ALEVİ - SÜNNİ EVLİLİĞİNE NASIL BAKIYORSUNUZ...???

Konu, 'Anketler' kısmında yureklim tarafından paylaşıldı.

?

alevi - sünni evliliði.... ???

1. a ) doðru..

37,1%
  2. b ) yanlıþ..

41,8%
  3. c ) yorumsuz..

21,1%
  1. pınar

pınar Yeni Üye

Ben alevi ile sunni evliliğine kesinlikle karşıyım.
    Ayrıca mihrican arkadaşım yazında yeterince her şeye yer vemişsin aynen düşüncelerine katılıyorum.
    Sevgi her şey değil.bence alevilerin özgeçmişini asla unutmamaları lazım. Ve sunni ile alevi asla beraber bir evlilik yürütüceklerinede inanmıyorum. belki yürütenler vardır ama bence onlar özünü unutanlardır.
    Sevgilerrr

2. ezgi

ezgi Yeni Üye

Ben alevi sunni evliliğine kesinlikle karşıyım. çünkü alevi ile sunninin anlaşacağına pek ihtimal vermiyorum. çok nadir bazı istisnalar hariç tabi. Bir yerde anlaşsan dahi aileler anlaşamaz.
    Çünkü hiç bir şekilde uyuşmamız mümkün değil en başta kültürlerimiz farklı yaşam tarzımız farklı.
    Ben şahsen alevilerimizin yabancı ile evlenmelerine çok kızıyorum.Kimisi seviyorum diyor ben bunada katılmıyorum .Çünkü sevgi herşey demek değil. sunni olacağına bu sevdiğimiz alevide olabilir bence.
    Bu konu çok derin bir konu yani sunni ile anlaşamıyacağımıza dair o kadar çok neden farki bunlar anlatmakla bitmez açıkcası.

İşin açık ve netcesi alevi ve sunni evliliğine kesinlikle ve kesinlikle karşıyım.

3. mihrican

mihrican Misafir

tabiki ben okadar tutucu karşıyım demiyorum sadece kendimce kendi düşüncelerime karşıyım yaşayış şeklime göre ters. bu konuda herkesin fikrinede sonsuz saygım var. sadece evelenselerde arada ya aileden dolayı yada kişisel nedenlerden dolayı muhakka bir anlaşmazlık çıkacak. birde ailemen onaylamıyo 2 günlük zevk uğruna aşk uğruna ailemi ezip geçemem. günümüzde bırakın ailevi ile sünnilerin evliliklerini artık tüm evlilikler ayrımcılık olmaksızın kısa vadeli oluyo. ben hep bunu sosyetik ileri görüşlü sonderece rahat aile ortamında yaşamış gençlerde görürdüm evlenip evlenip 2-3 ay sonra boşanırlardı ama şimdi oyle bir hal aldıkkı artık en yakın akrabamız arkadaşlarımız bunu yapıyo. evlenip boşanmak çocuk oyuncağı oldu. diyeceğim şudur arkadaşlar dediğim gibi öyle aşırı bir hani evlenilmez< olurmu ya gibicesinden bi karşı çıkmışlığım yok bu evliliklere ama olmuyo işte evlenenleri görüyoruz. bu tür evlilikler kumar oyunu gibidir ya sevdiğinizi kazanırsınız (ki uzun surceni sanmıyorum) yada ailenizi sizi bugune kadar getirmiş olan o yüce inasanları bir kalemde siler ve kaybedersiniz( ki bu çok buyuk bir nankorluk olur). günün birinde bu düşünce yok olacak bizden sonra gelenler belki çocuklarımız belki torunlarımız bu tabuyu bi şekilde yıkacak ve o kadar normal bir hal alıcakki biz boşu boşuna bu konunun tartışmasını yapmış olacağız. ama şuad bir gerçek şuan ki benim yaş grubumda olan yada biraz üstü tam sınırdayız bizden sonrakiler bunu sürdürmeyecek buna adım gibi eminim.

4. mihrican

mihrican Misafir

Birde konuya şua açıdan bakalım buradaki erkek arkadaşlar dikkat ettimde büyük bir çoğunlukla böyle bir evliliğe karşı değilim hepimiz insanız demişler. evet hepimiz insanız ama nedense bu konular aileler tarafından hiç öyle gözükmüyo. bu konuda hep kızlara baskı oynanıyo. erkek dışardan kız alır ona karışan olmaz ama bir kızımız dışarı gittiğinde kıyametler kopar onlar için dünyaları yerle bir olur. tabi bir erkek olarak bende bu konuya bi cevap verseydim bende aynı yanıtı verirdim. çünkü erkekler için bir sakınca yokki. işter sünni alsın ister yahudi ister hıristiyan onlara herşey hak çünkü ama biz kızlara gelince hemen haram oluyo. bunada anlam verebilmiş değilim... neyse söylenecek çok şey var aslında ama birazda çenemi tutmak istiyorum. sonuç itibarıyla. evlilik çok yüce ve onurlu bir kurumdur o yüzden evlenirken binkre düşünün bir ikikere deil. ve sadece aşığım seviyorum diyede yola çıkmayın... çünkü aşk nankor bir duygudur sizi kendine çekerken sizin arkada bıraktıklarınızı dikkate almaz ve hiç bir zaman acı çekmeyeceğinize dair size garanti vermez. alevisi sünnisi hiç fark etmez sadece sırf aşığım diye evlenmeyin yoksa her zaman kaybeden siz olursunuz helede aşka karşı güçsüzseniz.

