“CHP Özür Dilemeli ve Onur Öymen Derhal İstifa Etmelidir!”

Konu, 'Alevilikle İlgili Haber, Yorum ve Duyurular' kısmında nurcanselda tarafından paylaşıldı.

1. enigma_34

enigma_34 Aktif Üye

tesekurler ero can bende konularla ilgili gorus ve dusuncelerinizi yakindan takip ediyorum.

2. enigma_34

enigma_34 Aktif Üye

ero can sizin gorus ve dusunceleriniz hakkaten kayda deger.sizin gibi can larin olmasi bizleri sevindiriyor.

3. cerensu_25

cerensu_25 Üye

ero can bende enigma nin dedigi gibi dusunce ve goruslerinize deger veriyorum taktirle karsiliyorum saygilar

4. cerensu_25

cerensu_25 Üye

dusuncelerim olgunlassin alevileri arka bahcesi olarak goren chp,kemalist cuntaci ordu, yuksek yargi ve basindaki bazi kalemlerle ilgili bir makale yazmak istiyorum

alevi dedelerin oldurulmesi alevi kahvehanelerin silahla taranmasi.sozde cumhuriyeti koruyacagiz diye biz kac kisiyiz deyip erlere ve subaylara sivil elbise giydiren ordunun perde arkasindan tertipleyip ergenekon un tutuklu sanigi tuncay ozkan"a yaptittirilan ve bu konuda alevi cematinden den destek beklemeleri...aleviler olarak ne biz kimsenin arka bahcesiyiz ne de herngi bir partinin oy deposu...! degiliz

5. ero

ero Daimi Üye

teşekkürler, ENİGMA VE CERENSU..

110 MİLLETVEKİLİNDEN SADECE 5 / 6 TANESİ ALEVİ OLAN BİR PARTİDEN(chp) TABİİKİ FAZLA BİR ŞEY BEKLEMEK GERÇEKLİKTEN UZAKTIR..

baykalın ve yandaşlarının tek amacı : muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak kadar partililerin ve %51 iş bankası kaynaklarını, parti binasının 15. katında nasıl harcayacaklarını hesap etmektir.
    GERİSİ YALAN.......................

6. cerensu_25

cerensu_25 Üye

öymen sözde bir sey söylememis!!!! ben mi sagarim yoksa baskalari duyduklarini kendi cikarlar dogrultusunda eviriyormu
    dersimde 35 de sözde bir ayaklanma oluyor ve türk ordusu bu ayaklanmayi barbarlara yakisir bir sekilde alenen cinayetler isleniyor
    sadece genc deli kanlilar katledilmiyor coluk cocuk kadinlar ve analarda katlediliyor eger bu katliyamda analar kaldiysa aglamalari elbette dogaldir
    öymenin dedigine göre ulusumus kurtulus savasi ve sornasinda yasadigimiz tüm askeri eylemlerde analarin agladigini genc deli kanlilarin öldügünü söylüyor, her askeri harekaat da oldugu gibi ölümlerin kacinilmaz oldugunu söylüyor
    kurtulus savasi ile dersimdeki olaylari bugünkü kürt sorununu hangi mantikla ayni potada toplaya biliyor, hakaten anlasilacak gibi degil sacma degil sacma ötesi bir yaklasim

DERSIM KATLIAMINDAN BIR KESIT canli tanik kendi azindan olanlari anlatiyor

Neyse, sözü uzatmadan Dersim katliamın tanığına verelim.

Ape Heci( Hacı Amca) anlatırmısın Dersim harbini?

"Üç yıldır nişanlıydım. Beni askerliğe çağırdılar. Gittim..."

Dersim'e gelsek...

"Önce bizi bir talime tabi tutular. Uzun boylu, esmer, tay gibi yürüyen bir komutandı. Dersim'e gideceğimizi, oradaki Ermeniler namusumuza el uzatmışlar. Toprağımızın bir kısmını elimizde alacaklarını söyledi. Bunlar din, ırz düşmanıdırlar. Böyle deyince insan yerinde duramıyordu. Hemen gitmek istiyordu doğrusu.

