Log in or Sign up
Alevi Canlar
Forums
>
Alevilik
>
Sorularınız, Cevaplarınız ve Anketlerimiz
>
Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )
>
anlayamıyorum
>
Reply to Thread
Name:
Verification:
25'ten 9 çıkarsa kaç kalır?
<p>[QUOTE="WorldFe, post: 51760, member: 38"]Deman Müslümanlık yani islam : Allah'ın birliğine ve eşsizliğine Hz. Muhammed 'in onun kulu ve elçisi olduğuna biat etmektir. Sen bunlara inanmıyor ve kabul etmiyorsan ki ateist olmayı müslümanlığa tercih ediyorsan inanmıyorsundur. Bu durumda alevide olamazsın </p><p><br /></p><p>onuda açıklıyım sana : Alevilik islamın temel pirensiplerini kabullenmiş anadolu kültürüyle harmanlanmış bir islam inancıdır. Yani Allahın birliğine ve tekliğine Hz. Muhammed'in kulluğuna ve elçiliğine inanan bir inanç koludur. Müslümanlaşmak diye bir terim sadece islam çatısı altında olmayan başka dinden birileri için geçerlidir.( hristiyan budist yahudi desit ateist vs vs ) Bir alevi için müslümanlaşmak diye bir terim yoktur. Ne vardır Sünnileşmek vardır. Sünnilik nedir oda islamın bir koludur. Sonuç nedir peki Kelime ve kavramların anlamını anlam bütünlüğünü içerdiği manayı bilmeden yazmayacaksın yorumlamayacaksın inanmıyorsan paşa paşa inanmıyorum diyeceksin yok inanıyorsan da neye inandığını iyi öğreneceksin</p><p><br /></p><p>Peki ben senin yorumunu kaileye alıp niye yorum yazıyorum, çünkü bu sayfaları 14-15 yaşlarında kardeşlerimiz de takip ediyor senin yazdığın yoruma denk gelipte Aleviliği müslümanlık dışı bir din olarak görmesinler Müslümanlığı ateistlikle karşılaştırıp ateistliği daha büyük bir olaymış gibi görmesinler diye </p><p><br /></p><p>Saygılarımla[/QUOTE]</p><p><br /></p>
[QUOTE="WorldFe, post: 51760, member: 38"]Deman Müslümanlık yani islam : Allah'ın birliğine ve eşsizliğine Hz. Muhammed 'in onun kulu ve elçisi olduğuna biat etmektir. Sen bunlara inanmıyor ve kabul etmiyorsan ki ateist olmayı müslümanlığa tercih ediyorsan inanmıyorsundur. Bu durumda alevide olamazsın onuda açıklıyım sana : Alevilik islamın temel pirensiplerini kabullenmiş anadolu kültürüyle harmanlanmış bir islam inancıdır. Yani Allahın birliğine ve tekliğine Hz. Muhammed'in kulluğuna ve elçiliğine inanan bir inanç koludur. Müslümanlaşmak diye bir terim sadece islam çatısı altında olmayan başka dinden birileri için geçerlidir.( hristiyan budist yahudi desit ateist vs vs ) Bir alevi için müslümanlaşmak diye bir terim yoktur. Ne vardır Sünnileşmek vardır. Sünnilik nedir oda islamın bir koludur. Sonuç nedir peki Kelime ve kavramların anlamını anlam bütünlüğünü içerdiği manayı bilmeden yazmayacaksın yorumlamayacaksın inanmıyorsan paşa paşa inanmıyorum diyeceksin yok inanıyorsan da neye inandığını iyi öğreneceksin Peki ben senin yorumunu kaileye alıp niye yorum yazıyorum, çünkü bu sayfaları 14-15 yaşlarında kardeşlerimiz de takip ediyor senin yazdığın yoruma denk gelipte Aleviliği müslümanlık dışı bir din olarak görmesinler Müslümanlığı ateistlikle karşılaştırıp ateistliği daha büyük bir olaymış gibi görmesinler diye Saygılarımla[/QUOTE]
Log in with Facebook
Your name or email address:
Do you already have an account?
No, create an account now.
Yes, my password is:
Forgot your password?
Stay logged in
Alevi Canlar
Forums
>
Alevilik
>