Gitmişti makama arz-ı hâl için 'Bey' dedi, yutkundu, eğdi başını. Bir azar yedi ki oldu o biçim.. 'Şey' dedi, yutkundu, eğdi başını. Kapıdan dört büklüm çıktı dışarı Gözler çakmak çakmak, benzi sapsarı... Bir baktı konağa alttan yukarı 'Vay' dedi, yutkundu, eğdi başını. Çekti ayakları kahveye vardı Açtı tabakasın, sigara sardı Daldı.. neden sonra garsonu gördü 'Çay' dedi, yutkundu, eğdi başını. İçmedi, masada unuttu çayı Kalktı ki garsona vere parayı Uzattı çakmağı ve sigarayı 'Say' dedi, yutkundu, eğdi başını. Döndü, gözlerinde bulgur bulgur yaş Sandım can evime döktüler ateş Sordum: 'memleketin neresi gardaş? ' 'Köy' dedi, yutkundu, eğdi başını. Yürüdü, kör-topal çıktı şehirden Ağzına küfürler doldu zehirden Salladı dilini.. vazgeçti birden, 'Oy' dedi, yutkundu, eğdi başını..
Ezilenler, yoksullar, açlar, çarıksızlar, baldırı çıplaklar, kimsesizler, sahipsizler maddi olarak güçsüz olabilirler ama onların kimsede olmayan başka büyük bir gücü var: Sayıları? milyonların bir araya gelmesi büyük bir güçtür. O gücü-eğer sınıfsal konumlarının bilincindeyseler-herkes dikkate alır! İşte ezilenlerin en büyük gücü budur! Güç mücadeleden doğar. Unutulmamalı ki-şimdilerde pek önemi kalmasa da! dünyanın en büyük devrimleri bu şekilde yapıldı.
devrim çok güzel söylüyorsunda, bu proleteryayı bir araya getirecek nicelikten nitelik yaratacak güçten yoksun bırakılmış haldeyiz... iktidar sahipleri her fırsatta ümmet toplumu oluşturmak için yoğun çabalar sarfediyor.. malum ; hedefe giden her yol mübahtır felsefesi hakim. tabiki gönlümüz ezilenlenlerin iktidar olacağı, hakların sömürülmediği, sınıf ayrımının yapılmadığı, çocukların uçurtmalarını özgür alanlarda sorgusuzca dalgalandırdığı güzel mavi günlerde......
.... çocukların uçurtmalarını özgür alanlarda sorgusuzca dalgalandırdığı güzel mavi günleri belki bır gun goruruz ero,,haklısın ama umut etmek ugrasmak gerekıyor ınanmak gerekıyor.....[/size] [/b]
inanıyorum, inanıyorsun, ama inanacak üçüncü kişi nerde... yokmu yav bu sitede bu konuda benle devrim gibi düşünen bi dost daha....
batuhan verdiğin destek için sağol.. güç, birliğin ve dirayetin sembolüdür diyorum ve bu sitedeki tüm arkadaşların birbirine hep destek olmasını diliyorum