Trenle birkaç yerden sonra Dersim'e vardık. Dağa götürdüler. Hep orman ve lıkır lıkır sular akıyor. Çoğu köylerini bırakıp kaçmışlar. Koyunlarını bırakıp kaçmışlar korkudan. Abdullah Alpdoğan koyunlara el koyuyordu. Kamyonlara doldurup gönderirdi. Acayip zengindi. Seyit Rıza'dan bahsedince eli- kolu titrerdi.. Seyit Rıza'dan herkes korkardı.

Bir gün bizi bir köye saldırtılar. Bu köyü yerle bir ettiler. Güzel evleri vardı. Köyü yaktılar. Köy gözümün önünde cayır cayır yanıyordu vala. Hayvanlar alevlerin arasında bağırarak kaçıyorlardı.

Bir günde, akşam uyutmadılar bizi. Sabahleyin uyuduk yani. Akşama doğru Seyit Rıza'nın adamları geliyor dediler. Herkes korkuyla bir şeyler mırıldandı. Bize yakın bir vadiye yaklaştık. Bizi bırakmadılar. Kapkara bir duman yükseliyordu. Rüzgar dumanı bize doğru getirdiği zaman dayanılmaz bir koku geliyordu. Meğer insan cesetlerini üst üste atmışlar ve yakmışlar. Yeğenim, yakılan insan kokusunu da yaşadım.Kokusu daha genzimdedir.

Bir ikindi vaktiydi. Çok yorulmuştuk. Ben ile bir Erzurumlu arkadaş büyük bir taşın eteğinde Kurmanci konuşuyorduk. O hep öldürülenlerin de Kurmanc olduklarını söylerdi. Ben inanmazdım. Müslüman müslümana bunu yapmaz derdim. Meğer komutan da taşın tepesinde bizi dinliyor. Birden taştan aşağıya atladı. "Nedir bu sizden çektiklerimiz dedi?" İki-üç gün çadır hapsine koydular. Bazen gelip keyflerine göre dayak çekerlerdi. En son tokatı da; "aha bu da Seyit Rıza için" derlerdi.

Her öğlen ıstırhatında birkaç koyunu değneklere geçirip ateşler üzerinde çevirirlerdi.

Tam yirmi günüm dolmuştu Dersim'de. Abdullah paşa geldi. "Asker! Kemal paşadan haber var. Kemal paşa demişki, eğer bu savaşı başarıyla bitirirseniniz Halebe gideceğiz."

Peki Ape Heci, Halebe gider miydiniz? Kaçmayı hiç düşünmedin mi?

Vala Bıraze( yeğen), Kemal paşa rahatsız olmasaydı bizi gönderirdi.. Halebi de yerle bir ederdik. Kaçamazdık ki. Şimdiki gibi tomafil(otomobil) yoktu ki. Neyle?

Peki Ape Heci, köylere giderken köylüleri görmüyor muydunuz? Konuşmalarını...

Bıraze, hangi köye asker girse köylüler ya kaçmışlar, yada kaçıp evlerine sığınıyorlar. Korkuyorlardı.

Hiç askere tepki gösteren köy oldu mu?

Oldu tabii. Bir köye gittik. Köylüleri köy meydanına topladılar. Önce ıslatılar sonra sopa dayağında geçirdiler. Komutan herkese küfür etti. Ana- bacı düz gitti. Köylüler de küfür ettiler. Erkekler ile kadınları ayırtılar. İki kişi vardı ayrılmıyorlardı. Nişanlıymışlar. Yeğenim, kızı aldılar yerlerde sürüklüyerek götürdüler. Tumanını çekip yırtılar. Tüm milletin gözlerin önünde tecavüz ettiler. Genç nişanlısı gitti kendini kayalıklardan aşağıya attı. Bu gözlerimle gördüm, kulaklarımla işitim kızın acı çığlıklarını. Huso Huso diye bağırıyordu cığerlerini yırtarcasına.

Herşeyi talan ettiler. Yeğenim bir ormanları var. Kıyamasın bakmaya. Yaktılar. Alevler iki insan boyu kadardı. Domuzlar öyle kaçıyorlardı ki.

Bir köy vardı. Ovacık tarafındaydı. Seyit Rıza'yı destekliyorlarmış. Bizi götürdüler o köye. Köyü insanlarla birlikte yakın dediler. Her tarafı alevlere verdiler. O esnada yangında kaçan bir kadının peşinde bir kız çocuğu ağlıyordu. Üç-dört yaşında ya vardı ya yoktu. Kız çocuk cigerlerini yırtarcasına ağlıyordu. Fakat bizim dilimizle ağlıyordu. Kadın biraz bekledi. Kız çocuğu anesine yatişecekti ki, kurşunla yere yığıldı. Komutan kahkaha atıyordu. Dinime imanıma! Kız bizim dil ile ağlamaya başladı."

