Abdal olsam şallar giysem ağnime Gezen abdallara (da anam) eş deli gönül Ta ezelden aşıkların kalbine Değer iragipten (anam) taş deli gönül Bir hüsnü güzele (anam) meylimi verdim Kalbimde ikrarımda (anam) dilimde verdim Ben dostu gördükçe (anam) artıyor derdim Aksın gözlerimden (anam) yaş deli gönül (Yeldirme) (Ey dost) Sen özümü erenlerden ayırma Zamane halkına sırrın duyurma Alem sele gitmiş yanıp kayırma Sen kendi sevdana coş deli gönül
UYAN SUNAM Şafak söktü yine sunam uyanmaz Hasret çeken gönül derde dayanmaz Çağırırım sunam sesin duyulmaz uyan sunam uyan derin uykudan Çektiğim gönül elinden Usandım gurbet elinden Hiç kimse bilmez halimden Uyan sunam uyan derin uykudan Bunca diyar gedim gözlerin için Niye küstün bana el sözü için Dilerim allahtan sızlasın için Uyan sunam uyan derin uykudan Çektiğim gönül elinden Usandım gurbet elinden Hiç kimse bilmez halimden Uyan sunam uyan derin uykudan DERDİMİN DERMANI SENDE Derdimi söylesem dağlar dayanmaz Sevda çeken gönül yare varamaz Yar hasreti çekmeyen haldan anlamaz Aşka düştü gönül gayrı uslanmaz Bilirim derdimin dermanı sende(2.Yar benim derdimin dermanı sende) Biçare yollarım bağlandı derde Dermanım yok takat kalmadı dizimde Ya sen gel ya ben gireyim kabire(2.Gelki canım kurtula ecel elinde) Yine duman çökmüş dağlar başına Felek aman vermez gözüm yaşına Kül olup yansamda yara taşına Dönüp bakmaz zalım can telaşıma Bilirim derdimin dermanı sende(2.Yar benim derdimin dermanı sende) Biçare yollarım bağlandı derde Dermanım yok takat kalmadı dizimde Ya sen gel ya ben gireyim kabire(2.Gelki canım kurtula ecel elinde)
"Fatma (Terden Akpak Olmuş)" Terden akpak olmuş rastıksız kaşı Dayanmış çapaya durursun Fatma Ayağa yalınayak başında poşu Kardan adam gibi erirsin Fatma Kardan adam gibi eriyor Fatma Yağın yok tuzun yok dert kucak kucak Her sene baharda böyle olur ancak Zemheri de soğuk temmuz da sıcak Hep senin başına vuruyor Fatma İnceden inceye ağrıyor başı Soğudu ısınmaz düğürcek aşı Çatlamış dudağı çürümüş dişi Sana çok ızdırap veriyor Fatma Tomofiller gelmiş misler kokuyor Yazamıyor ama bira okuyor Başaltından dargın dargın bakıyor Pek bakar kör değil görüyor Fatma
ALDANMA GÖNÜL(DEYİŞ) Bu dünyanın devranına aldanma gönül aldanma Zilli çanlı kervanına aldanma gönül aldanma Güldürür yüze devranı bir okutur fermanı Bulaman derde dermanı aldanma gönül aldanma Bilirmisin neden nesin bir gün kesilecek sesin Çürür cisminle kafesin aldanma gönül aldanma Evden barktan geçeceksin ecel tasın içeceksin Ne ektinse biçeceksin aldanma gönül aldanma Gelmemişken ölüm cana ağla yalvar yana yana Haktan yardım olsun sana aldanma gönül aldanma Cafer sözünü kısa kes kemalete eyle heves Menzil almaz tamah ne kes aldanma gönül aldanma TÜRKÜLER SEVDAMIZ 3
Bunca Olan Emeğimi Erzincan-Ali Ekber Çiçek-Ali Ekber Çiçek Bunca olan Emeğimi Verdim Ele Heçe Gönül Hele Sorun Bir Kamile Senin Kilon Kaça Gönül Gönül Deli Gönül Delisin Divane Gönül Bu Diyarda Yerin Yoktur Var Başa Diyara Gönül Deli Gönül Dertli Gönül Elime Verdin Kuru Saz Penesini Ettin Kiraz Her gün Ucun Ucun Biraz Yedin İçten İçe Gönül Gönül Deli Gönül Delisin Divane Gönül Bu Diyarda Yerin Yoktur Var Başa Diyara Gönül Deli Gönül Dertli Gönül
