HASTA HAKLARI BİLDİRGESİ

Konu, 'Sağlık Köşesi' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

1. Kutup Yıldızı

Kutup Yıldızı Daimi Üye

• Tanısını bilme
      Bakım ve tedaviyi bilme
      Mehremiyetinin korunmasını isteme
      Uygulanan tedavinin risk ve seçenekleri konusunda bilgilendirilme
      Tedavi ve uygulamalardan önce fikrinin alınmasını isteme
      Yapılan tedavi ve uygulamaları reddetme
      Prognozunu bilme
      Hastane kurallarını bilme
      Taburcu olduktan sonra sağlığı için gerekli olan hizmetlerden (ilaç kullanma, kontrollere gelme, sağlık ekibi üyeleri ile nasıl iletişim kuracağı konusunda bilgilendirilme) yararlanma konusunda bilgilendirilme
      Hastane faturasını içeriği ve nasıl ödeneceği konusunda bilgilendirilme
      Kendi üzerinde yapılan araştırmalara katılıp katılmama konusunda karar verme
      Olanakları dahilinde hastaneden hizmet talebinde bulunma
      Hastanenin kendi bakımı ile ilgili diğer sağlık kuruluşları ile olan ilişkilerini bilme
      İlgili, saygılı ve nazik tedavi ve bakım alma
      Bakımdan sorumlu olan hekim ve hemşireyi tanıma hakkı olduğu belirtilmektedir.

LÜTFEN HAKLARINIZA SAHİP ÇIKIN!!!

2. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

fatma çok teşekkür ederim site adına. neden dersen haklarımızı çoğumuz bilmiyoruz. bu alanda bizi bilgilendirdiğin için saol

aline sağlık...

3. Kutup Yıldızı

Kutup Yıldızı Daimi Üye

araştırmıyoruz bakmıyoruz toplum olarak bu konuda çok eksiğiz oysaki bunları tüm hastalar bilse daha güzel bir sağlık hizmeti alacak

4. YA FATMA BUNLARI BİLSEN NE OLUR ARTIK DOKTORLARIN HASTALARA SAYGISI KALMAMIŞ BAĞIRIP ÇAĞIRIP İTİP KALKAMAYLA OLMAZ BU İŞLER DAHA GEÇEN GÜN GÜN DEVLET HASTANESİNE GİTTİM DOKTOR ÇOCUK GİBİ HASTALARI AZARLIYOR

K.BAKMA AMA OKUMAKLA ADAM OLUNMUYOR

ATATÜRK DEMİŞKİ BENİ TÜRK DOKTORLARININ ELİNE BIRAKSIN AMA K.BAKMAYIN BÖLE DOKTOR OLURSA BENİ BIRAKMASIN İSTEMİYORUM İLK ÖNCE SAYGI SEVGİ OLMASI LAZIM

5. Guest

Guest Misafir

ben bi sene calıstım ssk hastanesinde benim calıstıgım zamanlarda dogru doktorlar hastalara sert davranıyordu ama suan kesinlikle öle bişe yapamazlar bunla karsı karsıya kaldıgınızda saglık bakanlıgına o doktor hakkında sikayette bulunun cünkü bahattinin sölediği sekilde hastaya saygısız sekilde davranmaları yasak o sekil davranamazlar hakları yok buna

6. yorum62

yorum62 Daimi Üye

paylaşımın için saol fatma ...
    ama yaşamımız boyunca hangi haklarımıza saygı duyuldu ki bunada duyulsun yani insanlar bu uygulamara alışmış... çünkü bildiğimiz halde hiç bir hakkımızı savunmayan bir toplumuz malesef eee ne yapalım burası türkiye demekten başka bir şey yapmıyoruz zaten...

7. kigi12

kigi12 Daimi Üye

saglik konusunda avrupada yasadigima binlerce kere sükrediyorum, tr nin durumunu göruyoruz icler acisi dogrusu..

burda haklar super, saygi var hastaya, ilgi var hastaya, bir kac kez yattim 4x4 hersey...

sagol fatma yine guzel bir konuya deginmissin....
    gercekten haklarinizi arastirin, insan oldugunuzu hatirlatin, sonuna kadar sahip cikin kendinize ya...

8. yasemin

yasemin Daimi Üye

Sağlık konusunda bu haklar biliniyor ama yapılamıyor. Biz artık herkese Allah doktorların eline düşürmesin diyoruz.Hastalığın bile ticareti var.Bastır parayı bakalım sana nasıl bakıyorlar.Bakmakla kalmayıp evine kadar ziyaret ediliyorsun.Bakım evinde devam ediyor. Sen yeterki kesenin ağzını aç.Bu hakları bilmekle iş bitmiyor artık sosyal güvence lafta.

Arkadaşı geçen doktora götürdük. Adam bağırarak şöyle geçin dedi. Bir tepem atdı sen kimsin ya diye kavga etmeye başladık.Doktorlar odadan falan çıktı. Ben adama adını soyadını versen bakalım dedim. Bir yazalım seni bakalım bir daha sesin çıkıyormu. Adam özür falan diledi doktorlar devreye girdi.Hakkınızı genede arayın canlar.Arkadaş kontrole gittiğinde sırasını bekletmeden almış içeriye. Kimsenin altında değilsiniz ama üstündede herkes yerini bilmeli.

Artık iş ne kadar paraya döküldü isede sağlıkda . Bu yanlışı düzeltmek bizim işimiz olmalı.

9. celal44

celal44 Daimi Üye

emeğine Sağlık

Sayfayı Paylaş