LALENİN ŞİİR DEFTERİ

Konu, 'Üye Şiir Köşesi' kısmında nisan güneşi tarafından paylaşıldı.

1. çayan-bey

çayan-bey Yeni Üye

emeğine sağlık çok guzel

2. sessiz-okyanus

sessiz-okyanus Daimi Üye

SENİ SAKLAYACAĞIM

Seni saklayacağım inan
    Yazdıklarımda, çizdiklerimde
    Şarkılarımda, sözlerimde.

Sen kalacaksın kimse bilmeyecek
    Ve kimseler görmeyecek seni,
    Yaşayacaksın gözlerimde.

Sen göreceksin duyacaksın
    Parıldayan bir sevi sıcaklığı,
    Uyuyacak, uyanacaksın.

Bakacaksın, benzemiyor
    Gelen günler geçenlere,
    Dalacaksın.

Bir seviyi anlamak
    Bir yaşam harcamaktır,
    Harcayacaksın.

Seni yaşayacağım, anlatılmaz,
    Yaşayacağım gözlerimde;
    Gözlerimde saklayacağım.

Bir gün, tam anlatmaya...
    Bakacaksın,
    Gözlerimi kapayacağım...
    Anlayacaksın.
    ------------------------
    YALNIZLIK:(

Yalnız kaldınız sanırsınız,
    Biliyorum.
    Yalnız bırakılmışsınız,
    Biliyorum.
    Ötesi yok.

II
    Ötesi var:
    Yalnızlık
    Müziğin bile seni dinlemesidir.
    Yalnızlık
    İnsanin kendine mektup yazması
    Ve donup-donup onu okuması
    Yalnızlığın da ötesidir.

ÖZDEMİR ASAF

3. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

Bir gün, tam anlatmaya...
    Bakacaksın,
    Gözlerimi kapayacağım...
    Anlayacaksın.

EMEGINE SAGLIK CAN...

4. şahrud

şahrud Aktif Üye

Bir deli,"gülümsemeni gizlediğin içindir ki en az sevgini gizlediğin kadar suçlanırsın dostum unutma"diyordu yanındakine
    bir diğeri,"sevgi dediniz de riyakarlık az şeymidir allah aşkına insanların birbirine ettiği"diye hayretler ediyordu,
    üçücü deli "siz bilmiyorsunuz oğlum asıl sevgiyi icat ettiğimden beri akar göz pınarları o yüzden günahkarım ben hayata hapsedilmiş...
    dördüncü deli ah be yanarım ki parayı ilk basanımdır ben lidyalılar biliir,en büyük hainliktir yeryüzüne...
    beşinci siz daha dünkü çocuktunuz hırs kazanım ve bencilliği süpürürken deli dediler bana hala içim kan ağlar...
    altıncı deli hala arar dururum şu yürege ateş düşüren o periyi diye sayıklar...yedincisi siz sahiden delisiniz anlayamadınız mı daha mecnuna derler deli ben deliden daha mecnunum...sekizinci deli koşarak, baş hasta bakıcı geliyor çok dagıtmışsınız hadi toparlayın deliliklerinizi...

5. şahrud

şahrud Aktif Üye

mutlulugunu bana sat çocuk,sana istediğin kadar şeker alırım...

6. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

paylaşımlarınız için teşekkürler canlar hepsi birbirinden güzel :) sağolun...

7. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

lale sultan sen yazmayınca canlar destek olmus sagolsunlar,hayırdır artık goremıyoruz ne senı ne sectıgın guzel sıırlerını..

8. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

Özlem

Bir şarkı fısılda bana
    Kadıköydeki börekçi
    Moda sahilleri geçsin içinde...

Bir dua fısılda rüzgara
    Sabır iste rabbinden
    Güç iste,
    Kavuşmamızı iste

Bir şiir oku bana
    Beşiktaş iskelesi
    Kızkulesi
    Harem olsun içinde.

Bir gün söyle bana
    Gelişinin
    Kavuşmamızın
    Mutluluğumuzun zamanı olsun içinde.

9. ero

ero Daimi Üye

içinde istanbul figürleri olan şiirlere bayılıyorum

10. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

beğendiğine sevindim erhan teşekkür ederim bende çok beğendim bu şiiri :)

11. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da,
    Senden sadece beni sevmeni istiyorum.
    Beş dakika baş başa kalmamız suç olsa da
    ...
    Çağırsam bile gelme,yorulma ne olursun,
    Sen üzülme,incinme,kırılma ne olursun,
    Beni yanlış anlama,darılma ne olursun,

Bir gün bensiz kalsan da benimle yaşamanı,
    Aşkımı değerini sır gibi taşımanı,
    Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı

Senden tek dileğim var,özel imtiyaz değil,
    Kulun başka bir kula ibadeti farz değil,
    Haşa!Yaratan gibi beş vakit namaz değil,

Cemal SAFİ

12. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

çok teşekkürler can eline emeğine sağlık...:)

13. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

Görünüşüme Aldanma!

Gördüğüne aldanma, o ben değilim. Ardımda duran koca bir hayatla yoğruldum. Kaç sevdanın izi durur avuçlarımda, ben aşkla kendime savruldum.

Görünüşüme Aldanma!