Ayran Türküsü Gurbet ellerinde eğlendim kaldım Güzel cemalini durdum Gelin bu ayranı taze mi yaydın Hüdanın aşkına doldur ayranı Canım ayranı güzel ayranı *** Cahit Öztelli "Evlerinin Önü" adlı araştırmasında benzer bir türküyü şu şekilde aktarmaktadır (s.766-767) (Oğlan) Uzak yollardan kıvrandım geldim Tatlı dillerinle eğlendim geldim Kalaylı tasta da taze mi yaydın Gel kız kerem et bir kaşık ayran ver (Kız) Uzak yollarımın vefası mısın Ak alnımın da cefası mısın Yaptığım ayranımın kahyası mısın Anamdan habersiz veremem ayranı (Oğlan) Bir zamandır at üstünde dururdum Çeker tabancamı seni vururdum Ya ayranı alır ya da ölürdüm Gel kız kerem et bir kaşık ayran ver (Kız) Hayfederim de oğlan hayfederim Anama duyurur ayıbederim Babama duyurur kayıbederim Anamdan izinsiz vermem ayranı (Oğlan) Tepsiye de koydum binliği tuzu Ortadan kaldırdık hele azizi Bir kaşıkçık ayran ver hala kızı Gel kız kerem et bir kaşık ayran ver (Kız) Tepsiye koydum binliği tuzu Ortadan kaldırdık hele azizi Sana veririm iki ala gözü Getir kabını da götür ayranı İsmail Altıntaş Eğirdir
Gine Dertli Dertli İniliyorsun - Anonim Gine dertli dertli iniliyorsun Sarı durnam sinem yaralandı mı Hiç el değmeden de iniliyorsun Sari durnam sinem yaralandı mı Yoksa ciğerlerin parelendi mi Yoksa sana ya düzen mi düzdüler Perdelerin tel tel edip üzdüler Tellerini sırmadan mi süzdüler Allı da durnam, telli de durnam Sinem de yarelendi mi Yoksa ciğerlerin parelendi mi Çözüp gider bir gözleri sürmeli Hay hay çözüp gider bir gözleri sürmeli Karacoğlan der ki geçti ne fayda Bir vefa kalmadı ok ile yayda Çeke Çeke (Seversen Ali\'yi) - Pir Sultan Abdal Çeke Çeke Ben Bu Dertten Ölürüm Seversen Ali´yi Değme Yarama Ali´nin Yoluna Serim Veririm Seversen Ali´yi Değme Yareme Ali'nin Yaresi Yar Yaresidir Buna Merhem Olmaz Dil Yarasıdır Ali'yi Sevmeyen Hakk'ın Nesidir Seversen Ali'yi Değme Yareme Bu Yurt Senin Değil Konar Göçersin Ali´nin Dolusun Bir Gün İçersin Körpe Kuzulardan Nasıl Geçersin Seversen Ali´yi Değme Yareme Ilgıt Ilgıt Oldu Akıyor Kanım Pir Yoluna Kurban Verilir Serim Benim Derdim Bana Yeter Efendim Seversen Ali´yi Değme Yareme Pir Sultan Abdal'ım Deftere Yazar Hilebaz Yarinle Olur Mu Pazar Pir Melhem Çalmazsa Yaralar Azar Seversen Ali´yi Değme Yareme
Bunca gamı bunca derdi Mevlam yalnız bana mı verdi Eller muradına erdi Yine cananım gelmedi Erisin dağların karı Geçti ömrümün baharı Ecel kapımı çalmadan Durma gel ömrümün varı Takatım yok yürümeye Gidip cananı görmeye Can başladı çürümeye Yine cananım gelmedi Erisin dağların karı Geçti ömrümün baharı Ecel kapımı çalmadan Durma gel ömrümün varı Ali Baba çeker çile Felek vurdu bana sille Ömrüm geldi geçti bile Yine cananım gelmedi Erisin dağların karı Geçti ömrümün baharı Ecel kapımı çalmadan Durma gel ömrümün varı
