insan birbirini severse sevgi ve saygı duyarsa neden olmasın tabıkı aileler buna saygı duymalı :lol: :lol: :lol:
ben kesinlikle onaylamıyorummmmmmmmmmmm olmamalı bence bende sevdim ama vazgeçtimmmmmmm ailem için kökenimin gereklerini yapmak için aleviliği sıradalaştırmak istemiyorummmmmm görüşlerinize saygı duyuyorum
pek inanmıyorum böyle bir evliliğin yürüyeceğine benim fikrim bu. ama aileler onaylıyorsa gençlerde mutlu olacaklarına inanıyorlarsa ortada paylaşılan bir sevgi aşk varsa evlensinler derim ne diyim hayırlı olsun inşallah yürütebilirler
eskiden çok ayrım yapardım çok büyük konuşurdum ne demişler büyük lokma ye büyük konuşma!!!hayatta olmaz alevi sunni evliliği derdim şimdi ise iki insan birbirini sevdikten sonra neden olmasın ki diyorum insanın karşısına sevdigi birisi çıkınca nasılda degişiyor ben karşı degilim alevi sunni evlilğine
önce MİHRİCAN bacıma çok teşekkür ediyorum bende karşıyım 21. yüzyılda yaşıyoruz felan filan boş şeyler bunlar daha ilk adım erkek tarafı kızı isterken bizde şu lafda geçer allahın emri peygamberinin ........... mezhebimiz imam cafer sadık hazretlerinin içtihatı üzerine diye devam eder ama sünniler mezhebimiz imam-ı azam ebu hanife içtihadı diye söyler daha ilk adımda farklılık sonra mutlu olan insanlara bakın ANCAK VE ANCAK İKİ TARAFTAN BİRİ DİGERİNİ ASİMİLE EDERSE MUTLU OLURLAR ilerde çocuk oldugunda en büyük sorun siz çocugunuzun sünni olmasını istermesiniz kendi ilerde seçsin demek tam bir palavra alevi ailesi onu alevi yapmaya çalışır sünnininki de sünni fazla uzatmayayım AŞK-I MUHABBETLE KALIN
benim çocuğum sunniyi sevecek bende anlayış gösterecem o anda onu evlatlıktan silerim evlat kolay atılmaz ama insanda kökenini unutmamalıdırrrrrrrrrrrrrrrrrrr
benim çocuğum sunniyi sevecek bende anlayış gösterecem o anda onu evlatlıktan silerim evlat kolay atılmaz ama insanda kökenini unutmamalıdırrrrrrrrrrrrrrrrrrr
arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza benide kabul edermisiniz?? bu konuda şunu söyleyebilirim farklı mezhepteki insanlar her ne kadar birbirlerini olduğu gibi kabul etsede sonunda mutlaka bir açık verir.bi defa ibadetlerini rahat yapamazlar.bunun gibi bir çok sorun çıkar.bence yanlıştır...
bence sünni ile evlilik olmaz benim erkek arkadaşım sünniydi bana zamanla alevi olmak kötü bişeymiş gibi alevilerle ilgili kötü yorumlar yapıp alay adiyordu bide düşünün evlensem ne olur
İKİ İNSANIN BİRBİRLERİNİ SEVİP EVLENMESİ GAYET NORMAL,ÖZELLİKLE BU ÜLKEMİZDE DAHADA NORMAL ÇÜNKÜ ÜLKE NÜFUSUNU ÇOĞUNLUĞUNU SÜNNİLER OLUŞTURUYOR VE ONLARLA İÇ İÇE YAŞIYORUZ.ARKADAŞLAR BEN BİR ALEVİ GENCİNİN VEYA SUNNİ GENCİNİN BİRBİRİNİ SEVİP EVLENMESİNE KARŞI DEĞİLİM AMA ŞUNUDA HATIRLATMAK LAZIM BELKİ SİZLER ANLAŞIR VE HER TÜRLÜ SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELİRSİNİZDE YA AİLELER,,, BAKIN BİR ALEVİ ERKEK BİR SUNNİ KIZI SEVİP EVLENİRSE ERKEĞİN AİLESİ KABUL EDER ONU,AMA BİR SUNNİ ERKEK, ALEVİ KIZDAN HOŞLANIP EVLENDİĞİ ZAMAN ERKEĞİN AİLESİ KABUL ETMEZ VEYA ETSE BİLE ZORLA BENİMSER VE SÜREKLİ HUZURSUZLUK ÇIKAR... Doğru ve güzel söze eklenicek bence fazla bir şey yok yanlız nufus oranlarına biraz karşıyım o kadarda çok değiller sunni dediğin kesim bu ülkede şafiside var şiiside var unutm lütfen....
valla alavi sünni evliliği bana görede ters çünkü kesin sorun çıkıyor yani benim başıma çok geldi hatta bikeresinde kızın annesi bana dediki aleviye kız verilmez günah diye ve bunun tarzında çok olaylar yaşadım oyüzden en iyisi kendi insanımız biz her ırka insan gözyle bakıyoz ama onlar bize insan gözüyle bakmıyorlar içinizde yaşayanlar varsa bilirler nedemek istediğimi oyüzden önceden insan olsun derdim ama önce alevi olsun kendi insanımız olsun çünkü sorunsuz oluyoruz canlar....
