ALEVİ - SÜNNİ EVLİLİĞİNE NASIL BAKIYORSUNUZ...???

Konu, 'Anketler' kısmında yureklim tarafından paylaşıldı.

?

alevi - sünni evliliði.... ???

1. a ) doðru..

37,1%
  2. b ) yanlıþ..

41,8%
  3. c ) yorumsuz..

21,1%
  1. alevi46

alevi46 Daimi Üye

bencede onemli olan insanlik. anlastiktan sonra neden olmasin ama sunni ile evlenip mutllu olaninida gordum mutsuz olaninida belli bi sureden sonra olmuyo aslinda surmu evlilik.bi alevi kiz sunni ile evlenirse zor seyler yasiyo belli bi sureden sonra ister istemez onlara ayak uydurmak durmuna dusunuyo ama bi sunni kiz alevi erkekle evlenirse bence mutlu oluyo cunki ozgurlikleri kisiltlanmiyo cevremde gordugum seylere bakarak konusuyorum yanlis dusunuyo olabilirim ama bu benim dusuncem :-(

2. anteplikiz27

anteplikiz27 Aktif Üye

bence yanlistir insan nekadar sevsede onlar kafaya takmasa aileleri rahat vermiycektir ister istemezde huzursuzluklar cikacaktir

3. düşünce ressamı

düşünce ressamı Daimi Üye

bu evliliklerin sonuçuna bir kaç örnek verim:
    1-alevi kızların,kadınların vb. yaptıgı yemegin yenilmemesi haram oldugunun soylenmesi(sünniler tarafından)
    2-alevi geline çocugunu emzirmesine izin verilmemesi.alevi sütü içmemesi için.
    3-namaza zorlanmaları
    4-tesettüre zorlanmaları vb..
    bunlar benim çevremde gördüğüm yaşanmış olaylardır.ben boyle bi evliliği kabul etmiyorum.

4. lavinia05

lavinia05 Daimi Üye

bir ilişkide aileler çok önemlidir bunun için kesin tarıştma çıkar bir evlikte saygı çok önmli sonra ne saygı kalmıyor ne sevgi düşman olabiyorlar yani :cool:

5. alevininhasi

alevininhasi Daimi Üye

bencede ters brakın demokratik ülkede yaşıyoruz laflarını ben kesinlikle olmamasından yanayım saygı sürer amaaaaaaaaaaa sevgi ve aşk biter ben olaya bir köpekle bir kedi nasıl bir arad duramıyorsa birklikte olamııyorsa bizde o şekilliz
    ben öyle bakıyorum
    olmazzzzzzzzzzzzzz
    olmayacak duayada amin demeyelimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    bu devirde ne aşk ne sevgi aileizin yerini alamaz
    ailelerimiz bizi onlar için dohurmadı unutmayalım aklıızı başınıza alın canlar saygılarımla

6. artus

artus Yeni Üye

Arkadaslar malesef bazi yazilari o kadar üzülerek okudum ki. Sanki iki insanin birlikteligi degilde iki farkli canlidan bahsediyor bazi arkadaslar. Sorulan kedi ve köpek evlenebilir mi degil . iki insan sadece farkli mezhepten. Ask ilerde tabiiki b itecek ama temelinde saygi ve sevgi varsa kolay yikilmayacaktir.Birde kesin ayrilirlar falan yok gördüklerimiz yok ailenin anlattiklari falan Bu ne sacmalik ya sanki kendi mezhebinden her evlenen kisi ölene kadar birlikte hic ayrilan yok. Neyse ilerde galiba gene yazarim. Simdilik selamlar biraz mantik lütfen.

7. selenayy

selenayy Daimi Üye

BEN OYUMU YANLIŞ OLARAK KULLANDIM VE SONUÇLARA BAKINCA ÇOĞUNLUĞUN AYNI GÖRÜŞTE OLDUĞUNU GÖRDÜM. AKSİNİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIMIN DA GÖRÜŞÜNE SAYGI DUYUYORUM. BELKİ BİR İKİ YIL ÖNCE OLSA BENDE ÖYLE DÜŞÜNÜRDÜM AMA YAŞADIĞIMIZ GÖRDÜĞÜMÜZ HERŞEY BİZİ VE DÜŞÜNCELERİMİZİ DEĞİŞTİRİYOR.

