15 yıl kadar önceydi. Tommy´yi ilk o gün görmüştüm. âİnancın Tarihi´ dersimin öğrencilerinden biriydi. Uzun saçlı, değişik bir gençti. Sınıfta benimle en çok tartışan öğrenci oldu. Tanrı´ya kayıtsız şartsız inanmayı kabullenmiyordu. Mezun olurken bana, imalı imalı âGünün birinde Tanrı´yı bulacağıma inanıyor musun, hocam?â dedi⦠âHayırâ dedim, yumuşakça. âYaaâ¦â dedi. âOysa senin bu derste Tanrı´yı pazarladığını sanıyordum hocamâ¦â Kapıdan çıkıp gitmek üzereyken arkasından bağırdım: âTanrı´yı bulabileceğini düşünmüyorum. Ama o seni mutlak bulacak, bir gün, eminim.â Tommy omzunu silkip yürüdü. Mezuniyetten sonra izini kaymetmiştim ki, acı haberi kendisi getirdi bana. Ölümcül kansere yakalanmıştı. Odama girdiğinde zayıflamış, çökmüştü. Kemoterapi, o uzun saçlarını dökmüştü. Ama gözleri hâlâ pırıl pırıldı. âBirkaç haftalık ömrüm kalmış hocamâ dedi. âSana bir şey sorabilir miyim?â dedim. âTabii,â dedi⦠âNe öğrenmek istiyorsun?â âSadece 24 yaşında olmak ve ölmekte olduğunu bilmek nasıl bir şey?â âDaha kötüsü olabilirdi. 50 yaşında olmak, kafayı çekmek, kadınları becermek ve müthiş paralar kazanmayı, yaşamak sanmak gibiâ¦â Sonra niye geldiğini anlattı: âOkulun son günü sana Tanrı´yı bulup bulamayacağımı sormuş, âHayır´ yanıtı alınca şaşırmıştım. Sonra âAma o seni bulur´ dedinâ¦ İşte bunu çok düşündüm. Doktorlar ciğerimden parça alıp kötü huylu olduğunu söyleyince, Tanrı´yı aramayı ciddiye aldım birden. Habis ur diğer hayati organlarıma yayılmaya başlayınca sabahlara kadar dualar etmeye başladım. Hiçbir şey olmadı⦠Bir sabah uyandığımda, ilahi bir mesaj alma yolundaki umutsuz çabalarımdan vazgeçiverdim, aniden. Ömrümün geri kalan vaktini, Tanrı, ölümden sonra hayat falan gibi şeylerle geçirmeyecektim. Daha önemli şeyler yapma kararı aldım. O zaman gene seni düşündüm.. âEn büyük mutsuzluk sevgisiz bir hayat sürmektir. Bundan daha kötüsü de bu dünyadan, sevdiklerine âSeni seviyorum´ diyemeden gitmektir´ demiştin. Son günlerimi bu eksiği gidermekle harcayacaktım işte⦠En zorundan başladım. Babamdanâ¦â Oğlu yanına geldiğinde babası gazete okuyormuş. âBaba seninle konuşmam lazımâ demiş, Tommy. âPeki konuş oğlum.â âYani çok önemli bir şeyâ¦â Babası gazeteyi 10 santim indirmiş o zaman aşağı: âNeymiş o bakalım?â âBaba, seni seviyorum. Bunu bilmeni istedimâ¦â Tommy gülümsedi, arkasını anlatırken.. Babasının elinden yere düşmüş gazete. Hayatında hiç yapmadığı iki şeyi yapmış: Tommy´ye sarılmış ve ağlamış. Sabaha kadar konuşmuşlar. Babası ertesi sabah işe gitmek zorunda olduğu halde. âAnnem ve kardeşimle daha kolay olduâ diye devam etti Tommy. âOnlar da bana sarılıp ağladılar. Yıllardır bana söylemedikleri, söyleyemedikleri şeyleri anlattılar⦠Bütün bunları yapmak için bu kadar geç kalmış olmama üzüldüm sadece. Ölümün gölgesi üzerime düşünce kalbimi açıyordum, bana aslında çok daha yakın olması gereken insanlara.â âTommyâ dedim, âSandığından çok önemli şeyler söylüyorsun, tüm insanlığa⦠Sen Tanrı´yı bulmanın en emin yolunu anlatıyorsun. Onu sadece kendine ayırmak, sadece ihtiyaç duyunca aramak işe yaramaz. Ama hayatını sevgiye açarsan o gelir seni bulur⦠Bunu anlatıyorsun farkında mısın?â Devam ettim: âTommy bana bir iyilik yapar mısın? Bunları gelip sınıfımda da anlatabilir misin?â Bir gün tespit ettik. Ama Tommy gelemedi o gün. Ölümle hayatı sona ermemişti tabii. Şekil değiştirmişti. Büyük bir adım atmıştı sadece⦠İnanmaktan, görmeye geçmişti. Ölümünden önce son bir defa konuşmuştuk. âSöz verdiğim derse gelemeyeceğim. Çok halsiz ve bitkinim hocam,â demişti. âAnlıyorum Tommy!â âBenim yerime onlara sen anlatır mısın hocam? Sen anlatır mısın? Herkese, bütün dünyaya benim için anlatır mısın?â âAnlatırım Tommyâ dedim⦠âAnlatırım, merak etme..!â İnsanlara âSeni seviyorumâ demek için, ölümü beklemenize gerek yok. Şimdi, hemen şimdi başlayabilirsiniz. Başlayın ki, hayatınız güzelleşsin, zenginleşsin. Hem⦠Şimdi başlamazsanız, belki de söyleme şansınız hiç olmayabilirâ¦
emeğine sağlık değerli can paylaşım için teşekkürler insan bazen dobra dobra konuşa bilmeli söylemeli hislerini hemde hiç geç kalmadan .
Evet değreli Can haklısınız ama gelde söyle söyleyebilirsen vallahi zor yaa. Yorumlarınız için teşekkürler