ALEVİLİK İLE İLGİLİ SİNEMA FİLMİ ÇEKİLSE KONUNUN NE OLMASINI İSTERSİNİZ.

Konu, 'Sinema & Müzik' kısmında cagdas tarafından paylaşıldı.

1. cagdas

cagdas Daimi Üye

Sevgili canlar Alevilik Toplumuyla ilgili Sinema filmi Çekilse konunun Ne olmasını istersiniz
    Mesela Ben Madımak olaylarının Özüne sadık kalarak Sinemanın belli kriterlerinde beyazperde akatarılmasını isterim.

Ve Özellikle Düşündüğünüz Yönetmen ve oyuncular varmı

2. Hüsseyin

Hüsseyin Daimi Üye

Yönetmen olarak : Remzi Jöntürk gibi yönetmenler olsa iyi olur bilirsiniz pir sultan abdal filmi yönetmeni de kendisiydi

Oyuncular olarak: Fikret Hakan , Kadir Inanir,Fatma Girik, ve bunun gibiler aklima geliyor, ama olurmu bilmem

3. CeSuR__PRENS

CeSuR__PRENS Daimi Üye

Emeğin için sağol can
    eğer ölmemiş olsaydı Yılmaz GÜNEY uygun olurdu bence.

4. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

ALEVİLİKLE İLGİLİ BİR FİLM ÇEKİLSE (İNŞALLAH ODA OLACAK BİR GÜN) KONUSUNUN GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE BİZ ALEVİLERE YAPILAN ZULÜMLER VE SOYKIRIM OLMASINI VE KARŞIT KESİME ALEVİLİĞİ ÖZÜYLE ANLATAN VE ÖĞRETEN BİR FİLM OLMASINI İSTERİM VE ADININDA GEÇMİŞTEN GELECEĞE ALEVİLİK OLMASINI İSTERDİM. UMARIM BİRİLERİ BUNU DUYARDA BÖYLE BÜYÜK BİR PROJEYE İMZA ATAR VE DÜNYA ÇAPINDA BİR İŞ OLUR BÖYLELİKLE TÜM DÜNYA ALEVİLİĞİ ÖĞRENİR.
    İNANIYORUM BİR GÜN BU DİLEKLERİM GERÇEKLEŞECEK İNŞALLAH :eek:k

5. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

Canım öncelikle teşekkürler emeğin için
    Böyle bir filim çekilmek istenseydi bence konusu alevilerin tarih boyunca çektikleri acı olmalıydı , ve filim önce kerbelada kayıt diyip en son sivas olaylarında stop demelıydı , amaç alevılığın nasıl zor sartlarda yasandıgı ve devam edıldıgı kerbela olmalıydı sıvas katlıamı olmalıydı maras katlıamı olmalıydı hersey olmalıydı ,
    Yönetmen : çağan ırmak oyuncular :aynur doğan ,yeninur ada ,eylem,savaş ay ,gulden mumcu , turkan soray, vs vs aklıma gelmıo suan ama olmalıydı ve bu fılım cekılmelıydı ...

6. sesiz_kral

sesiz_kral Daimi Üye

konun alevilerin sorunlarını anlatacak bir konu olmasını isterdim :lol: :eek:k :lol:

Sayfayı Paylaş