Alevilerin 2010 Takvimi

Discussion in 'Alevi İnancı ve İbadetleri' started by seyduna_34, Feb 1, 2010.

1. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

ALEVİLERİN 2010 YILI İÇİN İNANÇSAL GÜNLERİ ALEVİLERİN 2010 YILI İÇİN ÖNEMLİ ANMA GÜNLERİ*

2010

13. - 15. ŞUBAT 2010 HIZIR ORUCU ~

21. MART 2010 HZ ALİ NN DOĞUMU NEVRUZ BA YRAMI ~

05./06. MAYIS 2010 HIDIRELLEZ

02. TEMMUZ 2010 MADIMAK - SIVAS ANMASI*

06. - 07. HAZİRAN 2010 ABDAL MUSA ŞENLİKLERİ *

16. - 18. AĞUSTOS 2010 HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENI*

10. EKİM 2010 İMAM HÜSEYİNİN ŞAHADETİ (miladi)

[COLOR=darkgreen][FONT=Book Antiqua]16. KASIM 2010 KURBAN BAYRAMI

[COLOR=darkgreen][FONT=Book Antiqua]03.-05 ARALIK 2010 MASUM-U PAKLAR ORUCU

[COLOR=darkgreen][FONT=Book Antiqua]06. ARALIK 2010 FATMA ANA ORUCU

[COLOR=darkgreen][FONT=Book Antiqua]07. ARALIK 2010 MUHARREM ORUCUNUN BAŞLAMASI ~

[COLOR=darkgreen][FONT=Book Antiqua]19. ARALIK 2010 AŞURE GÜNÜ ~[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

2. LinkinPark

LinkinPark Daimi Üye

teşekkürler bu yararlı paylaşım için +1:)

3. Erencan91

Erencan91 Yeni Üye

yanliş yerdemi yaziyorum bilmiyorum kusurabakmayin ama şunu anliyamadim şimdi oruçumuz 12 gün dimi.
    Kurban Bayramı Hicri Takvim'e göre Zilhicce ayının 10. günü başlar. Kurban Bayramının 1'nci gününden başla***** 20 gün sayılır. 20'nci günün akşamı Muharrem Orucu için niyet edilir ve oruç başlar. Muharrem Orucundan önce 3 günlük MASUM-U PAK ORUCU tutulur kurban ayinin 20'ci gününden sonra oruçumuz 12-3 15 diye başliyor dimi yani o 20 ay içerisinde değil.Şimdiden Teşşekürler.

4. Erencan91

Erencan91 Yeni Üye

20 ay demişim 20 gün pardon.

5. devran

devran Yönetici

doğrudur can kurbandan 20 gün sonra Muharrem Orucu başlar

6. oslemksk

oslemksk Yeni Üye

Teşekkür Ederim

7. ync

ync Yeni Üye

arkadaşlar bayramın 1. gününden itibaren 20 gün sonra muharrem oruçları başlamıyor mu ?

8. ync

ync Yeni Üye

Yazdıklarınızı şimdi okudum kusura bakmayın sorulan soruyu tekrar sordum. Peki Bayramdan 20 gün sonra başlıyorsa 20. gün ayın 05 Aralık 2010 Oluyor ama siz oraya 07 Aralık yazmışsınız.

9. Pir-i Türkistan

Pir-i Türkistan Aktif Üye

Teşekkürler can. İlk defa Muharrem Orucu tutacağım için ne zaman tutulacağını bilmiyordum. Bu başlığı görmem iyi oldu.

10. yakamoz

yakamoz Üye

ync can ın dediği soruyu bende soracam 20.gün ayın 05 aralık oluyor ama 07 aralık yazılmış.biri açıklayayabilirmi acaba?:confused:

11. birgaripyolcu

birgaripyolcu Yeni Üye

Canlar bugün 5 Aralık 2010 cumartesi . saat 00:45 . Aynı zamanda bugün , Kurban bayramının 1. gününden itibaren geçmiş olan 20. gün . Fakat Takvimlerde, Muharrem ayının 1. günü olarak 7 Aralık yazmaktadır. Ve ben şu an için Muharrem Orucuna niyet etmiş bulunmaktayım. Gerçi sevabını Hak Teala verecektir ama. bu gün farkını bilen Can' lar bi açıklayabilir mi? Şimdiden tüm CAN' ların , tutacakları Masum-u Pak ve 12 İmam Oruçlarının hayırlara vesile olmasına ve şerlerini defetmesini can-ı gönülden niyaz ederim.

12. birgaripyolcu

birgaripyolcu Yeni Üye

Canlar bugün 5 Aralık 2010 cumartesi . saat 00:45 . Aynı zamanda bugün , Kurban bayramının 1. gününden itibaren geçmiş olan 20. gün . Fakat Takvimlerde, Muharrem ayının 1. günü olarak 7 Aralık yazmaktadır. Ve ben şu an için Muharrem Orucuna niyet etmiş bulunmaktayım. Gerçi sevabını Hak Teala verecektir ama. bu gün farkını bilen Can' lar bi açıklayabilir mi? Şimdiden tüm CAN' ların , tutacakları Masum-u Pak ve 12 İmam Oruçlarının hayırlara vesile olmasına ve şerlerini defetmesini can-ı gönülden niyaz ederim.

Share This Page