sunnileri seviyormusunuz?

Konu, 'Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )' kısmında alevi_safak tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

İnsanları seviyorum.. Ama hoşgörülü olanlarını.. Dini ırkı ne olursa olsun.

2. hevalim

hevalim Daimi Üye

Bence böyle başlıkların acılması bile yanlıştır.önemli olan insanın ,insan olmasıdır.din,dil,ırkı,rengi ne olursa olsun önemli olan toplumuna yararlı bir birey olmasıdır.tabiki insanın yöresinde vede gelenek görenekleri bir olan kişiyle daha rahat anlaştığımız için öncelikle o kişileri tercih yapabiliriz.fakat ayrımcılık sadece faşist düşüncede olanlar ayrım yaparlar.ben size soruyorum? devrimci düşünceye sahip olan sunni bir kişiyimi tercih edersiniz.yoksa faşist düşüncede olan bir aleviyimi tercih edersiniz.herkese iyi paylaşımlar.

3. Aleviyyun

Aleviyyun Engellendi

Bizi seven zaten sevmektedir, sevmeyen de asla sevmeyecektir. Biz kendimizi sevdirmek zorunda da değiliz kimseye. Bizi sevmeseler bile bize saygı göstermeyi öğrenecekler ama. Birlikte yaşamanın en önemli gereği budur!

4. ero

ero Daimi Üye

bu başlıkları açmak için çok düşünülüyor sanırım..

5. handset

handset Yeni Üye

beyler ve bayanlar ben sünniyim hepimiz ALLAHIN yarattıgı kullar degilmiyiz ayrım yapmaya ne gerek var HZ ALİ benimde peygamberim ayrım yapmaya ne gerek var benim çalıştıgım kişilerde ALEVİ en yakın arkadaşlarımda birbirimiz için canımızı verebiliriz kötü bişeymi yapıyoruz her insanın iyiside var kötüsüde bunu unutmayalım LÜTFEN

Kardelenim bunu beğendi.
  6. Aleviyyun

Aleviyyun Engellendi

Tarih boyunca biz Aleviler hakkında çok şey yazıldı ve halen de yazılmakta... Yazılanların çoğu Alevi olmayan kişilerin kaleminden çıktı. Yani Alevi olmayan bu yazarlar bazı kaynaklardan öğrendiklerini ve ya bazı kimselerden duyduklarını referans alarak Alevileri anlatmaya çalıştı...
    İnsanlar bu yazıları okuduklarında ya da duyduklarında farklı tanıdı Alevileri, kimileri belki de kin duydu Alevilere. Halbuki, farklı inançlardan olan insanlar Alevileri doğru şekilde tanırsa söz konusu yargılar ortadan kalkacaktır. Ama Aleviler kendilerini anlatmaya bir türlü fırsat bulamadılar ya da çok uzun bir süre bu fırsat kendilerine tanınmadı.

Biz Aleviler, Resulullah (saav)'ın emrine uyup, Ehl-i Beyt'e tevessül edip, Allah'a yönelmekteyiz. İşte bu yüzden zulümler gördük, iftiralara uğradık, hatta defalarca katledildik Nedeni ise, Hz Ali'yi (as) ve Ehl-i Beyt'i sevip onların velayetinde olmamızdır. Arap Alevilerin büyük liderlerinden biri olan emir Hasan el Mekzun Es-sincari ( Hicri D 583, Ö 638 ) bir şiirinde Alevilerin gördüğü zulmü şöyle dile getiriyor.

Nasıl sunduysak onlara sevgiyi
    Aynısıyla sundular bize nefreti
    Onlara göre tek kabahatimiz
    Taha gile olan velayetimiz

El Mekzun'un Taha gilden kastı, Ehl-i Beyt'tir. Biz Aleviler hiç bir zaman ne Sünni inancına ne de başka dine inanan insanlara karşı kin beslemedik. Biz insana insan olduğu için değer verdik. Çünkü Aleviler barışçıl İnsanlardır. Bir insan farklı dine ve inanca bağlı diye o kişiyi dışlamazlar, onu hor görmezler ve ona inancından dolayı zarar vermezler.

Ama malesef bazı sünniler, Alevilere düşman gözüyle bakmaktadır, diğer Alevi (Şii) kardeşlerimize baktıkları gibi...

7. Güngör'üm insanız canız
    Yaşamak gülmek hakkımız
    Böyle çalsın sazlarımız
    Dünya seni Dünya seni

Degerli canlar,hangi milletten,hangi inançtan,hangi kandan olursa olsun,insana insan gözü ile bakan,ben insanım diyen herkesi sevmeliyiz.Ama bir ırkçı,yobazı sevmek mümkün degil elbette.Dillerimizden tellerimizden sevgi muhabbet eksik olmasın.

8. krizantem

krizantem Daimi Üye

bizim özümüzde insan sevgisi yatar karşımdaki sünni vatandaşın ayrım yaptıgına şahit olmadıgım sürece bi sorun olmaz sevgi konusunda...

9. elifim

elifim Üye

dil,din,ırk,renk ayrımı yapmadan tüm insanları seviyoruz....ayrıca belirtmek isterim siteye uygun olmayan bir konu seçilmiş......

10. ero

ero Daimi Üye

kesinlikle katılıyorum.

11. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

Bu konu ne bu siteye nede alevilere yakışmadığı için konuyu kilitliyorum..
    Şu bilinmelidirki Alevilik'te sevgi özellikle insan sevgisi o denli yüceltilmiştir ki, o Alevi inancının temelini oluşturmuştur.

ünver55 ve Kardelenim bunu beğendi.
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş