Fıkraların dili

Discussion in 'Komik yazılar' started by Yılmaz Bakar, Dec 26, 2008.

1. Yılmaz Bakar

Yılmaz Bakar ForumŞairi

FIKRALARIN DİLİ

Oraların havası
    ------------------
    Amerika' nın batı kesimindeki bir şehrin yerel televizyon kanalında hava tahmini proğramı yapan bir meteoroloji uzmanı bir yıl içinde tam üçyüz kez yanlış tahmin yapınca işinden kovulmuştu.
    Uzman, bu kez ülkenin doğu yakasına gitti ve oradaki yerel televizyonlardan birine iş için başvurdu. Başvuru formundaki sorulardan biri şuydu: ''Bir önceki işinizden ayrılma nedeniniz?''
    Adam bir müddet düşündükten sonra şu cevabı yaazdı: ''Oraların havası bana uymuyordu...''

Ö r d e k
    ----------
    Hastahanelerimizden birinde, operatör doktor ve pansumancılar sabahleyin koğuşları dolaşırlarken, bir gün önce ameliyat olmuş bir bayanın da yanına uğradılar. Doktor, kadının o gün ayağa kalkmasını doğru bulmadığı için, yanındaki hastabakıcıya: ''Kendisine bir ördek verin'' diye tembihledi.
    Öğle zamanı gelip herkesin yemeği verildiğinde, kadın et suyu ve hoşafı görünce kıyamet koptu. Hasta: ''Onları siz
    kendiniz yiyin'' diye bağırmaya başladı. ''Ben doktor beyin söylediği ördeği isterim.''
    Hastaya, ördeğin, yatıldığı yerde kullanılan bir lazımlık olduğunu anlatana kadar, hastabakıcılar akla karayı seçtiler...

Yüz numara
    --------------
    Samsun' dan yola çıkan tren Elazığ' a gidiyordu. Kompartmanda ihtiyar bir kadın vardı. Kontrol memuru biletlere bakarken, ihtiyar kadına: ''Anne'' dedi, ''senin yerin 100 numarada, hemen bitişiğe git.''
    Kontrol memuru bunu dedi demesine ama, demesiyle birlikte kadının yanında şemsiye, bohça her ne varsa adamın kafasına indi. Mesele sonradan anlaşıldı. meğer, kadıncağız, 100 numara denince, tuvaletin kastedildiğini zannetmiş.
    Mesele anlaşılsa da, yaşlı kadın yol boyu kendi kendine söylendi durdu:
    ''Oh olsun, helalara numara vermeselermiş!''

2. Yılmaz Bakar

Yılmaz Bakar ForumŞairi

Ben teşekkür ederim efendim yorumunuza.

3. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

emegıne saglık abı cok ıyı geldı guldum sayende tesekkurlerr :DD :DD :eek:k

4. Yılmaz Bakar

Yılmaz Bakar ForumŞairi

Teşekkürler seyduna_34

5. alevi_kızı

alevi_kızı Daimi Üye

ayy çok güzeldi emeginize saglık can... :DD :DD :DD

6. Yılmaz Bakar

Yılmaz Bakar ForumŞairi

teşekkürler alevi_kızı.

7. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

Akşam akşam iyi guldum komıktıya Emeğine sağlık Abi Teşekkürler...

8. Yılmaz Bakar

Yılmaz Bakar ForumŞairi

zilan ben teşekkür ederim.

Share This Page