VAĞRU - VEREP - GOCACIK - DİVE - ZAZARA - KIZILKÖYÜ - ÇÖREĞİBÜYÜK - DÖLLÜK - BALLIDERE -AHMETALAN - ÇİME -NEBİKÖYÜ - ÇERÇİ - HASANBABA - BOLUS
canlar köyleri tanıtabiliriz ben başlıyorum TOKAT AHMETALAN KÖYÜ * Köyün adı köyde bulunan kara ahmet türbesinden kalmadır. * Köy islam dinine inanmış olup hubyar veli baba anşa bacı ocağına bağlı babacıllardır.semahları cemleri devam etmektedir * Tokat merkezine 15 km uzaklıktadır. * Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. * Yıllara göre köy nüfus verileri: 2007 __ 95 2000 __ 125 1997 __ 239 * Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. * Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. * Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. * Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. * Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. * Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. * Yakın bir tarihte cem evinin açılışı yapılmış olup hizmete sunulmuştur. :lol: :lol: :lol: :lol: