Giriş Yap veya Kayıt Ol
Alevi Canlar
Forum
>
Alevilik
>
Sorularınız, Cevaplarınız ve Anketlerimiz
>
Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )
>
Ramazanın bir Aleviye farz olması
>
Konuyu Cevapla
Ad Soyad:
Doğrulama Sorusu
:
25'ten 9 çıkarsa kaç kalır?
<p>[QUOTE="ozan24, post: 22265, member: 932"]arkadaşlarım </p><p><br /></p><p> bütün müslümanlara oruç fazdır. yani allahın emridir, ve ramazan ayında oruç kuranda da var. </p><p>hem insanın kendi içinden geldiği zaman hangi ayda hangi günde yapıldığı çok önemli değildir. ama madem allah rızası için</p><p>oruç tutacaksak ramazanda da tutalım bu bizden ne eksiltir. benim bilidiğim peygambar efedimiz</p><p>her iki günden birinde oruç tutarmış. Ayrıca peygamber efendimiz ve daha önceki peygamberler ramazan ayı farz olmadan önce muharrem ayında oruç tutarlarmış..</p><p><br /></p><p>Bakara - 183- Ey iman edenler! Oruç size farz kılındı, nitekim sizden öncekilere de farz kılınmıştı. Belki sakınırsınız.</p><p>Bakara - 184- Sayılı günlerde... Sizden kim hasta veya yolculukta olursa, o günler sayısınca diğer günlerde oruç tutsun. Onu tutabilenlere bir yoksulu doyuracak fidye de gerekir . Kim bir hayrı içten gelerek yaparsa onun için daha iyi olur. Oruç tutmanız sizin için daha iyidir. Eğer bilmiş olsaydınız!</p><p>Bakara - 185- Ramazan öyle bir aydır ki, insanlara yol gösteren, doğrunun belgeleri olan ve doğruyu yanlıştan ayıran Kur'ân o ayda indirilmiştir. Sizden kim Ramazanı yaşarsa, o ayı oruçlu geçirsin. Kim hasta yahut yolculukta olursa, o günler sayısınca diğer günlerde oruç tutsun. Allah size kolaylık ister, zorluk istemez. Bu, o sayıyı tamamlayasınız diyedir. Bir de size doğru yolu göstermesiyle Allah'ın yüceliğini kavrayasınız diyedir. Belki şükredersiniz.</p><p>Bakara - 186- Kullarım sana beni sorarlarsa, ben yakınım. Bana dua edince, dua edenin çağrısına karşılık veririm. Onlar da bana karşılık versinler. Bana güvensinler. Belki olgunlaşırlar. </p><p>Bakara - 187- Oruçlu günlerin gecelerinde kadınlarınızla ilişki size helal kılındı. Onlar sizin için bir elbise, siz de onlar için elbisesiniz. Allah, içinizi sıkan işler yapmakta olduğunuzu bildi ve tevbelerinizi kabul etti. Şimdi onlara yaklaşabilirsiniz. Allah sizin için ne yazmışsa, onu arayın. Şafağın kara çizgisi ak çizgisinden, sizce, tam seçilinceye kadar yiyin için . Sonra orucu akşama kadar tamamlayın. Mescitlerde îtikâf halinde iken kadınlarınıza el sürmeyin. Bunlar Allah´ın koyduğu sınırlardır. Onlara yaklaşmayın. Allah ayetlerini insanlara böyle açıklar, belki sakınırlar.</p><p><br /></p><p>gönül gözümüm daim açık kalsın[/QUOTE]</p><p><br /></p>
[QUOTE="ozan24, post: 22265, member: 932"]arkadaşlarım bütün müslümanlara oruç fazdır. yani allahın emridir, ve ramazan ayında oruç kuranda da var. hem insanın kendi içinden geldiği zaman hangi ayda hangi günde yapıldığı çok önemli değildir. ama madem allah rızası için oruç tutacaksak ramazanda da tutalım bu bizden ne eksiltir. benim bilidiğim peygambar efedimiz her iki günden birinde oruç tutarmış. Ayrıca peygamber efendimiz ve daha önceki peygamberler ramazan ayı farz olmadan önce muharrem ayında oruç tutarlarmış.. Bakara - 183- Ey iman edenler! Oruç size farz kılındı, nitekim sizden öncekilere de farz kılınmıştı. Belki sakınırsınız. Bakara - 184- Sayılı günlerde... Sizden kim hasta veya yolculukta olursa, o günler sayısınca diğer günlerde oruç tutsun. Onu tutabilenlere bir yoksulu doyuracak fidye de gerekir . Kim bir hayrı içten gelerek yaparsa onun için daha iyi olur. Oruç tutmanız sizin için daha iyidir. Eğer bilmiş olsaydınız! Bakara - 185- Ramazan öyle bir aydır ki, insanlara yol gösteren, doğrunun belgeleri olan ve doğruyu yanlıştan ayıran Kur'ân o ayda indirilmiştir. Sizden kim Ramazanı yaşarsa, o ayı oruçlu geçirsin. Kim hasta yahut yolculukta olursa, o günler sayısınca diğer günlerde oruç tutsun. Allah size kolaylık ister, zorluk istemez. Bu, o sayıyı tamamlayasınız diyedir. Bir de size doğru yolu göstermesiyle Allah'ın yüceliğini kavrayasınız diyedir. Belki şükredersiniz. Bakara - 186- Kullarım sana beni sorarlarsa, ben yakınım. Bana dua edince, dua edenin çağrısına karşılık veririm. Onlar da bana karşılık versinler. Bana güvensinler. Belki olgunlaşırlar. Bakara - 187- Oruçlu günlerin gecelerinde kadınlarınızla ilişki size helal kılındı. Onlar sizin için bir elbise, siz de onlar için elbisesiniz. Allah, içinizi sıkan işler yapmakta olduğunuzu bildi ve tevbelerinizi kabul etti. Şimdi onlara yaklaşabilirsiniz. Allah sizin için ne yazmışsa, onu arayın. Şafağın kara çizgisi ak çizgisinden, sizce, tam seçilinceye kadar yiyin için . Sonra orucu akşama kadar tamamlayın. Mescitlerde îtikâf halinde iken kadınlarınıza el sürmeyin. Bunlar Allah´ın koyduğu sınırlardır. Onlara yaklaşmayın. Allah ayetlerini insanlara böyle açıklar, belki sakınırlar. gönül gözümüm daim açık kalsın[/QUOTE]
Facebook Hesabınla Giriş Yap
Ad soyad veya e-mail:
Sitemize üye misin?
Hayır, şimdi üye olmak istiyorum.
Evet, şifrem:
Şifreni mi unuttun?
Sürekli bağlı kal
Alevi Canlar
Forum
>
Alevilik
>