HZ. MUHAMMED´İN HZ. ALİ VE EHLİBEYT İÇİN SÖYLEDİKLERİ Ya Ali, benim Ehlibeytim Nuh un gemisine benzer. O gemiye binen kurtulur. Ve kim Ehlibeytime buğz ederse helak olur. Ben ilmin şehriyim, Ali kapısıdır. İlmi isteyen kapıya gelsin. Ya Ali, mümin sana buğz etmez, münafık ise seni hiç sevmez. Ali, müminlerin dilediği ve uyduğu kişidir. Mal ise münafıkların dilediği şey. Ey Allah´ın kulları, bu Ali´nin kanı benim kanımdır, teni benim tenimdir ve canı benim canımdır. Her kim bu Ali´yi severse, beni sever beni seven de Allah´ı sevmiş olur. Ali´ye kim düşmanlık ederse bana düşmanlık etmiş olur. Kuran ve Ehlibeyt ikizdir. Hayatım gibi yaşamak isteyen Ali Veli edinsin. Ya Ali, sen benim dünyada ve ahrette sancaktarımsın. Ali´yi anmak ibadettir. Ey halk! Biliniz ki; ben de insanım. Allah´ın daveti bana yakında gelecektir. Ben de onu kabul edeceğim. İşte size ben iki mühim ve en değerli emaneti miras bırakıyorum. Bunlardan birincisi Kuran, ikincisi benim Ehlibeytim. Allah´ın huzurunda size Ehlibeytimi tavsiye ediyorum, buyurdu. Bu yazılanlar sevgili peygamber tarafından söylenmiş olan hadislerden sadece bir kaçı. Bunlar Hz. Ali gerçekliğini ve Ehlibeyt haklılığını gösteren en büyük kanıtlardır.