Ape Heci de ağladı burada. Bundan sonra ne olmuş, ne olmamış hiç konuşmazdı, konuşmadı. Sadece küçücük gözlerinde gözyaşları dökülürdü salça rengindeki toprağa. Artık ne yapsan boş, anlatmazdı. Belki de anlatamıyordu.

Osman Acar
    [email protected]

evet kimileri icin öymen bir sey söylememis cünkü sözde dersimde birsey olmamis sadece analar agladi
    yukardaki alinti yaptigim yaziyi okuyunca tüylerim diken diken oldu yüreyim burkuldu
    ruhi haliyetim berbat bir duruma geldi duygu durumum altüst oldu
    geceklesen olaylarin bende biraktigi izlenimi anlatmak kelimeler kifayet olmuyor,
    hayat da bazi seyler vardirki asla geri dönderemesiniz (söz agizdaiken bizim efendimiz, söz agizdan ciktiktan sorna söz bizim efendimiz olur) YAZIKLAR OLSUN ÖYMEN VE ÖYMEN GIBI DÜSÜNENLERE chp enin alevilerle ilgili agzindaki baklayi nihayet cikarti ne düsündükleri ve neleri düsledikleri belli oldu yukardaki olaylari adolf hitler gibi bir piskopat yapabilir bunu bir insan yapamaz ama insan suretindeki hayvandan asagi yaratiklar yapabilir ve bunlari savuna bilir, chp tesekkür ediyorum gercek yüzünü gösterdiyi icin
    bu olaylardan sorna chp benden ve benim gibi düsünenlerden birdah asla oy alamaz,

7. ero

ero Daimi Üye

sağol cerensu bu kesitler için..

ama bunlar bana öyle ağır geliyorki layık kelime bulamıyorum.. tanrı bunca zulümü neden reva gördü bilmiyorum ama bildiğim tek şey TANRIDA GÖREVİNDE İHMALKAR DAVRANIYOR.

8. enigma_34

enigma_34 Aktif Üye

ero can olayin tanri ile ilgisi var midir yokmudur o tartisma bir yana ama o sozun bugun beni golduren tek sozdu tesekurler.ama olay i karar alanlar uygulayanar ve buna hala arka cikanlar sucludur Hz huseyin efendimiz kufe halkina bugunki irak a yardim icin gittiginde tarihin ilk muceddi di hz imam ali efendimiz yine kufe halki yuzunden sehit olmustur imam ali efendimizden sonra ki muceddit olan Hz huseyin efendimizde ayni sekilde firat kiyisinda yanindaki bircok seyidle beraber sehit olmustur.devrin bu iki buyuk muceddi irak halki melanet yezid karsi koruma sozu verdikleri halde sozlerini tutmamistir bakin o tarih den sonra irak halkinin yuzu hic gulmusmudur.cencizhan irak surlarina dayandiginda irak halkina seslenir soz veriyorum hic kan dokulmeyecek kimseye kilic cekilmeyecek der kaleyi teslim edin yoksa cok kan dokulecek irak halkida cengiz sozune inanir ve bagdat i teslim ederler evet cengiz sozunu tutar kimseye kilic cektitrtmez kimsenin kanini akitmaz ama daha kotusunu yapar hepsini diri diri gomer,sozun ozu bazi olaylar vardir biz onu o gun sartlarinda kendi lehimize veya aleyhimize zannederiz ama gelecekte asla hakli olanin hakki yerde kalmaz eninde sonunda adalet yerini bulur sabir. irak halkina gelince basi hep tarih boyunca belada hep sulumle aciyla cebellesiyor allahin yeryuzunde peygamber efendimizden sonra en sevdigi iki degerli insani korumaya soz veren halk nelere muhatap tabiki aciyoruz onlara ama bu dunyada bir bedel denen birsey var tek yapilacak sey sabir gelecegi daha dogrusu yarin dahi ne olacagini bilmiyoruz.

