Anla Beni !...

Konu, 'Alevi İnancı ve İbadetleri' kısmında bluem tarafından paylaşıldı.

1. bluem

bluem Daimi Üye

Ben bir Aleviyim!...
    Siz hangi dinden,hangi mezhepten,hangi irktan olursaniz olun,ben de insanim tipki sizin gibi.Ben de bir anadan doguyorum.Benimde babam ve kardeslerim var.Bende annemin kizkardesine " teyze " erkek kardesine" dayi " diyorum.Ayni saygiyi besliyorum büyüklerime.Kücüklerime ayni sevecenlikle yaklasiyorum.Ayni dostluklari paylasiyorum yarenlerimle..
    Ayni sizler gibi soguklar benide üsütüyor.Ben de islaniyorum yagmurlarda.Sizler gibi isitiyorum rüzgarlarin hisirtisini.Ayni geceleri yasiyorum sizinle.Ve ayni güneste isiniyorum.Sizinle ayni gökkubbenin altinda yasiyor,ayni yildizlari görüyorum gökyüzünde.
    Benim de kanim kirmizi.Ayni kursunlar beni de öldürüyor.Ayni atesler beni de yakiyor.Ayni aciyi cekiyorum iskencede.Elektrik verdiklerinde bedenime,ayni sekilde bidip geliyorum ölüme.
    Ölümler benim de yüregimi dagliyor.Ayni agitlari yakip acilarima,dügünlerde ayni türküleri söylüyorum." Yemen " türküsünde ayni duygulari paylasiyorum sizinle.Ayni sekilde gülüyorum Nasrettin Hoca nin öykülerine.Köroglunun kocaklamalarinda,Seyh Bedrettinin özlemlerinde ben de varim.Benim de alin terim var Ferhat in Sirin icin deldigi daglarda.Benim de dedem kursun sIkTI Kuvay-I milliyede isgalci düsmana. AYni kislada,ayni kadere bas koydum sizinle.Ayni savasta silah cattim vatanim icin,bagimsizlik ve özgürlük icin.
    Ayni yokluk ve yoksullugu yasiyorum sizinle.Ayni cabayi harciyorum ekmek ugruna.
    Sizin gibi benim de duygularim var.Sizin gibi ben de öfkelenebiliyorum.Ayni korkular,ayni kaygilar ayni sekilde sizlatiyor yüregimi.Ama neden suclaniyorum bin yildir ? Ama neden ana-baci bilmez diye dünyada hicbir topluma layik görülmeyen iftiralara maruz kaliyorum ? Ama neden cemlerde mum söndürülüyor diyerek dil uzatiliyor inanclarima ?... Ve daha binlercesi...Ama neden,neden.neden?.....Artik Maraslarda katledilmek ,Corumlarda öldürülmek,Sivaslarda yakilmak istemiyorum.Verdigim vergiler Istanbulda polis namlularindan kursun olarak geri dönsün istemiyorum...
    Insan haklarinin en büyügü olan yasama hakkimi istiyorum.Inanc ve ibadet özgürlügümü istiyorum.Özgürce Cem yapmak,semah dönmek,baglama calmak istiyorum.
    Pir Sultanimi istiyorum !..
    Insani en yüce varlik,emegi en yüce deger,dil,din,irk,mezhep ayrimi yapmadan bütün halklari kardes olarak görüyorum.Laik,özgür ve demokratik bir toplumda insan gibi dogmak,insan gibi yasamak,insan gibi ölmek istiyorum.
    Acilarin imbiginde agulari bal eyleyen bedenimin bir gün öc alma duygularina yenilmesini istemiyorsa lütfen anla beni !....

2. yasemin

yasemin Daimi Üye

Yaşadığımız duygular bu kadar güzel anlatılmış ki.Ama anlayana. Hala alevi denince ııı diyen insanlar varsa toplumda bu yazıyı herkese atmak lazım.Diğer insanlardan farkımız olmadığını görmeieri için.

3. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

evet can emegıne yuregıne sgalık cok guzel anlatmıssın gercekten cok degerlı bı paylasım olmus teskekurlerr

4. N-u-r-a-y

N-u-r-a-y Daimi Üye

Her$ey Aynı FarKımız yOk ama Neden..?? €m€qin€ SaqLık Çok qüzeL AnLatmı$ YazıDa..

5. selenayy

selenayy Daimi Üye

emeğine, yüreğine sağlık can çok değerli bir paylaşım olmuş

Sayfayı Paylaş