BENDE OLUMLU BAKMIYORUM AÇIKCASI. NE KADAR MODERN VE DEMOKRATİK OLSAKDA HER ŞEY BİR YERE KADAR.KÜLTÜR FARKI GELENEK GÖRENEK YETİŞME TARZI ÇOK ÖNEMLİ. ÇEVREMDE ÇOK SEVİP DEĞERLERİNDEN VAZGEÇEN İNSANLAR ASLA ARADIKLARI MUTLULUĞU BULAMADI. AYRICA ALEVİLİĞİN ÖZEL OLDUĞUNA İNANIYORUM BEN . EĞER BUNU YAŞIYOR VE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORSAK NE MUTLU ALEVİYİM DİYENE CANLAR BİZİM ÖZÜMÜZ SÖZÜMÜZ SAZIMIZ YETER.
insan insan olsun dini ırkı meshebi önemli deil. insansan olması önemli zaten kimse yobaz birkişi ile evlenmek istemez mutlu yaşamak için dogru kişi olması önemli. yoksa meshebi dini önemli deil. alevide olsa insan olmadıktan sonra neye yarar insan olsun yeter artık bazı şeyleri aşmak lazım. herkeslere sevgiler saygılar
Önemli olan insan olmak deriz fakat gereği herzaman yapılmaz insan olmanın gerekleri yapıldığı taktirde sorun yok arkadaşlar18 yıldır evliyim bu gün itibariyle yine aynı insanla evlenmek için herşeyimi veririm eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum .mutluluğun mezheple alakası olduğuna asla inanmıyorum anlaşabildikten sonra mesele yok birde sevgi varsa yaşayın doyasıya sevdanızı sevgilerimle
ben oyumu kullandım ama sonuçlar tamamen ortaya çıktıktan sonra yorumumu yazıcam kimseyi etkliemek istemem
ne kadar demokratik bir ülkede de yaşasak beyinler değişmedikçe hiç birşey düzelmeyecek... maalesef herkes istediği gibi davranamıyo bir noktadan sonra sevginin önüne bazı şeyler geçio. ama şu bi gerçekki biz onlarla yapamıyoruz gerçekten farklıyız. genelleme yapmak istemiyorum ama biz insanların görüş ve düşüncelerine saygı göstermeyi biliyoruz ama onlar bize müdahale etmeye çalışıyorlar...
bencede önemli olan ortak noktaları bulabilmektirama insanlığın yok oldugu bu ortamda dogru insanı bulmak zor...
ben SIDDETLE KARSIYIM......... sunni bi kiz aleviye vardiginda emin olun ki cok rahat eder özgür olur, ama alevi kiz sünniye vardiginda malesef dislanir, dövülür sövülür v.s. 2 tane kizim var allah bana onlarin aleviyle evlenecegini nasip etsin.. :lol: alevi bacilarim gözünüzü dört acin, sünnü tuzaklarina düsmeyin :lol:
Amin abi inş. sana alevi bi dağmat nasip eder allah ama benim için insan insanlıgını unutmasın yeter!! :lol:
ailemde çeşitli örnekler var kuzenimin biri evlendi çok hakarete maruz kaldı ve ayrıldı diğer kuzenim evlendi çok mutlu gerçekten ailesi mükemmel insanlar çünkü saygı duyuyorlar bize yengem ile dayım 1980 yılında evlenmiş yengem sünni ama yanında tek bir konu açılmaz onun ibadetlerine saygı duyarız oda bize hatta Cem'lere sürekli katılan bir insan ailesi ilk başta karşı gelmiş ama su anda bizlere çok saygı duyuyorlar hatta yakın tanıdıklarını falan görücüye getiriyorlar bize kendi tanıdıklarını sunuyorlar bence bu evlilik mevzusunda saygı çok önemli ayrıca ileri görüşlü olmakta çok kapalı bir ailenin oğluyla evlenmem ama çağdaş bir ailenin oğluyla neden olmasın nasip kısmet işi bunlar ön yargılı olmamak gerek...en önemlisi insanlık
ben alevi sünni evliliğinden doğan birisi olduğum için bu gibi olayların tam da ortasında bulundum... onun için bu gibi evliliklerin yürümeyeceği kanaatindeyim... bence aleviden bi erkek sünni kızla evlenirse bu ilişki yürüyor da sünni bir erkekle evlenen bir kızın evliliği yürümüyor... yani ben şimdiye kadar yürüyen bir evlilik görmedim çevremde... annemle babamın evliliği de dahil olmak üzere!!! ayrıca çevremde duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum sizlere... alevi bir kız sünni bir erkekle evleniyor... evlilikleri son derece düzenli giderken kız hamile kalıyor ve doğum yapıyor... doğum yaptıktan sonra kızın kayınvalidesi"ben torunuma alevi sütü içirmem" diyor ve kızı babasının evine gönderiyorlar... insanlar ne kadar acınacak durumda bakarmısınız...benim sünni bi çok arkadaşım war insan ayrımı yapmam fakat evlilik denen şey çok başkadır bu yüzden bu konuda ayrım yapıyorum...
