Alevilik ve sünnilik arasinda ayrim yapiyor musunuz???

Konu, 'Anketler' kısmında kigi12 tarafından paylaşıldı.

?

Alevilik ve sünnilik arasinda ayrim yapiyor musunuz???

1. evet yapiyorum

12,5%
  2. evet yerine ve kisisine gÖre yapiyorum

12,5%
  3. hayir yapmiyorum, benim icin insan insandir

75,0%
  1. Guest

Guest Misafir

çok sünnü arkadaşım var ayrımcılık yapmam ama evlilik konusunda yaparım ayrımcılığı

2. gizem

gizem Daimi Üye

ben asla ayrımcılık yapmam...çünkü bu çok saçma bişey...benim okuduğum sınıfın hepsi sünni,ama ban aralarında tek aleviyim...o yüsden aralarında hiçbir ayrım yapmıorum :lol: :lol:

3. Adanalı_musayipler

Adanalı_musayipler Daimi Üye

Yürü beeee kim tutar seni CAN !!! :D :lol:

4. Guest

Guest Misafir

arkadaslıkta yapmam ama evlilikte yaparım he hakeden arkadaslarada gerekli ayrımı yaparım hersey karsılıklıdır

5. alevininhasi

alevininhasi Daimi Üye

abnakarşı taavır tutulursa bende aynı cevabı veririm ama issanları ayırmak banaa yakışmaz kişilerin özünde olması gerekir insanlığın

6. nevzat52

nevzat52 Daimi Üye

her ne kadar yapmıyorum desem bile bazı konular da mecburen yapıyorumm örneğin evlilik gibi ama önemli olan insanlık tabikide sonuçta aynı bayrağın altında yaşıyoruz.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

7. pınar__

pınar__ Daimi Üye

yerine göre değişiyoo ,söz konusu arkadaşlık komuşuk ise tabiki ayrımcılık yapmam ama evlilik konusunda ise kesnlıkle yaparım ..bazende kişisine göre değişebiliyo tabiii....

8. cicek88

cicek88 Üye

yerine ve kişisine göre yapıyorum. zaten bunu birebir yaşadığım için ister istemez oluyor.

9. seyduna

seyduna Daimi Üye

yetmiş iki buçuk milleti bir gören topluluk ayrım yapmamalı ama yobazada cevabını esigememeli

10. kartal

kartal Daimi Üye

bende ayrım yapmam ama karşımda yapan insan yaparsa bende ayrım yaparım :lol: :lol:

11. YILMAZ-58

YILMAZ-58 Daimi Üye

alevi sünni farketmez bana ben adamına göre davranırım dünyada her insanın iyisi kötüsü var bende ayrım olmaz

12. filiz62

filiz62 Aktif Üye

yapıyoruz yapıyorlar nekadar yapmamaya calışsak ta ayrım mutlaka var

13. yeşil gÖzlüm

yeşil gÖzlüm Daimi Üye

Aslında bende ayrım yapmam.sonuçta insan insandır.Kİ en ii arkadaşım,dostum sünnidir.ama bazı kişiler varki aleviiz die bize bi başka bakıolar.bende onlara öyle bakıyorum.kısacası kişiliğe göre bu durum değişio0o0.

14. oktay

oktay Daimi Üye

Ben yerine ve kişisine göre ayrım yaparım.Daha aleviliği mum söndü sanan kişileri insan olarak görmüyorum.

15. selenayy

selenayy Daimi Üye

BEN İNSANLAR ARASINDA HİÇ AYRIM YAPMADIM YAPMAM DA...

NE İNANCI, NE DEĞER YARGILARI, NE DÜNYA GÖRÜŞÜ NEDE GÖRÜNÜŞÜYLE DEĞERLENDİRMEM İNSANLARI. ADAM GİBİ ADAMSA YÜREK VARSA TAMAMDIR.

İŞ YERİMDE AYRIM YAPMAM GELEN HER İNSAN EŞİTTİR, ARKADAŞLARIM ARASINDA DA AYRIM YAPMAM AMA HAYATIMI PAYLAŞACAĞIM BİR İNSAN OLURSA O NOKTA DA YAPARIM...

16. N-u-r-a-y

N-u-r-a-y Daimi Üye

Hayır AsLa ÖLe B!r Şey YaPmaDım YaPmamDa ...!

17. mim.nesli

mim.nesli Daimi Üye

ben yapmam. ben insanı mezhebiyle deil insanın dusunceleri ve kişiliğle yargılarım.. o bana yaptı bende ona yaparım diye birsey dusunmem kotuluge iyilikle karsılık veririm.. bizim ana fikirlerimizden biride bu deilmi zaten........

18. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

bızım yolumuz sevgı yolu ınsanlık yolu herkesın ınancına dusuncesıne saygımız vardır benım ınancıma benım yoluma saygısızlık etmedıgı surece onu ınancından dolayı yargılamam ama canların dedıgı gıbı evlılıkte olmaz demıyorum ama ıyı dusunmek cok ıyı tanımak anlamak gerekıyor ...

19. ero

ero Daimi Üye

yapana hangi çağda yaşadığını sormak lazım.

çok ayrım yapanda muhakkak çok maruz kalmıştır(aleviler gibi),
    ama; boyun eğmeden, onurdan taviz vermeden de karşı tarafın yanıldığını anlatabilmek lazım,

herkes biliyorki ülkemiz çok büyük bir cehalet dönemini atlatmaya çabalıyor.

elekriği, suyu, yolu, gazetesi, telefonu olmayıp ta, bunlara yeni kavuşan yerleşim yerleri var.

kolay değil insanların atalarından duyduğu klişeleri bir anda hafızalardan silmek.

unutmayalım insanların değişime karşı direnç gösterebileceklerini.

lakin biri ayrım yaptığı zamanda, o mezhebe dahil tüm insanları yadırgamamak ve yargılayıp tamamına maletmemek gerekiyor.

kardeşin kardeşle, komşunun komşuyla, halkların halklarla anlaşamadığı bir çok durum vardır, ve olacaktırda.

EN İYİSİ, ARKADAŞLIĞA DOSTLUĞA DİNİ KARIŞTIRMAMAK.

MARX'ın dediği gibi "din bir afyondur". ......etkisi kolay atlatılmaz

20. divane58

divane58 Üye

keske her pilartfomda kesinlikle yapılmazsa ama malesef önce insanların beyninde bu tür sorunları kaldırmak için bir seyler yapmak lazım önce aleviler kendi kimliklerini ve alevi olduklarını öğrenseler degilmi

Sayfayı Paylaş