KEÇE KURDAN keçe bıner, çerxa cihan zor gıredane mere zor jın çune peş, pır dıxwinın, edi qelem gış çune jor keçe, em dıxwazın bı mera werın şevre dılo, em dıxwazın bı mera werın cenge haye haye, em keçıken kurdanın şirın, em şengın, em heviya merdanın haye haye, em kulilken kurdanın derde nezana ber bend u ser hundanın sere xwe rake keça kurdan dıl u cigerem heliyan ka nıştiman, ka azadi, ka dayıka me sewiyan keçe, em dıxwazın bı mera werın şevre dılo, em dıxwazın bı mera werın cenge haye haye, em keçıken kurdanın şirın, em şengın, em heviya merdanın haye haye, em kulilken kurdanın derde nezana ber bend u ser hundanın türkçe si de böyleymiş: kizlar kalkin sesinizi duyurun dunyaya zor seyler de oluyor yukarilarda kadinlar artik onde okuyorlar cunku aldilar kalemlerini daha yukarilar icin kizlar biz istiyoruz ki bizimle savasa gelin kizlar biz istiyoruz ki bizimle aydinliga gelin evet biz kurt kiziyiz aslaniz canliyiz erkeklerin umuduyuz biz kurtlerin guluyuz cahillerin derdinden baskaldirdik basini kaldir kurt kizi kalbim yuregim eridi hani yurt hani ozgurluk hani biz yetimlerin annesi KEVSER IRMAĞI Kevser ırmağında saki olan yar Bir bardak dem ikram etmezmi oğlan Sıratın yolunu iyi bilen yar Benimde elimden tutmazmı oğlan Aman medet duy sesimi dardayım Sorma hallerimi gayet zordayım Cehennemden daha beter hardayım Yanarım yandığım yetmez mi oğlan Dört yanımı harlı ateş çevirdi Vücud sarayımı yaktı kavurdu Yaktın mamur ettin geri çevirdin Bir alemde bülbül ötmez mi oğlan medet hey medetim gel ki dardayım Sorma hallerimi gayet zordayım Cehennemden daha beter kordayım Yanarım yandığım yetmez mi oğlan ÖZLEM ÖZDİL GOCAMIŞSIN DELİ GÖNÜL GOCAMIŞ(UH) Bir zamanlar selviydin dalıdın Gocamışsın nazlı yarim gocamış Taze açan bir tomurcuk gülüdün Gocamışsın nazlı yarim gocamış Gocamışsın nazlı yarim gocamış Kimler geldi geçti söyle bu handan Saçların ağarmış kederden gamdan Dengine düşmeyen de bezermiş candan Gocamışsın nazlı yarim gocamış oyy Gocamışsın elin oğlu2.(komşu oğlu)gocamış Rengini birlerden almıştın canan Kirpiğin ok idi kaşların keman Şu çınarın yari idim bir zamanlar Gocamışsın komşu kızı gocamış Gocamışsın elin kızı gocamış Gocamışsın nazlı yarim gocamış Gocamışsın deli gönül gocamış HAVANUR(UH) YARİM Şu gurbet dağına çağır gelirim Leylam ol ki mecnun muyum bilirim Leylam ol ki mucnun muyum bilirim Yar yar bilirim Her nereye varsan seslen gelirim Yoksa bu sineyi dağlarım yarim Yoksa bu sinemi dağlarım yarim Ben atarım yad ellere attırmam Konuşan dilleri dağlarım yarim Gücüme gidiyor laf eden eller Yüreğim dayanmaz ağlarım yarim Gurbet elin kahrı zordur çekilmez İstemezsen yiğit bilek bükülmez İstemezsen yiğit bilek bükülmez Eller söz edermiş öne geçilmez Sen gel ki yeşersin dallarım yarim Sen gel ki yeşersin dallarım yarim Ben atarım yad ellere attırmam Konuşan dilleri dağlarım yarim Gücüme gidiyor laf eden eller Yüreğim dayanmaz ağlarım yarim GÜLER DUMAN EY ZAHİD Ey zahid sen bizi sanma günahkar Günahımız yoktur yoktur sevabımız var Gördüğümüz demi demi hoş görür seddar Bu sıırra Kur'an'la cevabımız var Haktan bize her dem hidayet olur Muhammed Ali'de ninayet olur Saz çalsak Allah'a ibadet olur Davut peygamberden revabımız var Bu ana deyin inta kalübelada Haberimiz vardır vardır her maceradan Harabiye ihsan ihsan olmuş hüdadan Okuyoruz işte işte kitabımız var ALBAYRAK KARDEŞLER