hmmm benimde bi cok sunni arkadasim var, dialogumda cok güclü onlarla...... ama is evlilige gelince asla derim bende.... ailemde benim sunniyle evlenmemden yana olmadi zaten, yani ben böyle gördüm. ama bi cok sunni yengemiz sayilacak insanlar var onlar aleviligi benimsemisler cünkü istedigi gibi özgür yasayabiliyorlar, rahatlar, esleri deger veriyo ama tam tersi olsa ahhhhh lütfen ya canlar ask denen sey gecicidir yaa........
Ben sıcak bakıyorum canlar. FAKAT: Çevrede örnekleri cok görmekteyim. Herseyden bastan cok iyi gidiyor,ama bir süre sonra laf gelip dinden acılyor. Çiftler birbirinin dinini sorgulamaya baslıyor. Çiflerden her ikiside birbirini,hayat arkadasını kendi tarafına cekmeye çalısıyor,kendince haklı olarak... Bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum,seçim sizin hayat sizin... Saygılarımla.
karsilikli saygi ve sevgi olduktansonra niye olmasin iki gönül bir olunca samanlik seyran olurmus diye birsözümüz vardi biliyosunuz. ne olursa olsun karsindakini kendingibi görmen lazim.
aslında büyük lokma yiyip büyük lafda konuşmak istemiyorum..sonuçda gönül bu ne kadar aileler karşı gelse ve biz nekadarda ilerde büyük sorunlar yaşıyacağımızı büyüklerimzden duysak bile biyerde kulaklarımızı kapatıyoruz... Ben açıkcası ailemin içine sığabilcek benim sevgimden öte aileminden sevmesi gerekir.Ve ailemin seveceği kişide bellidir alevi kızı olduğum için alevi biri ile evlenmemdir.tabiki çok istesem,çok sevmişsem sunni biride olsa ailem bi yerde karşı çıkmayacak.ama ben burda ailemin gönül vermediği istemedği bi evlilik yapmışımdır...Ben hiç bi zaman ailemi karşıma alamam..ben bunu bilir bunu söylerim dediğim gibi büyük lafda umarım etmemişimdir...ee gönül buu ne yapcağı belli olmaz :cry: :lol:
alevi-sünni evliliğine bakış açım şu..... ben bu şekilde evliyim bir okadar da mutluyum eşim bana çok iyi saygılı ve hoşgörülü,ben de aynı şekilde kendisine karşı...ozan adında üç yaşında bir oğlumuz var onu bildiklerimizle büyütüyoruz seçim onun ama iki zıt bir kültürde büyüyo ve her iki kültürüde benimseyecek bu yönden mutluyum belki ozaman insanlar kardeşliği bu şekilde görecekler...şu ana kadar gerçekten hiç bir problem yaşamadım ne kendisi ile ne ailesi ile nede çocuğumuz için verdiğimiz kararlarla yeri gelir benim yeri gelir onun dediği olur paylaşıyoruz herşeyi benim dinlediğim den fazla türkülerimizi benim bildiğimden fazla aleviliği biliyor...
birbirini sevdikten sonra problem olmaz bence seven katlanir kurani kerimde bile yahudi ve hiristiyanlarla evlenilebilir ayeti kerime var selamlar canim yoluna kurban olsun ya ehli beytim :lol: