Selamlar.geçmişte bu tür evliliklerde,başlaması bile mümkün olamıyordu.yakın zamandan beri toplumumuzda haytımızı yönlendiren etken artık inançlarımız,yolumuz değil.kapitalizmin,bize zorlattığı bi yaşam mücadelesi veriyoruz.eğerki diyebilirseniz benim hayatım,herşeyim,yaşamım bu yol,bu tür evlilik pek başarılı olmaz.
canlar evlilik sans meselesi bence,..ister aleviyle olsun ister sünlüyle,eger kaderde mutsuz olmak varsa bu hangi tarafla evli olursan ol,..farketmez bu arada ben 7 yildir bir sünlüyle evliyim,..ama kendisi sünlüden cok alevi,...ve bugüne kadar bir kerede olsa bu konulardan tartismis degiliz,lafi bile olmadi,...ben onu öyle kabul etdim o da beni böyle,........
Sevgili Canlar Ben Karşıyım Nedeni Çevremde Evlenen Oldu Biz Sünni Kız Alsak Ona Asla Baskı Vede Dışlama Yapmayız Ama Onlar Yapıyor Sevgili Canlar Herkezin Görüşü Kendinedir Ama Yinede Böyle Bir Karar Vermeden Önce İyi Düşünün Kendi Kültürüne Yaşam Tarzınıza Uygun Olan Biri Herzamn İçin İyidir.Taktir Sizindir
ben dogru bulmuyorum sonu husranla bitiyor yalniz alevi bir gencle evlenen kizlarin cogu mutlu cunku fazla baski yok cok demokrat gorunen sunni ber genc eger alevi bir kizla evlenmisse hem ailesinden hem cevreden baski goruyor yas ilerledikce bunu kendiside gosteriyor hemde sunni biriyle evlilik duskunolmasina (Yol duskunu) Sebeb oluyor bu yuzden genclerimizin kendi kulturleriyle evlenmeleri daha dogru olur bu benim dusuncem.
MERHABA CANLAR; EŞ VE ANNE OLARAK YAZIYORUM.EVLİLİK İKİ KİŞİ ARASINDA OLUŞAN VE YÜRÜYEN BİR KURUM DEĞİLDİR. HER İKİ TARAF İÇİNDE AİLELER EVLENDİKTEN SONRA ÖNEM KAZANIR.ÖNEMLİ FARKLILIKLARI OLAN İKİ KÜLTÜRÜN ORTAK BİR YAŞAMDA KULLANILMASI ÇOK ZORDUR.BAŞARABİLENİ ALKIŞLARIM AMA BENCE İMKANSIZDIR.HEM ALEVİ KIZLARA YADA ERKEKLERE NEOLDU.BULAMIYORSANIZ YARDIM EDERİZ. SEVGİYLE KALIN
ben de yanlıs olduguna katılıyorum ıkı gonul bır olunca samanlık seyran olmuyo mantıklı dusunmek gerekır onemsenmeyecek bı konu degıl bır gun mutkala bıyerde patlayacaktır ancak aynı dılden konusanlar daha ıyı anlasır DAVUL BİLE DENGİ DENGİNE.....
kendimi örnek vereyim ...ben sünniyim esim alevi ben dadasim esim erzincan /tercanli Aramizda hic bir sorun yok sevgi,saygi ve anlayistan baska birsey olamaz. Ben esimin deyerlerine saygiliyim oda benim deyerlerime saygili ve cok mutluyuz. böyle durumlarda anlayis ve saygi cok önemli ne benim onu elestirmeye nede onun beni elestirmeye hakki vardir biz bunun bilincindeyiz ..Ailelerimizde öyle her iki tarafta bizim sevgimize yuvamiza sonsuz saygililar olmasi gerekende bence budur hic bir zaman kendinden baska deyerlere ön yargili olmucaksin..! Bir canavarmis gibi bahsetmisiniz sunnilerden cok ayip bir aleviye hic yakistiramadim..sadece sunniler degil alevilerden de olumsuz tepkiler oluyor yani kissacasi ne olursan ol ister alevi,sunni,laz,cerkez,kürt istersen hiristiyan ol...! insanlik yoksa hepsi bos. Birakin Allah askina bu alevi sunni ayrimciligini insanlari rahat birakin sevgilere saygili olun size ne milletin mezhebinde????kendi huzurunuza ailenize yasantinizla ilgili olun Bir söz vardir sen karsindakine nasil yaklasirsan o insanda sana ayni sekilde yaklasir bu budur baskada bir sözüm yok....! Ya Muhammed...Ya Ali ikisinede can kurban..