AÇILIN ZİNDANLAR Hızır Paşa bizi berdar eyledi Kesti kollarımı kızak bağladı İşiten muhipler hep kan ağladı Açılın zindanlar pire gidelim Kalenin kapısı taştan demirden Yanlarım çürüdü yaştan yağmurdan Bir kimsem de yok ki dellal çağırtam Açılın zindanlar pire gidelim Kalenin kapısı taştan çıkılmaz Penceresi yüce Şah'a bakılmaz Bir ben ölmeyinen cihan yıkılmaz Açılın zindanlar pire gidelim Çıkarım bakarım kale başına Mümin müslim olan gider işine Bir ben mi düşmüşüm can telaşına Açılın zindanlar pire gidelim İlimi sorarsan köyümdür Banaz Yakılsın yıkılsın ol kanlı Sivas Bir ben ölmeyinen cihan yıkılmaz Açılın zindanlar pire gidelim Pir Sultan Abdal'ım hey Hızır Paşa Yazılanlar gelir sağ olan başa Hasret koydun beni kavim kardaşa Açılın zindanlar pire gidelim AÇILIN KAPILAR ŞAHA GİDELİM Hızır Paşa bizi berdar etmeden Açılın kapılar Şah'a gidelim Siyaset günleri gelip çatmadan Açılın kapılar Şah'a gidelim Bunda bilmeyeni bildirirler mi Eli bağlı namaz kıldırırlar mı Yoksa Şah diyeni öldürürler mi Açılın kapılar Şah'a gidelim Aslımız Muhammet kıyman cellatlar Üstümüzde bite davacı otlar Ölüm Allah emri ya eziyetler Açılın kapılar Şah'a gidelim Her nereye baksam yolum dumandır Pirim bana küfür etse imandır Zincir boynum sıktı halim yamandır Açılın kapılar Şah'a gidelim Sağlıklı mı ola dostun illeri Karşıda görünen tozlu yolları Şah'tan elçi gelmiş dem bülbülleri Açılın kapılar Şah'a gidelim Güzel Şah'ım çıktı m'ola köşküne Can dayanmaz gayretine müşkine Seni beni Yaradan'ın aşkına Açılın kapılar Şah'a gidelim Kapısı yok bacasından bakarım Gözlerimden hasret yaşı dökerim Şah'a giden bir bezirgan tutarım Açılın kapılar Şah'a gidelim Pir Sultan Abdal'ım güzel Şah canım Ağlamaktır benim demim devranım Arşta melek yerde çeşm-i efganım Açılın kapılar Şah'a gidelim PİR SULTAN ABDAL
Koyun beni Hak askina yanayim Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Yolumdan dönüp mahrum mu kalayim Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Benim pirim gayet ulu kisidir Yediler ulusu, kirklar esidir Oniki imamin server basidir Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Kadilar müftüler fetva yazarsa Iste kemend, iste boynum asarsa Iste hançer, iste kellem keserse Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Ulu mahser günü olur divan kurulur Suçlu, suçsuz gelir anda derilir Piri olmayanlar anda bilinir Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Pir Sultan'im arsa çikar ünümüz O da bizim ulumuzdur pirimiz Hakka teslim olsun garip canimiz Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan PIR SULTAN ABDA
Başındaki yazmayıda sarıyamı boyadın Neden sararıp soldunda sevdayamı uğradın Tokat'tanmı geliyonda kız sen almuslumsun? Ben sana varacağımda sen bemi alırmsın? İşliğinin yakasıda sıra sıra nakış yar Kurban olam boyunada o biçim bakış yar YOLA YOLLADIM SENİ YOLLAR YORMASIN SENİ HIZIR ELİNDEN TUTSUNDA BANA YOLLASIN SENİ
