neden oLmasn oLbLr ama zamnLa sornLar cıkıcaKtrr. Seydunaya Basndan sonuNa kdR ktLyrm we aynı fKrdeym cok doqRu ksnms bence...aYrm yaPan we qeRi kafaLı oLanLAr onLar. (GeneLde tabi)
selam bkın canlar bir sünni kızla evlendiğinizi düşünün ağileniz ona nasıl bir tavı gösterir bence oğlumun eşi der sineye çeker inancına müdale etmez biz etmiyoruz peki ya siz kız verirseniz aynı şeyleri onlar yaparmı sanıyorsunuz sizce onlar hoş görüyle karşılarmı lütfen dürst olalım onların nasıl bir zihniyete insan olduklarını biliyoruz
asıl geri kafalı sensin bir alevi olarak alevi kızları yezidlere layik görüyosan en büyük kafir sensin bu kadar büyük konuşuyorum istersen siteden atsınlar hiç önemli değil. Hiç düşündün mü imamı hüseyin neden başını gözünü bile kırpmadan verdi bazen hani derler ya büyüklerimiz yezitlere lanet olsun diye aslında ilk önce alevi olarak alevi kızlarını sünnilere imamı hüseyini susuz şehit edenlere lanet okumamız gerek siteye alevi sitesi die girdim ama bakıyorum ki herkes elinden gelse aleviliğe karşı çıkacaklar
ben aleviyim sunnilerden bize bi kız geldimi rahat edio.. ama bizden onlara bi kız gittimi cok sorun cıkarıolar.. adamların zihniyetinde var bizi ezmek..
Sevgili Canlar; Ben ORDU Ulubey alevilerindenim. Üniversite mezunuyum, kariyerli bir mesleğin sahibiyim. 1) Irkçı değilim ama yaptığım kaynak araştırmalarına göre aleviliğin dünyada yalnızca Türklere mahsus bir islami yaşam biçimi olduğuna inanıyorum. Başka ırk ve milletlerden, dinlerden insanların dinlerini değiştirip İslamiyeti seçmeleri halinde Alevi olamayacaklarını ve olsa olsa sünni müslüman olabileceklerini, çünkü Aleviliğin geçmişte Türk yurdunda ortaya çıktığını, bu nedenle Alevi olmak için önce Türk olmak gerektiğini düşünüyorum. 2) Dünyada sünniler dışında her millet, inanç, din, mezhep gibi farklı kültürlere sahip insanlarla Alevilerin evliliğine ise karşı değilim. Alevi Sünni evliliğini ise onaylamıyorum. Çünkü dünyada Alevileri ortadan kaldırmak için 1300 yıldır yalnızca sünniler uğraşıyor. Bizim varlığımızdan bile rahatsız olan bir inanç grubu ile neden evlilik yapalım ki? Sünnilerle dostluğa evet, komşuluğa evet, ticarete evet, askerliğe evet, ortak değerleri paylaşıma evet, ama evliliğe hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!
neden bu kadar abartıldığını gerçekten hiç anlayabilmiş değilim,yıllar yılı öyle tartışmalar yaşanmışki bu konu üzerine ama artık çok geçmişte kaldı bütün bunlar yaşadığımız şartlar içinde böyle konulardan çok insanlar farklı şeyleri düşünmeye başladı eskiden evet bu konu gibi herşey çok katıymış ama şimdi çokta üzerinde durulmuyo kaldıki çoğu insan bu tarz evliliklerin hiç yürümeyeceğine o kadar eminki oysa türkiyede yaşanan çoğu boşanma,anlaşmazlık apayrı şeylerden olmakta kimse gücenmesin ama arkadaşlar bence bu tarz olayları sabit görüşlerimizle biz yaratıyoruz olumsuzluklar bizde başlıyo oysa farklı taraflardan bakabilsek belkide bu kadar sert olmıycak herşey ben bir sunniyim ve eşim alevi 5 yıldır evliyiz şükürler olsunki bu konuda hiç bir sıkıntı yaşamadık öyle herkesin dediği gibide binde birin arasında değiliz parmakla gösterilmiyoruz bir çok örnek var bizim gibi yaşayan,bazen hayata bakışınız karşınızdaki insana bakışınız çoğu şeyi değiştirebilir kısacası ben bu olumsuz die adlandırılan olaya hiç inanmıyorum olmaz,imkansız die bişey yoktur önemli olan gerçekten sevip sevmediğinizi bilmektir yoksa en küçük şeylerden bile kopabilir ilişkiler....
bende yorum yapmamistim ama fikrimi deyistirdim bence olmaz hic bir zaman birbirlerine ayak uyduramazlar kiz gelin gelirse ok ama gelin verirsek biraz zor orasi neyse sevenlere kalmis allah yardimcilari olsun
Evlenmeye karar vermiş 2 insan için bunların önemi yoktur bence. Öncelikle zaten Alevilik inancını benimsemiş bir insan, sunni olduğu için bir insanla evlenmemezlik yapmaz. Ancak tabi ki bu iki bireyin sosyal yaşantılarında farklılıklar olacak ama saygı çerçevesinde, zarar vermez, zenginlik katar bu iki farklı kültür.