Evet arkadaşım cok önemli Cokk cokk önemli bir noktaya değinmişsin benim bu konudaki qörüşüm KesinLikLe YANLIŞTIR yönündedir ! şimdi bana olaya biraz idealist bak diyebilirsiniz ama bu mesela cok önemlidir nedeni ise zamnla kız alıp kız wererek bizden sonra gelen cocuklarımız,bizden sonra bu inancı taşıyacak gençler için üzülüyorum çünkü aile de 2 din olacağı için kararsız kalabilir. anlayan anladı zaten yahu ÃeN Ve kız arkadaşım Aleviyiz Ve cok ciddi düşünüyoruz.umarım ilerde qüzel şeyler olacaktır. ALEVİ OLAN ALEVİYLE EVLENSİNKİ DİNİMİZİN TARAFTARLARI GİTTİKÇE AZALMASIN DÜŞÜNÜN BUNLARI BİRAZ !
tesekkur ederım mırza bey ama ben tarafından yanlıs anlasılmak tartısma ıcerısıne gırmek ıstemedıgım ıcın sıldım o yazıyı daha oncede soyledım sana bu tur konularda cok tepkılısın dusuncelerını degerlerını savunuyosun benım yapmaya ve anlatmaya calıstıgımda bu farklı degerler farklı dusunceler oldugu zaman ılıskılerın omru fazla uzun olmuyo bunu gordum yasadım orneklerı var senın degerlerıne ınanan senın savundugunu savunan destek olan bu degerlerı senınle beraber yasayabılen paylasabılen ınsanla mutlu olabılırsın sadece ınsanın sevmesı sevılmesı yetmıyo bazı seyler ıcın ınsan degerlerınden hıc bırsey ıcın vazgecmemelı dıye dusunuyorum.. yolumuz sevgı yolu . sevgıyle kal.. saygılarımla .....(dıger yazınıda okudum onuda goz onune alarak yazdım bunu )
CANLAR BİZ ALEVİLER OLARAK ALEVİ SUNNİ AYRIMI YAPMIYORUZ. BEN TÜRKİYENİN EN BÜYÜK ŞEHRİ OLAN İSTANBULDA 45 YILDIR YAŞIYORUM. YAŞIM 51 ALEVİ SUNNİ EVLİLİKLERİNİN EN YAKINIMDA ÇOK ÖRNEKLERİ VAR. ŞU AN İYİ ANLAŞIYORLAR. ANCAK BUNLAR FAKÜLTE MEZUNLARI. DİĞER TAHSİL GRUPLARINDA İSE İŞ ÖRF ADET VE GELENEKLERE DAYALI VE ALEVİLERİ BAŞKA ANLAYIŞLA TANIMA VE ALEVİ OLAN KIZIN KENDİNİ GİZLEMESİ İLE ORTAYA ÇIKMAKTA. BEN BAŞAKŞEHİRDE OTURUYORUM, EŞİM VE BEN , BİR KOMŞU KADININ KÖYÜNÜ BİLMEMİZE RAĞMEN KENDİSİNİ SAKLAMAKTA EŞİNDEN DE BU KONUDA BASKI GÖRMEKTEDİR. 25 YAŞINDA OLAN OĞLUM KENDİ İŞİNDE DÜKKANDA BİR KIZLA TANIŞIR, KIZ TÜRBANLI, ARALARINDA KONUŞURKEN KIZ OĞLUMA AŞIK OLUR VE TUTULUR, DÜKKANA BENDE TAKILDIĞIM İÇİN KIZIN DELİ DİVANE OLDUĞUNA TANIKLIK ETTİM. BEN MAHZURLU GÖRMEDİM. KIZ DÜKKANA GELDİĞİNİ AİLESİNİN BİLMESİ HALİNDE BABASININ HEM KENDİSİNİ ÖLDÜREBİLECEĞİNİ, HEMDE KONUŞTUĞU ERKEĞİ ÖLDÜREBİLECEĞİNİ SÖYLEDİ. BEN DE O KADAR KOLAY DEĞİL ADAM ÖLDÜRMEK, KARŞILIKSIZ KALMAZ. KIZIM PEKİ ÖYLEYSE NİÇİN GELİYORSUN ?DEDİM. OĞLUMADA BANA SÖYLEDİĞİNİ SÖYLEMİŞ. OĞLUMLA EVLİKLİK KURACAĞIN KIZIN AİLESİ İLEDE İLİŞKİLERİN OLACAK, ANNE VE BABANIN DA YAKIN İLİŞKİLERİ OLACAK ŞEKLİNDE ARAMIZDA KONUŞTUK. VE OĞLUM