Bilmeyene uzaktan hoş gelir davulun sesi, kanma; gülüşüme acılar sakladım. Kaç savaş meydanında cenk ettim, yine de devrilmedim; ayaktayım.
    Gözlerim, yüzümden yaşlıdır. Bakmasını bilenler görecektir. Duvarlarımı geçebilirsen eğer; emin ol, sunacağım cennettir.
    Görünüşüme aldanma, çapkın dururum. Her gece o maskeyi çıkarır, yastığıma sarılıp yalnız uyurum.
    Dilimden geçenler, gönlümdekidir. Yalana, dolana saplanamam. Bazen kahkaham sahtedir, onunla bile gözyaşımı saklayamam.
    Parmak izim gibidir sesim, nereye gitsem bulunurum. Bir şarkı takılıdır dilimde, onu söylerken her şeyi unuturum.
    Notalar tanır beni, türküler bilir. Kederimi de, sevincimi de ezgilere saklarım. Dikkatle dinlersen duyacaksın, ben hayatı müzik gibi yaşarım.
    Sevda dediğin nedir? Biraz tebessüm, biraz acı! Geçmişse ömrün baharı; bir hüzün kalır yüzde, bir de kalpte o derin sancı!
    Küçük şeyleri severim, büyükler nasılsa ölür. Kim baki kalır bu dünyada? Şöyle bir bak etrafına, gün gelir, taş bile çürür.
    Ben yüreğim kadarım, ötesini bilemem. Haşmetli duruşuma kanma, karıncayı bile incitemem. Vur diye beklemem ama gafil avlanmışsam, intikam peşine de gidemem.
    Yaşadıklarımdan dersler aldım, tüm hazinem budur benim. Biriktirdiğim sevdalarım, dostluklarım var cebimde; giderken ancak onları götürebilirim.
    Görünüşüme aldanma, o ben değilim iki gözüm! Ben de yüreğiyle yaşayan kadınlardan biriyim. Aşk uğruna bin parçaya bölünürüm; yetmezse, yolunda ölürüm!

candan ünal.

14. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

Beklenen

Ne hasta bekler sabahı,
    Ne taze ölüyü mezar.
    Ne de şeytan, bir günahı,
    Seni beklediğim kadar.

Geçti istemem gelmeni,
    Yokluğunda buldum seni;
    Bırak vehmimde gölgeni,
    Gelme, artık neye yarar?
    Necip Fazıl Kısakürek
    Beklediğime gelsin o kendini biliyor...

devran bunu beğendi.
  15. devran

devran Yönetici

Değerli can Burada okadar güzel şiirler var ki hepsi için ayrı ayrı teşekkür ederim emeğinize yüreğinize sağlık Pirim Yardımcınız Hızır Yoldaşınız Olsun

16. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

Teşekkürler devran can asıl okuyup beğendiğiniz için siz değerli canlara çok teşekkür ediyorum...

17. ero

ero Daimi Üye

beklememek lazım hemde hiç
    ama beklemekte gerek çünki umut var

nisan güneşi bunu beğendi.
  18. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

Gönlümü Her Kırdığında…

Bazen bir söz yeter kalbimin kırılmasına, bazen bir hareket, bazen sadece bir bakışâ€¦ Öyle çıt kırıldım bir yüreğim de yokken üstelik, sessizce kanar yaralarım, kırmızıya boyanır düşlerim.

Sen ne zaman kırsan gönlümü, bir kuş terk eder bu şehri. Göçer gider daha sıcak ülkelere, başka mevsimlere, benim yanında duruşuma nispet edercesine…
    Öyle bir söz edersin ki bazen, orta yerinde çırılçıplak kalmış gibi dünyanın, utanırım. Kahreder gündüzü de geceye sayarım.
    Kolunda yürürken bile, bazen seni yok sanırım. Onca yolu yürüyen biz değilmişiz, bu ömürde sanki hiç şahitlik etmemişiz birbirimize gibi; ıssız, sözsüz, sessiz kalırım. Arkamda zannettiğim anlarda, dönüp yalnız kaldığımı görürüm. Eşim gibi, yoldaşım gibi, erim gibi duramayışın kırar gönlümü…
    Sen beni öyle gözüme soka soka incitmezsin zaten! Öyle bir şey yapmazsın ki; bütün yaptıklarını silip atarsın. Sen, ele pırlanta gibi davranır alkışları toplarsın; eve gelince beni paçavra gibi kenara atarsın. Sen gönlümü öyle çaktırmadan yaralarsın ki; el gün beni suçlu sanır. Kendini millete güzel satarsın.
    Sen gönlümü her kırdığında, bir yaprak düşer ağaçtan. Yeşiline aldırmadan, solan yaprakların arasına bırakır kendini; seni bırakamayışıma karşı çıkar gibi…
    Oysa ben hep vefamı değerli kılarım, sevdamı üstün tutarım. Seni bırakmıyorsam, sebebi aşkıma sahip çıkmamdır. Geçmişi düşünürüm, hatırını sayarım yılların…
    Senin aksine ben, gençliğimde benimle yürüdüğün yolların uzunluğunu sayarım, sadece bunun hatırına bile susarım.
    Gitmeyişimi sen belki çaresizlik sanırsın. Oysa ben bütün yaşadıklarımızın anısına sana, sevdamıza ve anılarımıza sahip çıkarım.
    Sen ne zaman kırsan gönlümü; yüreğimde bir bıçak acısı, kanar gece yarısında gözlerim, yüreğimde tüm ışıklar sönük. Üstelik sen yanımda uyursun, sırtın yüzüme dönük….
    Candan Ünal

ero bunu beğendi.
  19. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

Beğendiğine sevindim teşekkürler ero :)

20. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

ŞANSIMA KÜSÜM
    Kapan gözlerim kapan
    yar çekip gitmiş çoktan
    sevgi çoğaltan yürek
    hançer yedi hiç yoktan.

Sevilen neden nankör
    aldıkça hiç doymuyor
    Şansımın gözü de kör
    aşk yolunda gitmiyor

Ne parada ne pulda
    mutluluk bulunmuyor
    kainat sunulsada
    sevgisiz yaşanmıyor........... (alev yavuz)

EFENDi ve M-E-sertel bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş