal Korktum, güldüm, kendime kızdım Bugünde ölmedim anne. Bana böylesi garip duygular Bilmem neye gelir nereye gider Döndüm işte Acı yüreğimden beynime sızar Bugünde ölmedim anne. AHMET KAYA DARDAYIM k
HABER SALDIM Gel gör perişan halımı görsende yine yanmazsın Yarattığın eserini gör desemde utanmazsın Zalım yine zalım yine yine zalımsın oy oy Gözyaşım(ı) kana döndüren sen o zalımsın Azraile haber saldım gelsinde cannımı alsın Ama günüm varmış gün dolmamış yar yar Yaşamak ölmekten ağır elin oğlu kızı bana acır Sen canıma acımadın öldürür çektiğim kahırr oy oy oy Sende ben gibi yanasın azraile yalvarasın Seninde günün dolmasın ölme perişan olasın Zalım yine zalım yine yine zalımsın oy oy Gözyaşım(ı) kana döndüren sen o zalımsın Azraile haber saldım gelsinde cannımı alsın Ama günüm varmış gün dolmamış yar yar Yaşamak ölmekten ağır elin oğlu kızı bana acır Sen canıma acımadın öldürür çektiğim kahırr oy oy oy YUDUM YARİN OLAYIM Çatık kaşlarını indir yüzünden Bırak gözlerinin harı olayım İçinde kalmasın şu yalan dünya Bırakta yarana merhem olayım Uğursuz gecene uykun olayım Dalında ağlayan goncan olayım YARİN OLAYIM Ne yapsakta ömür atı durulmaz Geçen günler pınarına yürülmez Al sinen üstüne yüreğinle sar Bırakta yarana merhem olayım Uğursuz gecene uykun olayım Dalında ağlayan goncan olayım YARİN OLAYIM HÜSEYİN TURAN
Hayat kapisindan tek tek Her giris ecele dogru Toprakta sürünür bebek Her karis ecele dogru Ister yürü ister bekle Ister çikar ister ekle Geç kaldim diye gam çekme Her varis ecele dogru Ayaklarin yere deger Anadir yavrusun sever Kalpten damara kan yagar Her vurus ecele dogru Bir el yapar bin el bozar Gün açilir gölge uzar Önü kundak sonu mezar Her yaris ecele dogru
-KÖMÜR GÖZLÜM- Gittiğin günden beri yollarına bakarım Sen salın gel kan gülleri takarım Kömür gözlüm sende sevda ne arar Şirin sözlüm sende vefa ne arar Sevmişim ya yüreğim ona yanar Kapıldım gidiyorum umudum yok yarına Bende serimi koydum bu aşkın pazarına Kömür gözlüm sende sevda ne arar Şirin sözlüm sende vefa ne arar Sevmişim ya yüreğim ona yanar YÜREĞİM ONA YANARRRR -SUS- Sus kimseler duymasın sus Seni nasıl sevdiğimi kimseler bilmesin sus Sen hep uzaklara yıldızlara bakarken Ben kendimce ağlayıp kalbimi kanatırdım Git ardına bakmadan git Geride neler bıraktım diye bir kere bakmadan git Sen hep ufuklara bakıp bakıp dalarken Ben kendimce ağlayıp kalbimi kanatırdım -SEN GİDİNCE- Sırdaşım oldu dağ taş gönlümü aldı bir telaş Tükendim yar yavaş yavaş sen gidince Sen gidince kırıldı kolum kanadım Sen gidince gece gündüz hep ağlarım Sen gidince bir soysuza bel bağladm Yandı gönlüm küle döndü sararmış bir güle döndü Ötmeyen bülbüle döndü sen gidince Sen gidince kırıldı kolum kanadım Sen gidince gece gündüz hep ağlarım Sen gidince bir soysuza bel bağladm -KARA SEVDA- Ayrılık derdine düştü divanme gönlüm Hasreti içimde yanar bu gönlüm Sevdiğimi verin bana divane gönlüm Ondan başkasına canım bakmaz gözlerim Bu benimki kara sevda bitermi bilmem Birgün olur derdim derman bulurmu bilmem Bekliyorum yolarını dönermi bilmem Birkez olsun görebilse yari gözlerim Sevdan ile yanar gönlüm bak ne haldeyim Durmaz akar gözyaşlarım selller gibiyim Sevdiğimi verin bana divane gönlüm Ondan başkasına canım bakmaz gözlerim Bu benimki kara sevda bitermi bilmem Birgün olur derdim derman bulurmu bilmem Bekliyorum yolarını dönermi bilmem Birkez olsun görebilse yari gözlerim
