evet aleviyim Cihan abi bu konu tam senlik baksana cvpa benim bir sunniden cocugum olursa elbette tartısmasız alevi kültürü ile yetişmesini isterim ama bu bayağı bir tartışma konusu olur bence !!!
BEn kesinlikle sunni biri ile evlilik dusunmuyorum. Eziliyoruz yaaa. bu karisik evliliklerde bi kafiri musluman ettik diye gururlandiklarindan kimin haddine cocugunu alevi gibi yetistirmek diye dusunuyorum. zaten o evlilikten olan cocuk da sunni biri ile evlenince otomotikmen kaybolan ben oluyorum diye dusunuyorum.
Cok zor bir konu. Benim icin alevi veya sunni yetistirilmesi fark etmez. Insan gibi insan olsun yeter. Evlenecegim kisininde böyle düsünmesi gerekir. Ama ne yaziki cocuklarin yetistirilmesine anne ve babanin disinda karisan cok oluyor. Cok zor.
ne enteresan bir soru bu. yav tabiki herkes çocuğun kendi dilini, dinini, ideolojisini, rengini, mezhebini temsil etmesini ister, bunu tartışmanın yararı olurmu ki ? iyi o zaman ha karşı mezhebi benimsemiş, ha gidip amazon yerlilerinden bir kabile inançlarını benimsemiş.
walla hiç iyi bakmıyorum alevilikte ne sünniye kız vermek vardır nede kız almak.Dedeler ve pirlerde aynı şeyi söylüyor. ( bazıları olabilir diyor ama bence olmaz ).Böyle bi evlilik olduysa o evliliği yapan alevi aleviliğini reddetmiş demektir.o çoğun alevimi sünnimi olduğunun önemi kalmaz.
merhaba canlar.zaten sunni ile evlenmez ali evin'den olan.artık bir alevi var bir de ali evi var canlar(nazarımca)alevi olan yapar da,ali evinden içeri girmek isteyip hz.muhammed-i selveri görmek isteyen böyle bir evlilik yapmaz.insan hiç celladı ile evlenir mi ?önce insan olsun elbette ama evlilik aşamasından sonra mutlaka mutlaka tartısması oluyor.hak erenler dembedem yardımcımız ola.her nefes künt-ü kenz için olsun.muhabbetle...
evet aleviyim çok şükür alevi bi insanla evlilik düşünüyorum ve asla bi sünniyle evlenmek istemiyorum ve çocugumda olursa tabiki alevi kültürüyle yetiştirmek isterim.
Aslında ırkçılıga karsıyım Kaldıkı bunun mucadelesını cok yaptım ve cok yaptıgım ıcın cok seyler geldı basıma.. Ama sımdı bulundugum konum ıtıbarıyle Eskısı gıbı takmıyorum desem yerındedır..! Soruya cevabım ıse olmasın anam olmuyo yurumedıgını artık beynım onayladı.. yınede BEN ALMAYAYIM ALANADA MANI OLMAYAYIM :smile:
aslinda can soyle diyim sahsen ben sunniyle evlilige karsiyim ha olduysada cocugun alevi kulturu yaani bizim gibi bir gorus felsefesiyle buyumesini isterim
büyük konusmayim ama bende sünniyle evlenmem hele saçma sapan şeyleri savunuosa ki olursa zaten benim alevilimi kabul edip gelmeli cocumda alevi olmalı
orduluyum ,sunni diyorlar bana.. antalyalı bir aleviyle evliyim... insanım. bu cağda bu işlere kafa yormanın anlamını ciddi ciddi komik buluyorum, el alem uzaya gitmiş toplumlarına gelecek,aş iş hayat ,yaşama sevinci vermiş ,biz hala mezhepmiş şuymuş buymuş konuşalım cocuğum ister alevi olsun ister sunni ne isterse istesin hiç umurumda değil ama önce insan olsun ,bu cağda hür düşünceli olarak insan gibi yaşasın üretsin ,topluma faydası olsun gerisi hiç umurumda değil... kimse beni yanlış anlamasın ,alevilerin yada sünnilerin herkesin inancına saygım var, bu topraklarda alevilere ,özellikle osmanlı dönemide yapılan büyük haksızlıkların cana kıymaların hepsinin farkındayım , aleviliğin anadoluda neler cektiğininde farkındayım ama modern toplumlar bırakın mezhepsel catışmayı,ırksal catışmaların bile ötesine gecip nasıl insan gibi yaşanırı yakalamış,bizede devamlı catışmayı ,kavgayı miras bırakmış yukarıdan bizi izliyorlar.. hepinize derin saygı ve hürmetlerimle...