EVLİLİK ÇOK ZOR BİR KARAR VE DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ GİBİ OLMUYOR HERŞEY SANIRIM İNSANLAR BİRLİKTE OLDUĞU İNSANIN KENDİ GİBİ OLMASINI İSTİYOR BENCİLLİKTEN DEĞİLDE HERŞEYİ BİRLİKTE YAPMA ARZUSUNDAN OLABİLİR. NE BİLİYİM TEK BEDEN OLDUĞUNUZ İNSANLA BİRLİKTE DUA ETMEK İSTEMENİZ YADA BİRLİKTE CEM EVİNE GİTMEK İSTMENİZ DOĞAL DEĞİL Mİ? BELKİ DE CEM EVİ DEĞİL DE CAMİİ?

BENCE BU TÜR EVLİLİKLERDE EN ÇOK İNCİNEN ÇOCUKLAR OLUYOR AKLIMDAN HİÇ ÇIKMAYAN ANLARDAN BİRİ BEN YAKLAŞIK 13_14 YAŞLARINDAYDIM. BİR AKRABAMIZA GİTTİK SANIRIM BAYRAMDI BENDE İLK KEZ GÖRÜYORDUM UZAK AKRABAMIZDI. ŞEHİR DIŞINDAN ÇOCUKLARI GELMİŞ TABİİ EVLİ BARKLILAR ONLAR AİLE BÜYÜĞÜ. ŞEHİRR DIŞINDAN GELENLERİN BİRDE ÇOCUKLARI VARDI 4_5 YAŞLARINDA.ÇOK TATLI BİR ÇOCUKTU AMA BİR SORU SORDU VE BEYNİMDE ŞİMŞEKLER ÇAKTI..! ''ATATÜRK MÜ BÜYÜK ALLAH MI'' ÇOCUĞUN SORDUĞU SORU BUYDU...KENDİMİ HİÇ O KADAR TUHAF HİSSETMEMİŞTİM. SONRADAN ÖĞRENDİM Kİ ÇOCUĞUN ANNESİ ŞİMDİ ABLA DİYORUM ALEVİ BABASI SÜNNİYDİ. ÇOCUK DA İKİ ARADA BİR DEREDE ÖYLE BÜYÜYORDU.

KAÇ YAŞIMA GELDİM HALA AKLIMDAN ÇIKMIYOR O ÇOCUĞUN SORUSU. ZATEN ORTADA ALEVİ SÜNNİ EVLİLİKLERİ DE YÜRÜMÜYOR.... BU ARADA ABLAMLAR HALA EVLİ AMA BEN CEME GELMEYECEKLERİNİ BİLİYORUM CAMİİYE GİTTİKLERİNİ SANMIYORUM SİZCE MUTLULAR MIDIR? HUZURLU MUDUR ONLAR? EN DEĞERLİ ŞEY İNANMAK İNANÇ DEĞİL Mİ? BEN İNANCIMI KAYBEDECEKSEM MUTLU OLMAMAM Kİ?

EVET ONLARDA BİZDE İNSANIZ CANIZ AMA BEN MUTLU OLAMAYACAĞIMI VE YÜRÜMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM...

8. artus

artus Yeni Üye

Bu konuyu bu kadar tartismaya acmak bile bana garip geliyor.Gönül, kalp, duygu,sevgi, his bu kavramlar sizde neyi cagristiriyor.
    Bunun cevabini verebilirseniz sorunun yanitinida bulursunuz.
    Verilen örneklerde evlelik sonrasi mutlu olan gözükmüyor,sayet evlenilen kisi alevi olsaydi mutluluk yüzde yüz olurmuydu.Yapmayin lütfen hic mutsuz olan alevi cift görmediniz mi?Veya bosanan. Bunlar gayet dogal gerceklerdir. Bunlarin kisinin mezhebiyle bi alakasi yoktur.dostca kalin.selamlar

9. artus can kişilerin görüşlerini saygısızlık yapmayalım her insan burda açıkça görüşlerini belirtiyor k.i.b. iyi geceler

Arkadaslar malesef bazi yazilari o kadar üzülerek okudum ki. Sanki iki insanin birlikteligi degilde iki farkli canlidan bahsediyor bazi arkadaslar. Sorulan kedi ve köpek evlenebilir mi degil . iki insan sadece farkli mezhepten. Ask ilerde tabiiki b itecek ama temelinde saygi ve sevgi varsa kolay yikilmayacaktir.Birde kesin ayrilirlar falan yok gördüklerimiz yok ailenin anlattiklari falan Bu ne sacmalik ya sanki kendi mezhebinden her evlenen kisi ölene kadar birlikte hic ayrilan yok. Neyse ilerde galiba gene yazarim. Simdilik selamlar biraz mantik lütfen.
    HATIRLATMAAAAAAAAAAAA

