cem evlerimiz

Discussion in 'Alevi Dernekleri ve vakıfları' started by Dj Safak, Apr 19, 2007.

1. Dj Safak

Dj Safak Üye

ben bir konuyu tartışmaya açmak istiyorum canlar şu anda bence cem evlerimize verilen önem olması gerekenden az yani gençler yani biz cem velerimize gitmekten çekiniyoruz cem evlerimizde ne kadar genç insan olsa bu cem evlerimizin o kadar genç kesime hitap ettiğini göstermez mi bu konudaki görüşlerinizi almak istedim buyrun...

2. Hulya

Hulya Daimi Üye

Cem evine gitmekten cekinilirmi yaa :cool: :cool: Alevi olupta Cem evlerine gidilmezmi..

Bizde yurtdisinda Cem evlerini ariyoruzki gidelim ama malesef Cem evlerinin sayisi yurtdisinda cok az.. umarim ilerleyen yillarda yurtdisinda Cem evlerin sayisi yükselir.. cünkü gercekten Cem evlerine ihtiyacimiz var..

Eline saglik Safak tskler..

3. kigi12

kigi12 Daimi Üye

cem evlerimiz bizim ibadet yerlerimiz, kutsal mekanlarimiz.... ben genc biri olarak söyleyeyebilirim ki, hic bir zaman cem evine gitmekten cekinmedim, tr deyken hemen her hafta sonu gidiyordum ama burda hülya arkadasimizinda dedegi gibi evlerimizin sayisi kisitli. yinede her sene evimizde cem düzenleriz (dede bulabilirsek). ama dedegin dogrudur malesef yeni nesil biraz isteksiz diyebilirim...... :(

4. yorum62

yorum62 Daimi Üye

değerli canlar
    ben yaklaşık olarak altı yıldır pir sultan abdal derneginin içinde yer alıyorum yani kurdugumuzdan beri
    bizim şu anki üyelerimiz hepsi genç öyleki biz gençler olarak çok büyük çalışmalara imza atarken bizim büyüklerimiz geriden bize bakmakla yetiniyo yani şu önemli ben aleviyim diyen herkesin elini taşın altına sokması gerekiyo sadece gençlik degil bizim büyüklerimizde bu yapının içinde olmaktan çekiniyorlar tabi insanları da fazla eliştirmemek gerekir çünkü bu alanda gerçekten de korkularu var çünkü biz barış ve kardeşlik için ne zaman semah dönsek ya yakılıyoruz yada bi şekilde pasivizeye ugratılıyoruz
    ama şu bi gerçek ki kendi kültürümüzü bi şekilde yaşamamız gerekiyo o nedenle yediden yetmişe herkes derneklere ve cem evlerine diyorum.....

Share This Page