SELAMLAR. Ben bağnaz biri değilim. Bütün inançlara ve düşüncelere saygım vardır. Ama mezhep ve kültür farklılıklarının gerçekten de ilişkileri etkilediğine inanan biriyim. EVET! BENCE KESİNLİKLE SORUNLAR ÇIKACAKTIR.... ŞİMDİ DEĞİLSE BİLE İLERİ DE MUTLAKA. HELE SİZ BİR DE CİCİM AYLARI GEÇTİKTEN SONRA GÖRÜN ÇİFTLERİ......''Farklı inançtan olanların asla kafa olarak uyuşması beklenemez.'' bence. Ya çocukların dini eğitimleri...?
bu iki insanın değil iki farklı kültürün birleşmesi demektir.Bu yolda her iki tarafın karşısına çok zorluklar çıkmaktadır.Bu zorlukları aşıp , aradaki farklılıklara katlanabiiniyorsa neden olmasın.Ama şu bir gerçek ki bizden(Allevi bir ailenin çoğu) sünni ile evlenenler onlara uum sağlamakta zorlanıyor ve istenilen rahatlığı bulamamaktadır.Onlar ise bizde daha rahat emektedirler.Bizim ailede bir kaç kişi sünni kız ile evlendi ancak istenilen mutluluk yok veya aynı kültürden yapılan evliliklere göre daha az mutlular.
alevide olsak sunide olsak unutmayalım hepimiz müslümanız ve eger iki insan birbirine aşık olup sevmişse bunun bi önemi olmadıgına inanıyorum :lol:
bende pek olumlu bakmıyorum çünkü çevremizde bir çok örnekler mutsuz evlilikler dışlanmış kızlarımızı görüyoruz sünni bir kız aleviyle evlendiğin zaman mutlu oluyor ama bizim kızlarımız malesef olmuyor dışlanıryor baskı görüyorlar.
evet bu sitedede forumları okurken farklı bişeyler bekliyordum enazından okumuş kültür seviyesi yüksek bir kitle diyordum ama yanılmışım ((demekki okumakla olmuyor,belki kızacaksınız bana ama üzgünüm msj.ları okurken çokkkk üzüldüm.burdada çok at gözlüğü takmış kardeşlerim varmış.alevi sunni evliliği olmazmış neden????? böyle bir yasamı var yoksa kanun mu çıktı?bir türkle hırıstiyan oluyorda alevi sunnimi olmaz..bırakın bu boş şeyleri kardeşlerim alevi,sunni,lazı,çerkezi,kürdü bunlar pravakatörler için mükkemmel malzemeler.herşeyden önce insan olması önemli insanlık yönünden bir nasibi yoksa kardeşim olsa bile yaramazdır bence haa unutmadan ben sunniyim eşim alevi ve 16 yıldır evliyiz allaha çok şükür en ufak bir problem yok bu istisna demeyin sakın bizim gibi çoook insan tanıyorum. çünkü toplum artık kulaktan duyma sözlerle hareket etmiyo okuyarak araştırarak ve inceleyerek buluyor herşeyin doğrusunu ve ben yeni nesil gençlerden çok umutluyum.neyse konuşacak o kadar çok şeyler varki omuyor maalesef.kafanızı şişrdiysem kusura bakmayın hakkınızı helal edin ben yunusun dediği gibi yaradılanı seviyorum yaradandan ötürü saygılar.
DUN CANIM OLANLAR,YARIN DUSMANIM OLMAZLAR BENIM... YASANANLARIN HATRI HEP SAKLI KALIR,HATIRLARI HEP SORULUR,SELAMLARI HEP ALINIR.... BIRDE SILDIKLERIM VARDIR ,ONLAR YANLISLARIM VE PISMANLIKLARIMDIR..... ADLARI ANILMAZ HATIRLARI SORULMAZ. VICDANLA BIRLIKDE SEREF ARARIM BEN SEVDIKLERIMDE. HER ZAMAN ELBET DOGRU DEGILDIR SECIMLERIM. ZAMAN GELIR SEREFSIZIDE SEVERIM!!!!!!!!