Türkleri Anlama Sanatı Adlı Kitaptan

Konu, 'Komik yazılar' kısmında seyduna_34 tarafından paylaşıldı.

  1. seyduna_34

    seyduna_34 Daimi Üye

    Madde 7: Hesap ödeyen erkek, hesabı ödemek için gereken işlemi masanın altında yapar.Türk erkeği ödediği hesabı masadakilerin görmesini istemez. Eğer görürlerse ayıp olacağını düşünür ve karşıdakilerin 'Ulan amma da görgüsüz herif, hem ısmarl ıyor hem de hesabı gözümüze sokuyor' demesinden çekinir. Böyle bir davranışa bir de Eskimo erkeklerinde rastlanılabilir.

    Madde 11: Türkiye'de ilk, orta, lise, üniversite, yüksek lisans, doktora
    fark etmez, s ınav kağıtları dağıtılırken, bir öğrenci mutlaka 'Hocam
    istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz?' sorusunu sorar. Aynı öğrenci,
    öğretmen haftaya sınav yapacağını bildirdiğinde kaçıncı sayfaya kadar
    sorumluyuz hocam' sorusunu soran ama yine de sınava çalışmayan öğrencidir.

    Madde 25: Tüm ısrarlara rağmen misafir 'Yemeyeceğim yeter!' diyorsa, Ev sahibi son kozunu değerlendirir ve ilahi gücü cümle içinde kullanıp Bak Allah'ın adını verdim' diyerek misafiri köşeye sıkıştırır. Misafir bunun üzerine midesi dolu olsa da, ilahi kudret korkusundan mıdır ka çış yolu kalmamasından mıdır, ne var ne yoksa bir çırpıda yer.

    Madde 34: Üzerinden araç geçsin ve temizlensin diye işyeri paspasları
    cadde ortasına fırlatılır. Sinek avlayan esnaf Türkiye'de temizlik hastası kesilir.Alır eline hortumu baştan aşağı dükkanının bulunduğu caddeyi, kaldırımları bir güzel sular. O da yetmez, yandaki caddeleri ve sokakları da sulamayı iş edinir. O arada paspaslar da temizlikten payını alır.

    Madde 42: Misafirlikte kolonya ikram edilirken büyüklerin ellerine
    çocukların kafasına dökülür.

    Madde 46: Durakta değil de, her el kaldıran yolcu gördüğünde duran otobüse halk otobüsü denir. Halk otobüsü halkı kırmaz, durur. Halk otobüsünün belediye otobüsünden tek farkı budur.

    Madde 49: Şehirlerarası otobüs yolculuklarında kan bağı yoksa (karı,koca, yeğen, yenge gibi) bayan yanına erkeğin oturması firma tarafından kabul edilmez. Türkiye'de en önemli namus bekçileri otobüs muavinleridir. Muavinlere göre birbirlerini hiç tanımayan iki karşı cinsin, mesafe olmaksızın seyahat etmesi, ateşle barutun birbirine bitişik iki koltuktan bilet alması gibi bir şeydir. Buna asla izin vermezler. Ancak gidilecek yol boyunca erkeğin yanına oturtmadıkları genç kızı kesmeyi de ihmal etmezler.

    Madde 64: Kafa bir yere çarptığında şişmesin diye çiğnenmiş ekmekle
    ovalanır. Türklerin 'Kendi kendine tedavi' yöntemleri sadece bunlarla
    bitmez.Ağrıyan yere sıcak tuğla konur. Isıtılmış çay bardakları ile sırt
    çekilir. Arpacık çıkmış göze sarımsak sürülür.Kesilen ve kanayan yere
    tütün basılır. Paslı çivi batan yer sopayla dövülür. Burkulan yere biftek bağlanır. Yanan yere diş macunu sürülür.

    Madde 66: Bütün ilaçlar buzdolabında saklanır.Buzdolabının kola, su, gazoz koyulan bölgesi ilaçlara yetmeyince, ilaçlar yumurtaların bulunduğu alanda, kurumuş yarım limonlara komşuluk yapar..
     
  2. fefe

    fefe Misafir


    :eek:k Ne mutlu türküm diyene :))))
    Özellikle 64. madde babmi hatirlatti. Bayilir kocakari ilaclarina. :DD
     

Sayfayı Paylaş