Giriş Yap veya Kayıt Ol
Alevi Canlar
Forum
>
Alevilik
>
Sorularınız, Cevaplarınız ve Anketlerimiz
>
Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )
>
Bizler doğuştan ALEVİYİZ...Peki sizce bir insan sonradan alevi olabilir mi?
>
Konuyu Cevapla
Ad Soyad:
Doğrulama Sorusu
:
25'ten 9 çıkarsa kaç kalır?
<p>[QUOTE="Pir-i Türkistan, post: 37225, member: 9712"]Eğer sonradan Alevi olunmazsa Edip Harabi'nin şiirlerini okumayalım. </p><p><br /></p><p>Eğer sonradan Alevi olunmazsa Pir Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli'yi fikir önderlerinden kabul etmeyelim.</p><p><br /></p><p>Eğer sonradan Alevi olunmazsa Şah Hatayi'nin deyişlerini cemlerde kullanmayalım.</p><p><br /></p><p>Eğer sonradan Alevi olunmazsa Pir Sultan Abdal'ı sevmeyelim, savunmayalım, Aleviliğin sembollerinden saymayalım.</p><p><br /></p><p>Eğer sonradan Alevi olunmazsa Balım Sultan'ı Alevi kabul etmeyelim.</p><p><br /></p><p>Eğer sonradan Alevi olunmazsa Yunus Emre'yi bizden saymayalım.</p><p><br /></p><p>Canlar... Hadi ben Alevi doğmadım sonradan oldum, siz annenizden Alevi doğdunuz fakat bu yukarıda saydığım yüce insanların hangisi Alevi doğdu? Hepsi sonradan, doğruyu yanlışı ayırt edebilecek konuma geldiğinde, bilgiyle harmanlanıp hamken piştiğinde Ali yolunu seçmedi mi? Hangisi Ali soyundan gelir? Hepsi Horasan ereni, Türkistan piri, Türkmen büyüğü değil midir? Onlar Alevi olabiliyor da günümüzde Sünni ailenin bir çocuğu neden Alevi olamıyor?</p><p><br /></p><p>Birinden birini kabul edelim. Eğer yukarıdaki yüce insanları Alevi kabul etmiyorsak tamam herkese söyliyelim "Alevi olunmaz, doğulur." diye. Ama yok yukardaki zatlar Alevi ise diyelim ki kardeş ikrar veren herkes Alevidir. </p><p><br /></p><p>Dedim ya, siz Alevi doğdunuz ama 15-20 kuşak gerideki dedeniz Alevi doğmadı, Alevi oldu. O yüzden siz Alevi doğdunuz. Ve hala bazılarının Alevi doğmasını istiyorsanız, ikrar verenin Alevi olmasını kabul etmek zorundasınız. Yoksa bu kısır döngü elbet sonunda bitecektir. Alevi olunmaz, doğulur sözü Osmanlı döneminde dışarıdan casus alınmaması için ortaya çıkan bir gelenektir. Artık böyle bir tehlike kalmadı. Sınanır, baklırı, uygun görürse ikrar verdirilir ve yola girer.</p><p><br /></p><p>Hani diyor ya şair:</p><p><br /></p><p>İkrar verdim, şah-ı merdana geldim.[/QUOTE]</p><p><br /></p>
[QUOTE="Pir-i Türkistan, post: 37225, member: 9712"]Eğer sonradan Alevi olunmazsa Edip Harabi'nin şiirlerini okumayalım. Eğer sonradan Alevi olunmazsa Pir Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli'yi fikir önderlerinden kabul etmeyelim. Eğer sonradan Alevi olunmazsa Şah Hatayi'nin deyişlerini cemlerde kullanmayalım. Eğer sonradan Alevi olunmazsa Pir Sultan Abdal'ı sevmeyelim, savunmayalım, Aleviliğin sembollerinden saymayalım. Eğer sonradan Alevi olunmazsa Balım Sultan'ı Alevi kabul etmeyelim. Eğer sonradan Alevi olunmazsa Yunus Emre'yi bizden saymayalım. Canlar... Hadi ben Alevi doğmadım sonradan oldum, siz annenizden Alevi doğdunuz fakat bu yukarıda saydığım yüce insanların hangisi Alevi doğdu? Hepsi sonradan, doğruyu yanlışı ayırt edebilecek konuma geldiğinde, bilgiyle harmanlanıp hamken piştiğinde Ali yolunu seçmedi mi? Hangisi Ali soyundan gelir? Hepsi Horasan ereni, Türkistan piri, Türkmen büyüğü değil midir? Onlar Alevi olabiliyor da günümüzde Sünni ailenin bir çocuğu neden Alevi olamıyor? Birinden birini kabul edelim. Eğer yukarıdaki yüce insanları Alevi kabul etmiyorsak tamam herkese söyliyelim "Alevi olunmaz, doğulur." diye. Ama yok yukardaki zatlar Alevi ise diyelim ki kardeş ikrar veren herkes Alevidir. Dedim ya, siz Alevi doğdunuz ama 15-20 kuşak gerideki dedeniz Alevi doğmadı, Alevi oldu. O yüzden siz Alevi doğdunuz. Ve hala bazılarının Alevi doğmasını istiyorsanız, ikrar verenin Alevi olmasını kabul etmek zorundasınız. Yoksa bu kısır döngü elbet sonunda bitecektir. Alevi olunmaz, doğulur sözü Osmanlı döneminde dışarıdan casus alınmaması için ortaya çıkan bir gelenektir. Artık böyle bir tehlike kalmadı. Sınanır, baklırı, uygun görürse ikrar verdirilir ve yola girer. Hani diyor ya şair: İkrar verdim, şah-ı merdana geldim.[/QUOTE]
Facebook Hesabınla Giriş Yap
Ad soyad veya e-mail:
Sitemize üye misin?
Hayır, şimdi üye olmak istiyorum.
Evet, şifrem:
Şifreni mi unuttun?
Sürekli bağlı kal
Alevi Canlar
Forum
>
Alevilik
>
Sorularınız, Cevaplarınız ve Anketlerimiz
>
Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )
>
Bizler doğuştan ALEVİYİZ...Peki sizce bir insan sonradan alevi olabilir mi?
>
Forum
Forum
Kısayol Linkler
Daha Detaylı Arama Yap
Yeni Mesajlar
Üyeler
Üyeler
Kısayol Linkler
Önemli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Haber Kaynağı