10. alevi_atakan

alevi_atakan Daimi Üye

ben oyumu kullan dım ama ben yorumsuz yaptım

11. gülüş

gülüş Daimi Üye

Ben alevi süni ayrımı yapmam ancak çevremde gözlemlediğim kadarıyla süniyle evlenen kızlar hiç rahat edemiyorlar ilk başta herşey toz pembe görünüyor zamanla baskı kendini gösteriyor yani alevi kızlar er yada geç maalesef rahat edemiyorlar bundan dolayı süninin de çok aydın olması lazım ki evlili yürüsün yoksa çok zor oda bindebir

12. burcutkum

burcutkum Yeni Üye

ASLINDA NEDEN YANLŞ OLSUN GERÇİ BÜYÜKLERİMİZ SÖYLER ALEVİDEN KIZ ALININCA EL ÜSTÜNDE TUTULUO KIZ VERİLİNCE EZİLİO ÇOK YANLI GELO BANA AMA...

13. ggg333

ggg333 Üye

Bence sorun yaşanılan yerle ilgili .Artık ulkenin batısında evlenirken askerliğini yaptın mı diye soran yok mesela.askere gitmeden evlenebiliyorlar.Ya da düğünde kına yakılmıyor yada gelin çeyiz hazırlamıyo.Bu konuda onun gibi birsey iste.İSTEYEN YİNE İSTEDİĞİNİ YAPYOR MU???.Eeeehhh sorun yok o zaman....

14. süpürgeci

süpürgeci Daimi Üye

BU KONU ÜZERİNDE DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN BİR KONU

YORUMSUZ

15. mim.nesli

mim.nesli Daimi Üye

BENDE CEVABIMI OLUMSUZ OLARAK KULLANDİM ULKEMİZDE ARKADASLAR ARASINDA BİLE MEZHEP SORUN OLUYOR KALDIKI EWLİLİKLER ARASINDA OLMASIN MUTLI OLAN WARMIDIR? ELBETTE WARDIR AMA BEN SU ANA KADAR MUTLU OLAN GORMEDİM MUTLAKA BİR YERDEN CATLAK VERİYOR ARKADASLARIM ARASINDA AYRIM YAPMAM AMA YINEDE BUYUK KONUSMUYORUM EWLENECEGİM KİŞİNİN ALEWİ OLMASINI İSTERİM

16. ggg333

ggg333 Üye

Sunni birisiyle evlenilirse evde kedi kopek olur birbirini yerler diyorşar.EEhhh usame bin ladinle evlenirsen tabii kedi kopekte olursun carsafa girersin cem'e de gidemezsin.Doğru adam olsun sunni olsun.olay bu.Zaten evlenen evleniyor.Soru yanlış bence.evlendikten sonra nolmalı.çocuk mezhebini nasıl şeçmeli.çocuk kendi iradesile mi yoksa babasını neyse o da nu seçmek zorunda.Mesela enim babam galatasaraylı ben fenerliyim.Annemin tuttuğu takımı tutuyom ;)

17. N-u-r-a-y

N-u-r-a-y Daimi Üye

No problem desem sorunlar çıkacağına eminim olmas yaa..!
    benim için fark yapmas ama günümüzde kabul görmüyoo maleseff..

18. ggg333

ggg333 Üye

yaw arkadaşlar evlenince gerdeğede mi alilenizle gireceniz.Ailenizden korkuyorsanız soyleyin sorna soyle olur boyle olur diye bahane üretmenin manası yok...

19. aahssn

aahssn Üye

bu soruya bir cevap

aleviyim dersin semah yapmasın
    sünniyim dersin namaz kılmazsın :)

pek bir farkı kalmamış vatandaşların isimlerinden başka yaşantılarıda aynı birbirlerinide sevmiişlerse bence mahzuru yok. :?

benim başıma da geldi buldugum canan aleviyim dedi :D tamam dedik .anlaştık babasına söyledi, baba biz evlenmeye karar verdik ne dersiniz istemeye gelsinler mi diye sordu. aile toplantısı yaptılar. :-D

sonuc bizim aleviligimiz ile onların aleviligi farklı olmaz
    daha sonra bosanacagınıza şimdiden ayrılın dediler. :-D

:cool: :oops:

20. CeSuR__PRENS

CeSuR__PRENS Daimi Üye

Ben şuna dikkat ettim bizden sünnilere giden kızlarımız alevilik yüzünden çeşitli hakaret ve şuçlamalara horgörmelere maruz kalıyor. Ama bize gelen sünni kızlarımız çok rahat ediyor bu tür konular gündeme bile gelmiyor. Çünkü Alevi toplumu insanları olduğu gibi kabul etmeyi bilen ve gösteren en iyi toplumların önde gelenindendir.

KIZILBAŞ OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM...

Sayfayı Paylaş