Sorarlarsa Buyruktan Cevaplar..

Konu, 'Alevi İnancı ve İbadetleri' kısmında seyduna_34 tarafından paylaşıldı.

1. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

Başında ne var? Tac-ı Devlet

- Alnında ne var? Taat

- Kaşında ne var? Kalim-i kudret

- Gözünde ne var? Nur-u velâyet

- Kulağında ne var? Pak-ı Muhammed

- Burnunda ne var? Buy-u cennet

- Ağzında ne var? İman-ı şehadet

- Göğsünde ne var? Kuran-ı hikmet

- Elinde ne var? Desti velayet

- Belinde ne var? Kemer-i hidayet

- Dizinde ne var? Dem-i hizmet

- Ayağında ne var? Erkan-ı meşayih

- Ardında ne var? Ölüm

- Önünde ne var? Nasip

- Bu yolda ne var diye sorarlarsa, Nefis mürdelik, dil zindelik dersin..

Yeri göndüm, mürde oldum
    Göğü gördüm, zinde oldum

-Pirin kimdir diye sorarlarsa , - Yoldur de

-Pirinle aranda ne bağlı derlerse, - Şedd-i şâh, telkin-i piran, ahd-i meydan-ı piran bağlı de

-Peki şedd nedir diye sorarlarsa, - Teslim olmaktır, yol içinde ahdına bağlı kalmaktır de.

-Pirin sana ne dedi derlerse, - Dur hizmetle, otur izzetle, söyle edeple, şayet galibe erişirsen nazil ol, nazile erişirsen galib ol dedi dersin.

-Galip misin, kalıp mısın, talip misin derlerse, - Ne galibim, ne kalıbım, beli talibim.

-Neye derlerse, - Önce şeriata, sonra tarikata, daha sonra marifete, en sonra da hakikate de.

-Şeriat, tarikat, marifet,hakikat nedir derlerse, - Şeriat şartım, tarikat terkim, marifet derdim, hakikat merdim de.

-Bunlardan hangisinin oğlusun derlerse, - Şeriatta Adem oğluyum, tarikatta ol oğluyum, marifette kemâl oğluyum, hakikatta atam gök anam yerdir de..

İmâm Cafer Sadık Buyruğu

2. alevi_kızı

alevi_kızı Daimi Üye

gerçekten bu gün benim bilmedigim çok şey oldugunu daha iyi anladım okdar güzel bi konu ki ne diyecegimi bilmiyorum bunları yazıp ezberleek istiyorum tşkler dilek emegine yüregine saglık olsun canım.

Sayfayı Paylaş