Nedir bu telaşın nedir kederin Tabip bulamadın onun için mi Derdin mi çok için için ağlarsın Tabip bulamadın onun için mi Neyin var neyin yok nelerin kalmış Sen de anladın ki dünya yalanmış Kervanın yürümüş gam yükün almış Göçüp gidiyorsun onun için mi Salman'a benziyor naçar hallerin Eşine dostuna gitmez yolların Beyaza bürünmüş renkli şalların Mezarın kazılmış onun için mi İpek mendil dane dane Yuğdular serdiler güle Ana oğlunu yuğdular Başucunda döne döne Gülüm oy oy yavrum oy oy Evlerin önü arpa Kırat gelir kırpa kırpa Benimyavrum hastalanmış Kuru yerde yata yata (mapuslarda yata yata) Gülüm oy oy yavrum oy oy Evlerinde var makine Derdimi dökeyimkime Benimyavrum hastalanmış Götürmemişler hekime Gülüm oy oy yavrum oy oy Nasıl edek nereye gidek Derdimizi kime diyek Suçu yalnız insan sevmek Gülüm oy oy yavrum oy oy Evlerinin önü yonca Yonca çıkmış dam boyunca Bu yoncayı kimbiçecek Celal oğlan olmayınca Gülüm oy oy yavrum oy oy bir ince sızıdır turnam sevdası dertli ağıtla geçer mi turnam ömrün gerisi aşığın yandığı nardır hasret ateşi düşer gönlü dara leyli güzel yar ötme turnam leyli deme leyli beni yakan o yemyeşil dağlar şimdi oldu bana duman kara çulla yollardayım vakitsiz bir zaman leyli güzel yar leyli güzel yar bu ateşten gömlek turnam biçip giydiğim bu bade ikrardır turnam alıp içtiğim içdiğim vakitli vakitsiz yar yar leylim dediğim düştüm yollarına leyli güzel yar ötme turnam leyli deme leyli beni yakan o yemyeşil dağlar şimdi oldu bana duman kara çulla yollardayım vakitsiz bir zaman leyli güzel yar leyli güzel yar Bir kuzu da taş dibinde meliyor Firkati de dağı taşı deliyor Komşular da bulamamış geliyor Yitirdim yavrumu göl (yol) kenarında Dağlara saldırdım seyipler gibi Anası ağlıyor geyikler gibi Ne dereler koydum ne de taş dibi Yitirdim yavrumu göl (yol) kenarında Yavrum ateşine nasıl durayım Ya ben seni nerelerde bulayım Atatürk'e bir telgraf vurayım Yitirdim yavrumu göl (yol) kenarında Müjdesine beşyüz altın vereyim Yitirdim yavrumu göl (yol) kenarında
SÖYLEYEMEDİMMMMM Düşlerde sevdim seni söyleyemedim Sessiz öptüğüm nefes gibi söyleyemedim sana ben şiirler sözler büyüttüm sana ben baharlar yazlar büyüttüm sana ben ummanı gizler büyütüm SÖYLEYEMEDİM Şarkılar yazdım sana okuyamadım Hep yanımdaydın oysa okunamadı sana ben hayaller düşler büyüttüm sana ben gözümde yaşlar büyüttüm sana ben ummanı AŞKLAR büyütüm SÖYLEYEMEDİMMM HÜSEYİN TURANNN Her bir sözü ayrı bir güzellll çok seviyorummm her nekdar yaknındada olsa insan bir şeyleri paylaşamaz buda onun gibi şey onu yansıtıyor söyleyemedim hemde çokk şeyi
PİR SULTANIM GÜLER DUMAN Pir Sultanım bu dünyaya Dolu geldim dolu benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Aliyim Ali benim Coşma deli gönül coşma Coşup ta kazandan tasma Üçüyüz altmış tane çeşme Her çeşmenin gölü benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Aliyim Ali benim Kılıcın bin arşın uzar Kafirlerin kökün kazar Çarsı pazarlarda gezer Dedikleri deli benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Aliyim Ali benim PİRSULTAN kapında kuldur Bunu bilmek müşkül haldir Alinin ihsanı boldur Sahi Merdan kulu benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Aliyim Ali benim Hakir görme Sen ademi hakir görme Adem hürdür nurdur hoca Bu dünyaya gelen herkes Hak yanında birdir hoca Kimde ne var kimse bilmez Evvel ölen sonra ölmez Aşikar etmeye gelmez Bu konumuz sırdır hoca Şu adamda neler saklı Cahillerin ermez aklı Sen mi haklı ben mi haklı Elbet bilen vardır hoca Senin aklın buna ermez Gözün bakar ta ki görmez Sözüm kulağına girmez Çünkü kafan dardır hoca Derviş Kemal der inanma Adem bilme her adamı Müslümanlık kolay amma İnsan olmak zordur hoca ABDULLAH PAPUR ÇİFT CAMLARDAN SES GELMİYOR/ABDULLAH PAPUR Bugün görüşme günüdür oy Çift camlardan ses gelmiyor oy Mahkumların umududur Çift camlardan ses gelmiyor oy Yavrum yüzün görünmüyor oy Anons sesini beklerim oy Geldi m´ola sevdiklerim Ali´m bitti umutlarım Çift camlardan ses gelmiyor oy Yavrum yüzün görünmüyor oy TELLİ TURNAM/MUSA EROGLU Telli Turnam Selam Götür Sevdiğimin Diyarına Üzülmesin Ağlamasın Belki Gelirim Yanına,Cananıma Hasret Kimseye Kalmasın Sevdalılar Ayrılmasın Ayrılmasın Ben Yandım Eller Yanmasın Sevdanın Aşkın Narına ,Cananına Gönüle Hasret Yazıldı Sevgiye Mezar Kazıldı İki Damla Yaş Süzüldü Gözlerinin Pınarından, Pınarından, BEKLE YİGİT/ALİ ASKER Bekle yiğit Bekle yiğit bekle yaran iyilesin Yaralanmış ceylan kurda yem olur Bekle yiğit bekle yaran iyilesin Yaralanmış ceylan kurda yem olur Gök topraklan dağ bulutlan birleşsin Ölür isen gözyaşların sel olur Gök topraklan dağ bulutlan birleşsin Ölür isen gözyaşların sel olur Gün gelir dağlarıma dönerim Yaylalarda bahar olur yaz olur Sarın yiğit sarın gücün gürlesin Yiğit yüreğinde öfke kın olur Sarın yiğit sarın gücün gürlesin Yiğit yüreğinde öfke kın olur Doğruluşun doruklardan çınlasın Yaylalarda bahar olur yaz olur Doğruluşun doruklardan çınlasın Yaylalarda bahar olur yaz olur Gün gelir dağlarına dönersin Yaylalarda bahar olur yaz olur YOLLARINA KARMI YAGDI/GÜLER DUMAN Yollarına karmı yağdı gelmedin? Böyle Miydi Senin İle Ahtımız Yollarına Kar Mı Yağdı Gelmedin Ömür Bitti Tükeniyor Vaktimiz Yollarına Kar Mı Yağdı Gelmedin (Nazlı Nazlı Gelmedin Leyli Leyli Gelmedin) Gel Ağlama Gözlerini Sil Gayrı Uzadıkça Uzamasın Yol Gayrı Ayrılığa Dayanamam Gel Gayrı Yollarına Kar Mı Yağdı Gelmedin (Nazlı Nazlı Gelmedin Leyli Leyli Gelmedin) Döküldü Yaprağım Güzlere Düştüm Gönülden Irağım Gözlere Düştüm Yüreğim Yanıyor Közlere Düştüm Yollarına Kar Mı Yağdı Gelmedin (Nazlı Nazlı Gelmedin Leyli Leyli Gelmedin) HAYDAR HAYDAR/ALİ EKBER ÇİÇEK On dört bin yıl gezdik pervanelikte Sıdkı ismin duydum divanelikte İçtim şerbetini mestanelikte Kırkların ceminde dara düş oldum Kırkların ceminde Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar dost dara düş oldum Güruh-i Naci´ye özümü kattım Adem sıfatında çok geldim gittim Bülbül oldum firdevs bağında öttüm Bir zaman gül için zara düş oldum Bir zaman gül için Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar dost zara düş oldum Görsünler beni /MUHLİS AKARSU Açığım yok kapalım yok dünyada Ne ise ahvalim sorsunlar beni Bir kimseye vebalim yok dünyada İster sevip ister kırsınlar beni Dilim dönmez nedir gavur Müslüman Duman ateş demek ateş de duman Enelhak bağına girdiğim zaman İster kesip ister yüzsünler beni Allah kul yaratmış biri de benim Kimden kaldı benim imanım dinim Ne şeytan tanırım ne de peri cin Konuşan insanim görsünler beni Okudum Kuranı edep erkanı Yaptığım secdenin kıblesi canlı Gerdeksiz gecede bir delikanlı Ölü bir geline versinler beni Akarsu´yum boşa güldükten sonra Azrail yok imiş öldükten sonra Gönül tahtım harap olduktan sonra Boş kuru hasıra sarsınlar beni
