Log in or Sign up
Alevi Canlar
Forums
>
Alevilik
>
Sorularınız, Cevaplarınız ve Anketlerimiz
>
Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )
>
anlayamıyorum
>
Reply to Thread
Name:
Verification:
25'ten 9 çıkarsa kaç kalır?
<p>[QUOTE="DEMAN, post: 51759, member: 11078"]Kibirisli gibi beni kibarca kovmaya calisiyorsan, kapiyi carpip gitmekten, hic tereddüt bile etmem, alevi kaptan. Biliyorsun, bunu senin kardes forumundada yapmistim, buradada gerekirse yaparim.</p><p>Soruna gelince, evet Alevilik bir dindir, hemde yüce bir dindir. iNSANLIK aleminin varolusunda beri gelen yüce bir doga dinidir. Bu dinde, kine, kibire ve siddete yer yoktur. Islamda bunlarin hepsi oldugu icinde, Alevilik asla ve asla islam olamaz...</p><p>Ya Allah, ya Muhammed, ya Ali dememiz, Vahdet- i Vücüd, ENEL HAKK anlayisina, vurgu yapmamizdan kaynaklaniyor. Alevilikteki TANRI anlayisi, islamdaki TANRI anlayisiyla ayni degildir. Biz onlara göre, onlarin el ilahina sirk kosmaktayiz vede islamdisi olmaktayiz. Israrla islamin icerisinde olmamizi savunmamizin bir manasi yoktur. Hem onlara göre islamdisiyiz, hemde kendi inancimiza göre...</p><p>Basköylü agabeyimin foruma koydugu yazilari okursan, Aleviligin islamdan apayri bi YOL oldugunu anlarsin...[/QUOTE]</p><p><br /></p>
[QUOTE="DEMAN, post: 51759, member: 11078"]Kibirisli gibi beni kibarca kovmaya calisiyorsan, kapiyi carpip gitmekten, hic tereddüt bile etmem, alevi kaptan. Biliyorsun, bunu senin kardes forumundada yapmistim, buradada gerekirse yaparim. Soruna gelince, evet Alevilik bir dindir, hemde yüce bir dindir. iNSANLIK aleminin varolusunda beri gelen yüce bir doga dinidir. Bu dinde, kine, kibire ve siddete yer yoktur. Islamda bunlarin hepsi oldugu icinde, Alevilik asla ve asla islam olamaz... Ya Allah, ya Muhammed, ya Ali dememiz, Vahdet- i Vücüd, ENEL HAKK anlayisina, vurgu yapmamizdan kaynaklaniyor. Alevilikteki TANRI anlayisi, islamdaki TANRI anlayisiyla ayni degildir. Biz onlara göre, onlarin el ilahina sirk kosmaktayiz vede islamdisi olmaktayiz. Israrla islamin icerisinde olmamizi savunmamizin bir manasi yoktur. Hem onlara göre islamdisiyiz, hemde kendi inancimiza göre... Basköylü agabeyimin foruma koydugu yazilari okursan, Aleviligin islamdan apayri bi YOL oldugunu anlarsin...[/QUOTE]
Log in with Facebook
Your name or email address:
Do you already have an account?
No, create an account now.
Yes, my password is:
Forgot your password?
Stay logged in
Alevi Canlar
Forums
>
Alevilik
>