Arkadaşlar bende aleviyim.Alevi ile sünni ortak olabilir. iş kurabilir .aynı partiye oy ile verebilir.Ama kesinlikle ama kesinlikle alevi ile sünni evlenemez 2 genç anlaşsa bile aileler kesinlikle karışıyor yok sen niye başını açmıyon sen nie namaz kılmıyon özellikle sünniler hiç bi kabahat bulamasa bile gözünün üstünde nie kaşın var dio ortalığı karıştırıyolar.Zaten alevi inancına görede sünni bi kızla evlenmek yada alevi eşini boşamak düşkünlüktür.Araştırabilirsiniz.
Ha birde sünniler umutlanmasın sonradan alevi olunmaz sadece bektaşi olabilirsiniz.Alevi anne babadan doğan her çocukda alevidir.NE mutlu ehlibeyt soyundan olanlara.
bir çok arkadasın yazısını okudum ve önyargının bu kadar ılerlemıs olduguna ınanamadım abıcım bu sacma sapan ayrım nıye kı aynı dınden fakat farklı mezhep e mensup ınsanlarız birbirimize düşman olmamamız lazım alevı ıle sunnı nıye evlenmesın kiii ne var bunda bu kadar abartılacak
karşıyım canlar hem düşkün olursunuz hemde biz alevileri alevi olmayan bu yolu bilmeyen anlayamaz.alevilik sonradan kazanılamaz doğuştan gelir istesenizde değişmez bizim yolumuz zordur incedir. bu ilişkiyi yürütecek kişiler siz siniz tabiki sünni olan birisi tabiki çok iyi değerleri olan bir insan olabilir biz insanı ayırt etmeyiz kabemiz insandır her gördüğümüz hızırdır bizim için ancak hiç bir sünni bunu anlamaz.anlamasıda beklenemez.sünni bir gelin getirsek yürür bu ilişki taki çocukların nasıl yetişeceği kavgası çıkana kadar ancak bizim kızlarımız yapamazlar arkadaş siz nekadar demokratik olursanız olun karşınızdaki demokratik olmalı ( yaw hiçmi alevi kalmadı etmen yaa)
evlilik ortaklıktır, birlikteliktir, aynı özde aynı sözde ve aynı iki yürekte buluşmaktır. o yüzden dünyaya bakışımız ortak değilse, evreni, insanlığı, yaşamı ve yaşayışı anlayışımız ortak değilse e birliktelik bunun neresinde! Bu birlikteliği hangi temeller üstüne kurduk. Lütfen kendimizi kandırmayalım Alevi sünni eviliği olmaz olamaz olmamalıda eğer ki bu iki kişiden biri diğerinin dünyaya bakış, yaşayış ve anlayış (çünkü inançın bir yönüde budur) düsturuna uyarsa evlilik olabilir. Kısaca Evlendiğin kişi (ana babası hangi inacdan olursa olsun) illaki alevi inancına sahip olacak, alevi olacak veya aleviliğe intisab etmiş olacak aksi halde gerçek manada herhangi bir birliktelikten bahsedilmesi komik olur. Saygılarımla Kul Gökçerin bir değişinide buraya yazmadan edemeyeceğim Hal bilmeze halin açarsan eğer Alır atar bakmaz pul eder seni Dost diye cahile verirsen değer Olmadık yerlerde çul eder seni Cahilden beri ol yolundan sapma Kalleşi dost bilip ahbaplık yapma Dikkat et kendine huyların kapma Görgüsüz bilgisiz kul eder seni Onlardan birini içine katsan Nefsine uyupta goynuna yatsan Ol bilmez kişiyle evlilik etsen Kökünü kurutur dal eder seni Her kişiye gidip sırrını açma Kaç ölmüş yanından diriden kaçma Gayetten engin ol yüksekten uçma Rahmetin kesilir çöl eder seni Dünyada durmanın gayesi nedir Hâkikat emrini yerine getir Aşkın tohumunu gönlünde yetir Firdevs bahçesinde gül eder seni Gökçer vakit varken sermaye kazan İki Melek vardır amelin yazan Mahşerde kurulur bir ulu mizan Alır hal içinde hal eder seni (Kaynak:Muhabbetname-Gökçer Turabioğlu) volkanizma.com adresinden alıntıdır VoLKaNiZMa... - Anasayfa
bence dogru birşey ben sen bu ülkede ayrım yaparsakk e karşındanda bişeler beklemek yanlış..adımı atmak gerek yha karakter uyuşabiliyorsa sorun oyk o evlilk sürer ama bu evlilk adylarını ilğilendren bişi üstesnden geleinebilr bu konu ufak tefek şey bence ha alevi olsa istenir bencede ama tek fark kltr falann bence o insann sevmesile alakalı bişe ben buğün seversem yanlış gelmez evlilk bana..
yha bu evliliğide bu konuda hiç düşünmüyorum cahilim bu konuda büyklerm da ii bilr ama işte en dogrusu bu bence..:S