SUS BE AĞLMA GÖZÜM Bedenim ruhuma gurbet el olmuş Olsun sabret sus be ağlma gözüm Ömrümün baharı sararıp solmuş Solsun sabret sus be ağlama gözüm Gönül derdin yüzbin yapmış abartmış Hergün ağıt yakıp yürek kabartmış Saçlarını pençe pençe kopartmış Yolsun sabret sus be ağlma gözüm Devran baba o yar demiş ohh olsun Zindanlara Yusuf gibi sokulsun Gözlerine Yakup gibi kan dolsun Dolsun sabret sus be ağlma gözüm ANLATMAM DERDİMİ Anlatmam derdimi dertsiz insana Dert çekmeyen dert kıymetin bilemez Derdim bana derman imiş bilmedim Hiç bir zaman gül dikensiz olamaz aman Gülü yetiştirir diken iç alır Arı her çiçekten yapıyor balı Kişi sabır ile bulur kemali Sabretmeyen maksudunu bulamaz aman Ah çeker aşıklar ağlar zarınan Yüce dağlar şöhret bulmuş karınan Çağlar deli gönüll ırmaklarına Ağlar ağlar gözyaşların silemez aman
Bunca olan emeğimi Verdin here heçe gönül Doğru yanlış ne dediysem Hep sayıldı suça gönül Bu diyarda yerin yoktur Var başka diyara gönül Gönül gönül deli gönül Delisin divane gönül Bu ne derttir bu ne maraz Çekilmiyor ettiğin naz Hergün ucun ucun biraz Yedin içten içe gönül Meçhuliyem bak halime Sevdim ne geçti elime Hele sorun bir kamile Senin kilon kaça gönül Not: Bu türküyü bence en iyi seslendiren bana göre Deste Günaydin...
Bu türküyü deste günaydın dan dinlemiş biri olarak söylediklerine tamamen katılıyorum Aklıma gelmişken bende güzel bir türkü paylaşmak isterim Zılgıtlarla acıları savurduk göğe Kan ile matemi gülüm değdirdik tele Umutlar kül olmuş gibi görünse bile Günler yine gelir sımsıcak sevgisiyle Günler yine gelir umudun türküsüyle Ufuklar karardı her gün topa tutuldu Rüzgarlara karşı gülüm gül kurutuldu Sevgilere sevdalara zehir katıldı Günler yine gelir sımsıcak sevgisiyle Günler yine gelir umudun türküsüyle... kenarına gül işledim nazlı baharın ağıtlar düşmüş ufkuna sıra dağların alnına ışık yayılmış ağlayanların Günler yine gelir sımsıcak sevgisiyle Günler yine gelir umudun türküsüyle
Yar Senin Derdinden Derbeder Oldum Yar senin derdinden derbeder oldum Derd-i derunumu sor da sonra git Hasretinden mecnun misâli oldum Ne hale düsmüsem sor da sonra git Asik olan mâsukunu atar mi Gül yerinde kara çali biter mi Aslan yataginda tilki yatar mi Gözle on ikiden vur da sonra git Argin daginin Çaput yaylasi Hangi gün inersen hostur havasi Gel ey bülbülüm gel çektirme yasi Sulari kulunu sor da öyle git Davut Sulari VAR GİBİ Hasretinle öldürme yar sevmelerle yor beni valla hatırım kalmaz yadellerden sorbeni gündüzlere sığdıramam özlemin baştan aşar bu cefayı hakettinmiihmal eden yar benii hayal etmek mümkün değil gül cemalin sır gibi sesin duymak şurda dursun geleceğin zor gibi arınmadım dertlerinden serler gezer tuğ gibi hiçmi yüreğin sızlamaz bir sevenin var gibi gözüm hep yollarda kaldı sonunda sen var gibi manalı bakışlarında yandı gönlüm kor gibi gözler kirpiğe yalvarır görem geldi der gibi yeöminmi ettin dönmemeye bir engelin var gibii GÜLER DUMAN