> INADIM INAT > > Temel, Idris ve Oruc kahvede oturmuslar, hepsi de en inatci olanin > > kendisi oldugunu iddia ediyorlar. > > Idris, 'en inatci benim' demis. 'Gecen kis eve biraz gec kaldim. Lapa > > lapa kar yagiyor, hava da kararmisti. Kapiyi caldim. Hatice icerden 'Kim o > > ?' diye seslendi. Bilmiyor mu o saatte benden baska kimsenin gelmeyecegini. > > Sabaha kadar ben kapiyi caldim. O 'kim o?' dedi. Inadimdan sesimi > > cikarmadim. > > Oruc atilmis, 'O da bir sey mi? Disim agriyordu, disciye gittim. Su > > agriyan disimi cekiver dedim. Disci 'hangisi' diye sordu. O kadar > > okumussun, > > disci olmussun, sen bilmeyeceksin de ben mi bilecegim dedim. Bir disimi > > cekti. Sordu 'Bu mu?' 'hayir.' Ikinci disimi cekti sordu 'Bu mu?' Inadimdan > > söylemedim. Ancak 7. disten sonra bulabildi.' > > Temel gülmüs, 'Ikiniz de inatcisiniz, biliyorum, ama benim kadar > > olamazsiniz. Fadimeyle evlendigimiz gece 'Basim agriyor, canim istemiyor' > > diye bir sürü bahane uydurdu, beraber olamadik. Ondan sonra da kendisi > > istedi ama, inadimdan o gün bugündür ben yapmiyorum. > > Oruc'la Idris birlikte atilmislar: > > - 'Atma be Temel. 17 yasindaki Ayse ile 14'ündeki Dursun kimden?' > > - 'Valla inadimdan onu da sormadim.' > >