bıraktım askı sevdayı unutturdun dünyayı ıssız yerde yaşamayı herşeyden çok istiyorum..alıp basımı gideyim kimsesizler ülkesine rüzgarlar beni dinlesin daglar taslar yeter bana
- ÖZLEMİM VAR - N'olur benden uzak gitme Derin hislerdeyim şimdi Beni sana mahkum etme Bak kafeslerdeyim şimdi (Gör kafeslerdeyim şimdi) Özlemim var özlemim var Benim yare özlemim var Ne aradım nede sordum Efkarım var sitemim var Satma beni elden ele Atma beni dilden dile Bekliyorum birgün gele Kara yaslardayım şimdi (Senin seslerdeyim şimdi) Özlemim var özlemim var Benim yare özlemim var Ne aradım nede sordum Efkarım var sitemim var -şiiri- (ÖZLEDİĞİM GÜNLERİ GERİ VEREBİLİR MİSİN? TAKVİMDEN YIRTTIĞIM GÜNLERİ GERi GETİREBİLİR MİSİN? ARKNA BAKMADAN GİTTİN GERİ GELEBİLİR MİSİN? SEN SEN HİÇ ÖZLEM BİLİR MİSİN YA DA ÖZLEYEBİLİR MİSİN?) Canani can kat bu cana Doyam sana kana kana Ölüyorum sarıl bana Son nefeslerdeyim şimdi Özlemim var özlemim var Benim yare özlemim var Ne aradım nede sordum Efkarım var sitemim var ÇİFTÇİ KARDEŞLER
Bütün Evren Semah Döner Aşık Hüdai Bütün Evren Semah Döner Aşkından Güneşler Yanar Aslına Ermektir Hüner Beş Vakitle Avunmayız Canan Bizim Canımızdır Teni Bizim Tenimizdir Sevgi Bizim Dinimizdir Başka Dine İnanmayız Hüdayiyim Hüdamız Var Dost Elinden Bademiz Var Muhabbetten Kalamız Var Ölüm Ölür Biz Ölmeyiz
ÇAV BELLA İşte bir sabah uyandığımda Çav Bella Çav Bella Çav Bella Çav, çav, çav Elleri bağlanmış bulduğum yurdumun Her yanı işgal altında Sen ey partizan beni de götür Çav bella çav Beni de götür dağlarınıza Dayanamam tutsaklığa Eğer ölürsem ben partizanca Çav bella çav Sen gömmelisin ellerinle beni Ellerinle toprağına Güneş doğacak açacak çiçek Çav bella çav Gelip geçenler diyecek merhaba Merhaba ey güzel çiçek GRUP YORUM ŞARKIŞLA Şarkışlaya düşürmesin oy Allah sevdiği kulunu Gemerekte çevirmişler Deniz Gezmiş'in yolunu Gece Elmalıda kalmış Amancılar iyi solmuş Uzatmalı itin biri Yusuf'u gafletle vurmuş Dağların olayıydım Okur-yazar olaydım Deniz mahkemeye düşmüş Avukatı ben olaydım Yusuf mahkemeye düşmüş Avukatı ben olaydım GRUP YORUM
TUTUŞTU GÖNÜL ÇERAĞIM ACILAR İÇİNDE KALDIM MAZİYE BAKTIM AĞLADIM HAYAT BİR AKŞAM GÜNEŞİ BAKTIKÇA BAKTIM AĞLADIM TUTUŞTU GÖNÜL ÇERAĞIM OY OY BOZULDU VİRANE BAĞIM OY OY KAPANDI YOLUM YOLAĞIM OY OY DERDİMİ GETİRMEM DİLE BİTMEZKİ ÇEKTİĞİM ÇİLE FERYADIM YOLCU BENİMLE YOLLARA DÜŞTÜM AĞLADIM DAĞLARA DÜŞTÜM AĞLARIM TUTUŞTU GÖNÜL ÇERAĞIM OY OY BOZULDU VİRANE BAĞIM OY OY KAPANDI YOLUM YOLAĞIM OY OY KIVIRCIK ALİ
GELSELER NE OLUR beni sağlığımda bilmeyen dostlar ben öldükten sonra bilseler neolur cesedim toprağa yar yar girdikten sonra kabrime çiçekle gelseler neolur yıllarca birkerecik sormayan dostlar perişan halimi görmeyen dostlar hakkın selamını vermeyen dostlar mezarımda tevhid verslere neolur Garip Bektaşi derki yorgun bedenim karışıp gidecek toprağa tenim cesedimden ayrı ayrı kalacak canım beş metre kefene sarsalar ne olur DİLBER DOĞAN