Ingiltere Alevi Kultur Merkezi ve Cemevi

Konu, 'Alevi Dernekleri ve vakıfları' kısmında ahtapot tarafından paylaşıldı.

1. ahtapot

ahtapot Daimi Üye

Ingilteredeki tek olan Cemevi.

IAKM (Ingiltere Alevi Kultur Merkezi ve Cemevi) 09.05.1993 tarihinde kuruldu.

Kurucular Komitesi'nin duzenledigi ilk onemli etkinlik 1993 Sivas katliamini protesto eylemi oldu.

1998'de (bugun kullanmakta olan) yeni binaya gecildi. Bu surecte uye sayisi ve etkinliklerimiz artti.

IAKM ve Cemevi'nde egitim ve ogretim yapilmaktadir. Ingilizce, Turkce, Matematik, Sema, Halk Danslari, Spor ve Saz Kurslari verilmektedir.

Tum toplulumuza, ozellikle cocuklara, genclere, kadinlara ve yaslilara yonelik hizmetlerimizi ve yeni projelerimizi gelistirme gayreti icerisindeyiz.

Bugun yonetim kurulu olarak bizden once yapilan calismalari takdir ediyor ve daha ileriye gorutmeye calisiyoruz.

alıntı

2. Hulya

Hulya Daimi Üye

IAKM ve Cemevi'nde egitim ve ogretim yapilmaktadir. Ingilizce, Turkce, Matematik, Sema, Halk Danslari, Spor ve Saz Kurslari verilmektedir.
    Tum toplulumuza, ozellikle cocuklara, genclere, kadinlara ve yaslilara yonelik hizmetlerimizi ve yeni projelerimizi gelistirme gayreti icerisindeyiz.

Yurtdisinda gercekten Alevilerin Cem evlerine ihtiyaci var..
    Ilk önce ibadetlerimizi yerine getirtmek icin, Aleviligi, geleneklerimizi ogrenmek icin gercekten cok az sayida bazi yerlerde ise hic cem evleri bulunmamakta..

IAMK nin yaptigi calisma ve projeleri gercekten cok güzel.. basarilarinin devamani dilerim..

Umarim önümüzdeki yillarda yurtdisinda Cem evlerinin sayilari artar...

Paylasimin icin tskler can..

3. gÖkhan can

gÖkhan can Aktif Üye

cok güzel yaptıgın emege sağlık :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Sayfayı Paylaş