Temelin üç misafiri varmış biri laz biri alman biri ise fransızmış bunlar temelin evine gitmişiler. temelin evinde halaları oldugu için kalacak yer yokmuş . temlde laz'ı kapı deliğine alman'ı halının altına fransız'ı ise tuvaletin deliğine yerleştirmiş. Sabah olunca temel sormuş nasıl uyudunuz demiş laz demişki bir o yana cevriliyom bir bu yana alman demişki bir dozer geliyo bir dozer geciyo fransız ise bi yağmur yayıyor bir kar yağıyor bi yagmur yağıyo bi kar yağıyo bir yağmur yağıyor arada bir de gök gürültüsü oluyo demiş
Erzurumlu harmanını kaldırmış, ekinini kurutuyormuş. Öğleden sonra gökyüzü kararmaya başlamış.. -'Allah'ım, ne olirsen ekinim gurumadan yagmurini yağdirma! ' -'Allah'ım, birkaç gün daha yagmurini yagdirma, ne olirsen' diye dualar edip durmuş. Ekini kurudu kuruyacak. Akşam üzeri, son yarım saatte bir yağmur bir boran. Tüm ekini çürümüş. O hırsla eve gelmiş, Bir de bakmış ki; eşeği de yıldırım çarpmış. Bu olay Erzurumlunun içine oturmuş ama bir şey de yapamamış. Zaman geçmiş, Ramazan ayı gelmiş. İlk gün niyetlenmiş Erzurumlu. İftara tam yarım saat kala, bir sigara çıkartıp yakmış. İlk nefesini şöyle bir güzelce çekmiş ve gökyüzüne bakarak üflemiş. -'Nasil? illet oliysen şimdi degil mi?' demiş ve eklemiş: -'Ölen eşşegi de gurbana saymazsam şerefsizim...
DUVARCI USTASI LAZ OSMAN Duvarcı ustası (mutlaka okuyun) Buna kesinlikle gözlerinize yaşlar gelinceye kadar güleceksiniz.Lütfen sonuna kadar okuyun. Bu olay gerçek hayatta olmuş ve basına yansımamıştır. Büyükşehir Belediyesi Kuruluşlarından KIPTAŞ’ın Genel Müdür yardımcısı Emin Batur, şantiyelerden birinde meydana gelen bir kaza sonunda kazaya maruz kalan duvarcı ustasının yazdığı tutanak: İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım.Bunu yeterli görmeyerek, ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz.Şu anda hastanede yatmama neden olan olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur. Bildiğiniz gibi ben bir duvarcı ustasıyım .İnşaatın 6.katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı, yaklaşık 250 kg.kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu.Aşağıya indim bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım, 6. kata çıktım ipi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya salladım.Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili 6. kata çıkardım.İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çıktım.Bütün tuğlaları varile doldurdum.Aşağıya indim, bağladığım ipin ucunu çözdüm.İpi çözmemle birlikte birden kendimi havada buldum.Nasıl bulmayayım ben yaklaşık 70 kiloyum.250 kg.lik varil süratle aşağıya düşerken beni yukarıya çekti.Heyecan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akıl edemedim.Yolun yarısında dolu varille çarpıştık.Sağ iki kaburgamın burada kırıldığını sanıyorum.Tam yukarı çıkınca 2 parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı.Parmaklarımda bu sırada kırıldı.Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı.Varil hafifleyince bu sefer ben aşağıya inmeye varil yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık.Sol bacağımın kaval kemiğide bu sırada kırıldı.Can havli ile ipi bırakmayı akıl ettim.Başımı yukarı kaldırdığımda boş varilin suratle üzerime geldiğini gördüm.Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum.Bayılmışım, gözümü hastanede açtım.Cenab-ı Hak’ tan tüm kullarını böyle görünmez kazalardan korumasını diler, hürmetle ellerinizden öperim. Duvarcı Ustası Laz Osman
ıkısınıde daha once okumustum ama erhanın yazdıgına bayagı gulmustumm gercek ve yasanmıs bı olaydır...bu kadar olmaz dedırtenlerden ... erzurumluda cok guzeldı ıkınızede tesekkur ederımm )