KIZIN GURU İLE OYNAMADAN ŞU AN EVLENMEYİ DÜŞÜMÜNMEDİĞİNİ, KIZA YAPMIŞ OLDUĞU İLTİFATLAR İLE BELİRTTİ VE TERK ETTİ. ETRAFIMIZDA BULUNAN ALEVİ İYİ AİLE KIZI OLABİLECEKLERİN DE BİR KISMI NIN FLÖRTLRİ VAR VE SUNNİ. EVLİLK OYUNCAK VE ŞIP SEVDİLİK DEĞİL. HAYATI SONUNA KADAR DEVAM ETTİRMEK VEYA KISA SÜRDÜRMEK. AYRI KÜLTÜR VE ANLAYIŞLARIN, ÖRF VE ADETLERİN GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİNDE Kİ YERİ TARTIŞILIR. EĞER ÜLKEYİ YÖNETENLER OKUMUŞ VE KENDİNİ ÇEVRESİNE KABUL ETTİRMİŞ GERİCİ YOBAZ ZİHNİYET, CEM EVLERİNE "CÜMBÜŞ EVİ" İBADETLERİNE İSE "MUM SÖNDÜ YAPIYORLAR" DİYORLARSA VE BU ZİHNİYET BİZİM ALEVİ OLDUĞUMUZU BİLMEDEN BİZE GAF YAPIYORSA , TİCARİ HAYATIMIZDA BUNUN ÖRNEKLERİNİ DE GÖRÜYORSAK, BİRAZ DÜŞÜNELİM DİYORUM." YARADILMIŞI SEVDİM YARADANDAN ÖTÜRÜ" DEĞERLİ CANLAR YUNUSUN DEDİĞİ GİBİ BİZ DE SEVİYORUZ. ANCAK SEVİLMEKDE HAKKIMZ. SAADECE BİZİM AYRIM YAPMAMIZDA SEVMEMİZ DE YETMİYOR."YOBAZ,ETNİK IRKÇI VE SOVENİST DEĞİLİM" BİZ HERKESİN YAŞANTISINA VE İNANCINA SAYGILIYIZ, BENİM DE DEĞERLERİME VE İNANCIMA SAYGI DUYULMALIDIR.
can çok güzel bir yorum yazmışsınız yaşadıklarımız ve gördüklerimiz bize çok şey öğretiyor, emeğinize yüreğinize sağlık
Alevi-sünni evliliğine karşıyım. Kendileri çok iyi anlaşsalar da çocuklarında problem ortaya çıkıyor. Bir örnek vereyim. Sağda solda "Bir sünniyi alevileştirdim" diye palavra atan bir arkadaşımı en son ramazanda gördüğümde cami avlusundaki çeşmede abdest alıyordu. Beni görünce arkasını dönüp görmemezlikten gelmeye çalıştıysa da yanına gidip onun rezilliğini yüzüne vurmadan edemedim. Aradan 8 yıl geçti görüşmedik. Heralde karısının köyüne imam yardımcısı olmuştur.
bakın arkadaşlarhepınız okumuş görmüş insalarsınız. özürdileri ama niye böle cahil düşünüyorsunuz anlayamadım. ben 24 yaşındayım ve 20 yaşında bir sevgilim var ve ben sunni o alevi aramızda anlaşamadıgımız bir konu hiç denggelmedi herkez abartıgı için ilk zamanlar bilmedigim birşeyler var sandım önce kökenine araştırdım nerelere dayandıgını ve anlamsız hiç birşey bulamadım.namaz kılmayla mevlit okumayla abdest almayla sunnilik suçsa hz ALİ de zamanında bunları yapıyormuş bi araştırın yani hz muhammedin hem damadı hem amcasının ogludur hz ALİ.hı ı ben sakayıda billiyorum tercumanada ve sema çekmeyede herkeze slm sewgili canlar
dilek kardeş benım cok tanıdıgım var aleviynen sunnı kızın evlılıgı hepsı de hıc rahat degıl sonucu ayrılık olmuş hepsının cun kı bızım alevı kızlarımız onlarda rahat edemıyo ama sunnı kızları bızde gayet rahat edıyolar cunkı bız onlar kadar yobaz bı mıllet degılız
arkadalar bende alevi ama eşim sünni sizin söylediğiniz bir sorun da yok. aslında bizim ailelerimiz bu durumu karşı tarafa uyak durmakla işte gördün mü filancanın kızı yapancıya kaçmış . hiç mutlu değilmiş . gibi yansıtıyorlar bemi başıma geldi eşimle tatile çıkıyoruz anne kızını soağa atmışlar dövmüşler bunları yapanlar bizim insanlarımız ne sünnilerin için hepsi kötümü hayır peki alevilerin hepsi iyide sünniler mi kötü yok arkadaşlar heryerin iyiside var kötüsü de ben 10yıl konuştum ve 5 yıldır evliyim inan bir gün olsun en ufak bir tartışmamız olmamıştır ömenli olan doğru insanı bulmak
ARKADAŞLAR YORUNLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BEN DE ÇAĞDAŞ DÜŞÜNEN VE YOBAZ DÜŞÜNMEYEN DEMOKRAT VE ALEVİ BİR İNSANIM. BENİM 25 YAŞINDA BİR OĞLUM VAR, KAFASINA GÖRE ŞU ANA KADAR BİR KİMSEYİ BULAMADI KENDİSİ ESNAF VE DÜKKANI VAR. MADDİ SORUNU VE İŞ SORUNU YOK. BİRAZ DA SEÇİCİ GALİBA. YAKINIMIZDA EŞİMİN GÖRÜŞTÜĞÜ FAKAT GÜNEYDOĞU KÜRT KÖKENLİAMA HERKESTEN ÇOK SEVDİĞİ BAYAN ARKADAŞININ KIZ KARDEŞİ ABATMANDAN İSTANBULA MİSAFİR GELİR VE OĞLUMLA TANIŞIR VE KISA SÜREDE "2 GÜN ÖNCE" KIZ TARAFINDAN SENİ ÇOK SEVİYORUM SENİNLE EVLENMEK İSTERİM ANCAK ÇEKİNCELERİM VAR, ONDAN KORKUYORUM, ŞU AN NE YAPACAĞIMI DA BİLMİYORUM DER.OĞLUM ÇEKİNCESİNİN NE OLDUĞUNU SORUNCA MEZHEP AYRILIKLARI DİYE YANIT VERMEKTEDİR. BU KIZ 25 YAŞINDA BEKAR KIZ OLMASINA RAĞMEN, TÜRBANLI HOŞ SEMPATİK OLAN BU KIZ OĞLUMA FİLMLERDE OLAN VE YANIP TUTUŞAN BİR SEVGİ İLE BAĞLANMASINA RAĞMEN AİLESİNİN BUNU SORUN YAPACAĞINI DİLE GETİREREK ANLATMIŞ, BUNA KARŞIN OĞLUMUN DA SAADECE ARKADAŞ OLALIM DÜŞÜNCESİNE YANITI İSE ONU ÇOK SEVMEK OLMUŞ VE MİSAFİR GELDİĞİ İSTANBUL DAN BATMANA 2 GÜN SONRA DÖNECEKTİR. BENİM KIZIM VEYA OĞLUM İÇİN ALEVİ SUNNİ OLMUŞ FARKETMEZ, YOBAZLIK DIŞINDA ANCAK GELİN GÖRÜN Kİ BENİM DE UZAKTAN TANIK OLDUĞUM OLAYIN İÇİNE, MEZHEP AYRILIĞI VE BÖLGE FARKLILIĞI ÖN PLANA ÇIKMAKTADIR. EVLENSE NE OLUR HİİÇBİRŞEY OLMAZ, HAYATI RAHAT DÜZGÜN HER TÜRLÜ EKONOMİK ÖZGÜRLÜKLERİNİ YAŞAYAN MÜREFFEH BİR AİLE OLUŞTURURLAR. AYNI YERDEN GELDİK AYNI YERE GİDİYORUZ, BU AYRIMCILIK NİYE ? HERKESE SEVGİ VE SELAMLARIMI SUNARIM.
ArKadAŞLAr bencE GayEt NORmal BİŞey Alevi BiriRNİn Sünnİ BİriyLE EVlENmeSi..TAbi güNÜmZde BİrAZ daha HOş GÖRürlü AiLEler DAha ÖNce HERkes KARşı CıkarDI..BEnce Din DİL MESHEp FarKetmiYo.....
arkadaşlar bırakın şu saçmalıkları..... eğer iki insan birbirini seviyor ve saygı duyuyorsa ( her anlamda ) aşılamayacak bir mevzu yok..... ailelerde aşılır, her şey de.... yeter ki ne istediğinizi bilin. YETER Kİ. bilip bilmeden uyar uymaz demeyin. nice bu tür birliktelikler var, demek ki isteyince olur herşey.