çok zorr geçkten çünkü alevi bayanları hiç bir sunnide rahat olmuyor ha bnun örneğini ben yaşadım kendi ailemde fakat bende istemem bir alevi olrak suniyle evlenmek çünkü istenyene bir alevi gelin olmak ve çocuğumun da eşim olacak insanın dininden yetiştirilmesi tuhaf olur bu beni yok saymak demektir ki zaten geçmişte cellatlarımızken şimdi eş akraba dost olması çok tuhaf olur yani ama insan olursa ne ala he insan olmasıda birşeyi değiştirmez çerebveler aileler buna izin vrmez çocuk yetiştirmeside zaten belirli bir yaştamn sonra çocuk kendi safını seçiyor kimseye amanb vermeden bende hepsini yaşadım gördüm insan alevi doğar onun kültüründe yaşar büyür sonradan olma olmazzz karşıyım ama insan olması önemli buda çok az bulunurrr çok nadir iyi evlilikler olur he birde sunniden bir kız alındığında gerçekten rahatlarrrr sırf alevi kızlra azap eziyet ediorlar buda onların dininde insanlığında bayana yer yok olmasından kaynaklanıyor tartışma çok anlamsız insanoğlunun başına gelecekler önceden belli birşey değilki şimdi siz diyorsunuz evlenemmm büyük konuşma derler bizde neolcağın belli olmaz birde bakmışınn sunniyle evlisin tabiki kimse istemaz fakatt bir aleviyle evlenipte bir iki ayın içinde boşanan çok gördüm alevi bayanlardan helall süt rmmiş olması ve insan olması yeterli sanırım alevi olarak sunniyşle evlennler varki çok mutlu yani bunların tartışılması anlamsız bir yrde doğruu ama nereye kadar çocuğun geleciğini garantiye alda gerisi boş çocuğun iyi topluma faydalımı gerisi yalan diye biliyorum
Tesekkurler can duygularıma ve yıllardır haykırdıklarıma tercuman olmussunuz Irkcılığa asırı derecede Karsıyım bu yuzden once bana ve aılesıne sonra topluma ve ulkesıne faydalı olmasını ısterım daha sonra verecegı her turlu karar onu baglar ...
Ben sunniyim eşim alevi aramızda hiç mezhep ayrılığı yaşanmadı ikimizde dinin evrensel olduğunu savunuyoruz çocuklarımıza her dini anlatarak hangisini yakın buluyorsa seçsin bugün biliyoruz ki ne sunnilik ne alevilik yaşanmıyor kaç alevi gençi tanıyorsam cem evlerine gitmiyor sunnilerde aynı şekilde dinle insan olunmaz insan merhametle olunur.
merhaba hülya can, benim eşim sünnidir, 3 yıldır evliyiz ve kendi içimizde bir çift olarak çok mutluyuz, sade ce eşimin ailesinden bazı malum kafalar var bunlarla pek muhatap olmuyorum, eşim hamile 7 aylık, 2 ay sonra bir oğlumuz olacak kısmetse...ve tabi ki alevi ve kızılbaş olacak; adı da Ateş Eren , saygılar...