EŞİKLERE NEDEN BASILMAZ

Konu, 'Alevi İnancı ve İbadetleri' kısmında mim.nesli tarafından paylaşıldı.

1. mim.nesli

mim.nesli Daimi Üye

Beş kişi olan Ehlibeyt'i temsil ettiği için cem evine ve Alewi turbelerinin içine girilirken eşiğe basılmaz. Alt eşik Hz. Muhammet'i´üst eşik Hz. Fatıma-ı Zehra'yı Sağ pervaz Hz. Hasan'ı Sol pervaz Hz. Hüseyin'i Kapının kilidi Hz. Aliyyel Müerteza'yı temsil eder. O nedenle anahtar olmazsa kapı acılmadığı için mutlaka Hz. Ali'ye baş vurulacaktır. Kapının açılıp örtülmesi iseCebrail Aleyhisselam'ın kanadını temsil eder.. Mehemet KIZILGÖZ(Dede)

2. N-u-r-a-y

N-u-r-a-y Daimi Üye

PayLa$ım İçin SaoL Cnm..

3. selenayy

selenayy Daimi Üye

güzel yüreğine emeğine sağlık canım

4. musayuce

musayuce Daimi Üye

teşekürler nesli bu önemli bilgi için.Evin kapılarının eşiklerinede basılmaz benim bildiğim,nedenide şahımızın bi oğlunun eşikte ölmesi diye hatırlıyorum.

5. filiz62

filiz62 Aktif Üye

can güzel bir paylaşım keşke bütün konular böyle aydınlatıcı olsa ben biliyordum ama bilmeyenler varrrrrr

6. musayuce

musayuce Daimi Üye

Dün,tam olarak hatırlayamamıştım evin eşiklerine neden basılmadığını.Bugün,sizinle paylaşmak istiyorum bunları.peygamber efendimizden Hatice anaya miras olarak,fedek hurmalığı kalmıştı.Peygamber efendimizin vefaatından sonra,ömer ile osman bu hurmalığa el koydular.Şahımızda tekrar almak için mücadele etti onlarla.Birgün şahımız evde yokken ömer ile osman evine baskına geldiler,kapıyı şiddetli açınca hamile olan fatıma ananın karnındaki MEDET VE MÜRVET adındaki iki çocuk vefaat etti,eşikte.birini Eşiğe gömdüler diğerinide pencerenin altına.

7. mim.nesli

mim.nesli Daimi Üye

HEPİNİZE GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TESEKKÜR EDERİM..MUSA CAN SANA AYRICA TESEKKUR EDERİM

VERDİĞİN BİLGİ İÇİN....BENDE SENİNKİ GİBİ BİLİYORDUM AMA BUNU GÖRÜNCE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM...

8. CeSuR__PRENS

CeSuR__PRENS Daimi Üye

Bilgin için emeklerin için teşekkürler neslihan
    mesajın alındı sağol.

9. BU BİLGİLERİ ZATEN BİLİYORDUM AMA HATIRLATTIĞIN VE BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN TEŞKKÜRLER CAN

HATTA CEM LERDE KAPIDAN İÇERİ GİREKEN EREN HÜ DEMEDEN SAĞ PERVAZI VE SOL PERVAZI ÖPER

10. selenayy

selenayy Daimi Üye

evet musa can anlattığını büyüklerimden dinlemiştim biz evlerin eşiklerine de basmayız. o iki masum için büyüklerimiz oruç tutuyor. hepinizin emeğine sağlık canlar...

11. gülüş

gülüş Daimi Üye

Küçükken büyükler bizede derlerdi eşiğe basmayın diye Ama nedenini sormak hiç aklıma gelmemişti
    Şimdi bu bilgileri okuyunca anlamış oldum

Kendi adıma özelikle teşekür ederim

12. kigi12

kigi12 Daimi Üye

bende nedenini bilmiyordum dogrusu, yerinde bir paylasim olmus sagolun canlar

13. satıademelifsu

satıademelifsu Daimi Üye

paylaşım için saol.daha öncede duymuştum.emeğine sağlık

14. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

paylasım ıcın tesekkur edeırm canlar emegınıze saglık ogrenmıs oldum...

15. ero

ero Daimi Üye

eşikte neden durulmaması hakkında bişiyler duymuştum ama neden basılmadığına dair birşey bilmiyordum, ve öğrenmiş oldum.teşekkürler

Sayfayı Paylaş