DAYAMIŞLAR MATEMATUĞU AYUPTURR!!!:kızgın: > > Trabzonlu Temel Ağa'nın sevgili torunu Eda'ya > > verilen ödev ile başı derttedir... > > Eskisehir'e göç eden arkadaşı Niyazi'ye > > başına gelenleri yazar: > > " Niyazicugum. Hani benim küçük torun > > var ya. Geçen akşam, geturdi ödevini önüme koydi. Bi > > yandan da aglay. senağlamaZaten dertlerini hep baga açar. > > Dedi ki; > > -"Habunlari anliyamadum. O yüzden da > > yapamadum. Yarin ögretmen beni dövecek." :çok üzgünüm: > > Dedum ki; "Aglama usagum, bunun içun > > ögretmen adam dövmez. Simdi oni çözeruk." > > > > Ne mümkün Niyazi kardasum: Bi tirenlan, bi otobos ayni > > istasyondan kalkmislar. benneyaptımki > > Tiren otobostan üçte bir daha hizli gidiy. Otobos iki > > yerde onbeser dakka istirahat vermis. :kızgın: > > Tiren da bi yerde durmis, 20 dakka su almis. Otobos saatte > > 60 kilometro gidiymis. :kızgın: > > Tiren 5 saat sonra gidecegi yere varmis. Otobos ise ne > > vakit sonra oraya varacakmis. Ograstum yapamadum. > > Usak aglay. senağlamaDerken bubasi geldi. O da çözemedi. Diyrum > > oga ki, " damat, senun tanidugun tahsilli bi otobos > > sofori var ise oga soralim, belki o bilebilur. Yahutta sabah > > olsun ben usagi soforler cemiyetine götüreyum. Onlar > > arasinda belki tirenle yaris etmis bi sofor vardur da bize > > nasihat verur." > > Ha, biz bi yandan da usaga tireni tarif > > ediyruk. Tiren görmemis ki... Ne anasi görmis, ne bubasi. > > Ben da bi tek askerlukte Erzurum'dan Sivas'a > > gittiydum. Neysa kardasum, o gece çok kizdum. Diyeceksun ki > > niye? Usak daha incir agacindan duti ayiramay; mezgiti > > gosteriyrum, hamsi diy; efendum, yumurtanun fabrikada > > yapilduguni sanay. kafamçokkarıştı > > Biz gelduk araba yaristiriyruk. > > Yani efendi, otobos saatinda varsa ne olur, > > geç varsa ne olur? Gurbetten yolci mi bekliysun? :kızgın:Eger > > varacagi saat onemliysa, edersun yazihaneye bi telefon, > > derler saga otobosun inecegi zamani.şutarafagitti. Bu kadarluk mesele > > içun sabiyi subyani niye telef edersun? Usacuklarda sarki y > > ok, türki yok, oyun yok; dayamis matamatigi. Ayuptur... D D D D D