Giriş Yap veya Kayıt Ol
Alevi Canlar
Forum
>
Alevilik
>
Sorularınız, Cevaplarınız ve Anketlerimiz
>
Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )
>
hz.Ali sevgisi mi önce gelir yoksa hz.Muhammed mi
>
Konuyu Cevapla
Ad Soyad:
Doğrulama Sorusu
:
25'ten 9 çıkarsa kaç kalır?
<p>[QUOTE="Ozan_Mordoðan, post: 41867"]Erhan arkadaşım yazmış ama eklemelerde yapmak ve kendi düşüncelerimide yazmak istiyorum.</p><p>1-Alevilerin ehli beyt sevgisi nedir?</p><p>Hz.Muhammed(s.a.v.) veda hutbesine çıktığında Müslüman topluluğuna yaptığı konusmada '' Size benden sonra iki emanet ve iki yol bırakıyorum,biri Kur'an biri Ehl-i Beyt'imdir.'' demiştir.Allahu Teala peygamberin ümmetine başka ruh,başka bir ahlak vermiştir. Bu ümmette Peygamberden sadece kızı Hz.Fatıma ve Hz.Ali(r.a.)aracılığıyla yayılmıştır.Şu an dedelik makamına gelen insanlarda Peygamberimizin Ehlindendir.Alevilerin ehl-i beyt sevgisi burdan gelmektedir.</p><p><br /></p><p>2-Efendimizimi üstün görürsünüz Hz. Aliyimi?</p><p>Peygamber efendimiz Hz. Ali için'' Biz Ali ile iki elin işaret parmakları gibiyiz.Ne o benden üstündür , ne ben ondan üstünüm.Sadece Allah beni Ali'den verdiği mertebeyle(Peygamberlik) üstün kılmıştır.'' demiştir.</p><p><br /></p><p>3-Ehlibeytten yaşayan var mı şuan ve bunları nasıl tanırız anlarız?</p><p>Ehl-i beyt soyu Kerbalada yezid tarafından tüketilmek istendi. Fakat,bu ümmetten yalnızca 7 yaşında bir çocuk olan İmam Zeynel Abidin sağ kurtuldu ve onun aracılığıyla Ehl-i Beyt bugünlere kadar gelmiştir.Ehl-i Beytten olan dedelerimizin ellerinde soy kütükleri vardır.</p><p><br /></p><p>4-Namaz kılar mısınız ve resimlerdeki Hz.Ali gerçeğe yakın bi çizimmidir ?</p><p>Alevilikte içinde farklı mezheplere ve görüşlere ayrılır. Bunun dışında insanların fikirlerinde ve görüşlerinde özgürlükleri vardır. Anadolu Aleviliğinde namaz ibadetinin yerini cem ibadeti alır,sağdan gittiğin yolla soldan gittiğin yolun bir farkı yok,önemli olan sonunda Hak'ka varabilmektir.</p><p><br /></p><p>5-Neden sunnileri sever misiniz diye bi başlık var ve hümanist diye bildiğim aleviler ben alevi olanı daha çok severim gibi cevaplar vermiş ayrıntılı bi açıklama yapabilirmisiniz kardeşler ?</p><p>Böyle bir başlığın yer almasını bende doğru bulmuyorum.Bir toplumu genel olarak kıyaslayamazsın,bireyleri ele alırsınız.Çünkü,en güzel meyveyi veren ağaçta bile çürük meyve bulabilirsin...</p><p><br /></p><p>Teşekkürler...[/QUOTE]</p><p><br /></p>
[QUOTE="Ozan_Mordoðan, post: 41867"]Erhan arkadaşım yazmış ama eklemelerde yapmak ve kendi düşüncelerimide yazmak istiyorum. 1-Alevilerin ehli beyt sevgisi nedir? Hz.Muhammed(s.a.v.) veda hutbesine çıktığında Müslüman topluluğuna yaptığı konusmada '' Size benden sonra iki emanet ve iki yol bırakıyorum,biri Kur'an biri Ehl-i Beyt'imdir.'' demiştir.Allahu Teala peygamberin ümmetine başka ruh,başka bir ahlak vermiştir. Bu ümmette Peygamberden sadece kızı Hz.Fatıma ve Hz.Ali(r.a.)aracılığıyla yayılmıştır.Şu an dedelik makamına gelen insanlarda Peygamberimizin Ehlindendir.Alevilerin ehl-i beyt sevgisi burdan gelmektedir. 2-Efendimizimi üstün görürsünüz Hz. Aliyimi? Peygamber efendimiz Hz. Ali için'' Biz Ali ile iki elin işaret parmakları gibiyiz.Ne o benden üstündür , ne ben ondan üstünüm.Sadece Allah beni Ali'den verdiği mertebeyle(Peygamberlik) üstün kılmıştır.'' demiştir. 3-Ehlibeytten yaşayan var mı şuan ve bunları nasıl tanırız anlarız? Ehl-i beyt soyu Kerbalada yezid tarafından tüketilmek istendi. Fakat,bu ümmetten yalnızca 7 yaşında bir çocuk olan İmam Zeynel Abidin sağ kurtuldu ve onun aracılığıyla Ehl-i Beyt bugünlere kadar gelmiştir.Ehl-i Beytten olan dedelerimizin ellerinde soy kütükleri vardır. 4-Namaz kılar mısınız ve resimlerdeki Hz.Ali gerçeğe yakın bi çizimmidir ? Alevilikte içinde farklı mezheplere ve görüşlere ayrılır. Bunun dışında insanların fikirlerinde ve görüşlerinde özgürlükleri vardır. Anadolu Aleviliğinde namaz ibadetinin yerini cem ibadeti alır,sağdan gittiğin yolla soldan gittiğin yolun bir farkı yok,önemli olan sonunda Hak'ka varabilmektir. 5-Neden sunnileri sever misiniz diye bi başlık var ve hümanist diye bildiğim aleviler ben alevi olanı daha çok severim gibi cevaplar vermiş ayrıntılı bi açıklama yapabilirmisiniz kardeşler ? Böyle bir başlığın yer almasını bende doğru bulmuyorum.Bir toplumu genel olarak kıyaslayamazsın,bireyleri ele alırsınız.Çünkü,en güzel meyveyi veren ağaçta bile çürük meyve bulabilirsin... Teşekkürler...[/QUOTE]
Facebook Hesabınla Giriş Yap
Ad soyad veya e-mail:
Sitemize üye misin?
Hayır, şimdi üye olmak istiyorum.
Evet, şifrem:
Şifreni mi unuttun?
Sürekli bağlı kal
Alevi Canlar
Forum
>
Alevilik
>