5. sevgi_seli

sevgi_seli Daimi Üye

Şunu söyleyebilirim ben asla karşı değilim kızda alınır kızda verilirr bu benim şahsi düşüncem herkesin düşüncesi farklıdır ben düşüncelerinize saygı duyuyorum ben karşı değilim ama ailem karşı bu yüzden yapamam böyle birşeyyy ama ilerde çocuklarım olursa sevdiğine gider ister TÜRK,ister KÜRT,ister ÇERKEZ ,LAZ HRİSTİŞYAN, MÜSLÜMAN, YAHUDİ.... bana göre mutlu olacağına inandığı kişi ile evlenmeli çünkü hayat onun yaşayacak olan onlarrrr

6. teksin

teksin Daimi Üye

ben yanlış buluyorum ya çünkü biz alevi ler onlara onlarda bize ayak uyduramıyolar ondan sonra sorunlar başlıyo

7. bluedream

bluedream Daimi Üye

ben böle bişeye karşıyım herzamanda karşı olucam hangi sunni bugüne kadar bir aleviyi sevdi başına tac etti.ama biz aleviler insana insan gözüyle bakttım ayrımı onlar koydular.zaten ben istesemde bi sunniyle hayatta evlenemmem ailem beni evlatlıktan red eder,yorumsuz diye oy verdim ama dayanamadm sessiz kalmaya.evet kardeşim biz aleviler asla sunnilerle bir evlilik yapmayız ve yapamayız

8. goodbye.tomorrow

goodbye.tomorrow Aktif Üye

canlar şöyle yorumlamak gerekirse;düşünün arkadaşımı5z sünni biri ile evli
    sünni diyecekki ben kızılbaşların arasına girmem.onların içlerine girmek istemkiyorum.bizim alevi arkadaşımız diyecekki bende ceme gitmek zorundayım.ibadetimi yapacağım.bu durumda ne olacak karşılıklı saygısızlık olacak.benim şahsi düşünceme göre ben sünni bir kişi ile alevi bir kişinin evliliğini onaylamıyorum.kiiii bu benim ailemden dahi olsaaa hayatta konuşmam o kişiylee

9. cicek88

cicek88 Üye

hiç hoş karşılamıyorum. olmaaaaaaazzzzzzz bu evlilik.

10. Hulya

Hulya Daimi Üye

Bunun dogrusu yanlisi yoktur bence, Olabilir bir evliliktir. Insan kendini bildikten sonra ve karsi tarafin inancina saygi duyduktan sonra gayet iyi bir evlilik olabilir.
    Herkezin inanci ayridir cünkü, önemli olan bir evlilikte bunlari yani aleviligi ve sunniligi tartisma konusu yapmayip her iki inanca saygi duyarak evliligi yurutmektir...

Hepimiz Insaniz!!!! Önemli olanda budur!!!

11. ferhat60

ferhat60 Yeni Üye

alevı ve sunnı evliligine hıç sıcak bakmıyorum ben

12. sportif

sportif Yeni Üye

arkadaslar ben bu olaya olumlu bakıyordum fakat göz önündeki örnekleri ele alırsak ben
    artık pek olumlu bakamıyorum ve ben sahsım adına böyle bi evlilik düşünmüyorum
    saygılar

13. market feyzo

market feyzo Yeni Üye

CEVAPben ALEVİSUNİ HAKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM ben bir alevi olarak alevi sünni kişiliğine öün görmüyorum çünkü bi alevi bi süniyle evlenmesi doğru deyildir çünkü çok fark var
    aramızda farkımız okadar alevi varken okadarda suni varken neden bi alevi bisuniyle evlensinki herkes kendi mesebinden evlensin mutlu musut olsun saygılarımla

14. umutcan

umutcan Yeni Üye

bende karşı değilim ama,sünnilerin aleviden bir kız alan cennete gider düşüncesi midemi bulandırıyo,bu düşünceyi taşıyan sünnilerile evlenmelerini yanlış buluyorum,öte yandan demokrat olanlarla neden olmasın,sonuçta önemli olan iki insanın sevgi ve saygısıdır

15. choice

choice Yeni Üye

Şayet Evlenilir ama İleride Çok sorun çıkarır.

16. duygu_62

duygu_62 Yeni Üye

ben mihrican arkadasa katılıyorum aşk maşk yalan herkes sewdiği bile olsa ne gorüşteyse ne hareket yapıosa onu ıster ve karsısındakı yapmassa artık ilişki çatırdamayan başlar yaww okadar alevi vaeken ne gidip bızı begenmeyen sunnilere gonul veeiosunuz bız bırbırımıze yeterizz:D:D

17. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

:) :) :) :) :) :) :) :)
    :(

18. hakangs52

hakangs52 Daimi Üye

Harikasın duygu can ağzına sağlık...

19. maviliman

maviliman Daimi Üye

doğru bulmuyorum. böyle bir evlilikte sürekli sorun çıkar.

20. revolutionary60

revolutionary60 Yeni Üye

bende olumsuz bakıyorum. neden mı ? kız arkadasım sünniydi. bunun bı sorun yaratmayacacagını dusunerek baslaık ılıskımıze . fakat ıkımızınde gormek bılmek ıstemedıgımız konu, kız arkadasımıın abısıde alevı bı bayanla evlıydı . ve evlılıkleri aılelesınn ızın vermemesınden kaynaklanıodu kız arkadasımın. yanı kızı kabullenmıolar ve abısıınıde bundan hayır olmaz dıe kıskırtarak baskı yapıolardı.souçta bosanma surecındeer. bızde aynı sorunu yasamamak ıcın son verdık

Sayfayı Paylaş