FLAŞ: Haber7 Sitesinde Alevilere Hakaret Serbest mi?

Konu, 'Eğitim & Öğretim' kısmında prkacin tarafından paylaşıldı.

1. prkacin

prkacin Super Moderator

Kanal7'nin haber sitesi Haber7'de "Alevilik Din Dersinde Yine Yok" haberinin altına Aleviler ve Alevilik hakkında hakarete varan iddialar var. "Okuyucu yorumu" olarak sunulan bu iddialar tüm çabalara rağmen kaldırılmıyor.

Haber7 sitesinde "Din dersi kitabında Alevilik yine yok" başlığı ile Milliyet Gazetesinden alıntı yapılan bir haber yayınlandı. Haberin altında yapılan yorumlarda alevilere yönelik ağır hakaretler var.

Maillerle yapılan başvurulara yanıt vermeyen Haber7 sitesi, hakaretleri bildiren yorumlara da pek aldırış etmiyor.

Haberin Linki:
    http://www.haber7.com/haber.php?haber_i ... mments=all

Haber7 İletişim Bilgileri:
    [email protected]
    Tel: (212) 493 00 93

İşte yorumlardan bazı örnekler:

hamza salman tarafından 15 Eylül 2007 12:46 tarihinde
    alevilik bir yahudi oyunudur
    aleviligi ve siayi cikaran bi yahudi dönmesidir islam tarihii acin bakin.yavuz sultan selim neden irana 22 sefer yapti? ozamna iran misyoner yolluyordu anadoluya gelip magaralarda aleviligi yayamay acalisyorlardi ehli sünnet velcemaat itikadini bozup apik bi inanc.Osmanliyi böle bölebilirizdiye yapilan bi oyun.diyanet erkekce cikip söylemesi lazim ehli sünne tvelcemaat itikatinin disinda bi itikat insani cennete mi götürü cehennmemi aliler islam akaidine göre müslümanmi dirlar gayri müslüm midirlerdiye

HAKAN AKTAR tarafından 15 Eylül 2007 10:27 tarihinde
    muş
    alevilerde kim oluyor yaww.1 avuç gayrimüslim topluluğu işleri güçleri yok.kendilerini nimetten sayıyorlar.

salihakce tarafından 15 Eylül 2007 10:24 tarihinde
    Güzel karar..
    Yerinde bir karar olmuş.Aleviliğin sapıklıktan başka bişey olmadığını herkes biliyor.

Ahmet KOSE
    Bilerek yapılıyormuş..
    Evet bilerek yapılıyor, ne bekliyordunuz ki;
    Olmayan bir mezhebi, din kitablarının mezhebleri anlatan bölümünde yayınlanmasını mı bekliyordunuz.
    Ne öğreteceksiniz çocuklara, Hz.Ali'yi (k.v.) Mezheb imamı olarak mı yazacaksınız.
    Siz namaz kılmayan sapık bir mezhep icad edin, sonra da o Mübarek insanın ismini sapıklıklarınıza alet etmeye çalışın.
    Nasıl izah edeceksiniz namaz kılmamayı, şimdiye kadar izah eden olmadı, şimdiden sonra da olamayacak.

erol sağdıç tarafından 15 Eylül 2007 10:07 tarihinde
    anlamıyorum
    kardeşim alevilik bir din midir ki bahsedilecek bu alevi toplumunada kızıyorum.burası müslüman bir ülke kardeşim ve dini islamdır.müslüman çocukların kafalarını karıştıracak şeyler bunlar.sen kendi inandığını kendin öğret çocuğuna.sende din dersi seçmeli olur sende çocuğuna islamı öğrenmesin diye dersi aldırmassın olur biter.ben kendi çocuğuma aleviliği öğretmek istemiyorum.ve din dersinde yer almasını istemiyorum.

Haber: Alevionline.com

2. ero

ero Daimi Üye

e Coşkunum sende gidip kanal 7 nin haberini burya taşımışsın..
    kanal 7 neki mikrofonunu uzattığı böylesi bir konudaki yorumcusu ne olsun..
    al birini vur ötekine..

kara düşünceli, daha kendi kalıpları dışına çıkamamış, yeryüzünde kendinden başkalarınında yaşadığını keşfedememiş bir bünyeden farklı bir açıklama beklemek yanlıştır.......

Sayfayı Paylaş