9. enigma_34

enigma_34 Aktif Üye

ero can gulme sebebimi yanirim yalnis anladim ben metin su kismina guldum TANRIDA GÖREVİNDE İHMALKAR DAVRANIYOR.yoksa olayda yasnanlar ve senin icinde bulundugun ruh haline degil.bu benzeri yazilar goole cok fazla ve asiri derecede insani uzuyor ve geriyor hatta esime tamam artik dayanamiyacam dedim ve bu olayi burda kestim yani bu cumlendeki o soz bende birnevi sinir bosalmasi yapti.yoksa dersim olayina orda yasananlara veya senin tepkine gulmek asla ve kata....!

10. ero

ero Daimi Üye

yok enigma rahat ol benim yanlış anladığım falan yok.. teşekkürler

11. canlar aleviler atasına bayrağına çok sadıktır,ATATÜRK'Ü ve düşüncelerini tanımıyorsunuz bence

12. ero

ero Daimi Üye

bayrak: Ekmek ve namustan sonra uğruna ölünecek 3. şeydir.
    ata: Bir ırka, bir halka gerek biyolojik olarak gerekse manevi olarak önderlik edebilecek kişidir.

biz dersimliler, bu anlamların niteliğini taşıyana ölmesinide biliriz arkasından gitmeyide...

serkan yaray, bilmediklerimizi bize anlatırmısın ?

13. tamam ATATÜRK cumhuriyeti kurmuştur desdekliyoruz diyori, sonrada cem evinde ATATÜRK RESMİNDEN rahatsız oluyor çok sacma bence

14. ben şunu demek iştiyorum,bu ülkenin ulusal ve milli değerleri vardır bayrak gibi ,atatürk gibi ,asker gibi vs. bunları birbirinden ayırt edemezsiniz birini sevip diğerini sevmemezlik yaparsanız büyük bir tutarsızlık olur.dersimliler canımdır akrabam ve tanıdıklarım çok içlerinde

15. öymenin haddini aşan konuşmasından chp yi neden sorumlu tutalım ki..ceza hukukunda cezalar şahsidir ..türkçesi herkes kendinden mesuldür..
    kaldı ki bi bakalım akp onca yolsuzluğuna ,kaçakçılıklarına rağmen şaban dişli,dengir mir vs vs diğer milletvekilleri adına çıkıp bir özür dilemiş mi..ya da hangi akp liyi gördünüz şaban dişli yüzünden akp ye oy vermem diyen..
    ben ideolojik olarak chp li değilim ama öymen mesnetsiz konuştu diye tutup da oyumu artık chp ye vermiyorum diyerek chp yi cezalandıranlara da kızıyorum..

16. ero

ero Daimi Üye

serkan kardeş , ibadethane olarak bilinen hiç bir yerde siyaset adamlarının resimleri yoktur..

olduğu yerde laiklik olmaz..

17. ero

ero Daimi Üye

aynıgöğünezgisi !, chp tabanının kendisine hakarette bulunan bir kişiden özür beklemesi ile akp tabanı arasındaki bir yolsuzluğun tabanıca özür beklenmemesi arasında ki fark, SOL- ile - SAĞ ideoloji arasındaki fark kadar keskindir.
    benim yazılarımdan chpye, öymene kızdığım için oy vermeyeceğimi düşünen varsa, chpnin alevilere ne denli zarar verdiğini(radikal sağ partiler kadar) tekrar yazabilirim.

18. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

Evet Onur öymen son derece talihsiz bır yaklasım ıcınde bulundu ve bu onu ve partısındekı ksılere hedef aldırttı ... Ben Dersımlı ve Alevı olarak asla CHP ye oy vermedım vermeyecegım kanısındaydım ama sımdı genel baskan kemal kılıcdaroğlunun dersımlı olusu nedenıyle buı donem oy vermeyı dusunuyorum sımdı konu bıras eskı ama sonucta forum burası yıllarda gecse yazmaya hakkım var ...
    Nevzat arkadasımız demıskı
    türküm demekle türkiyeliyim demek arasındaki farkı bilmiyorsunuz galiba..
    Kurtuluş savaşındaki halkı bılıyormusun ? sahsen ben yenı ogrendım ve ogrendıklerımden neler cıktı bılıyormusun ?
    bu ulkede her toplumun her ırkın her dıl ve dının olusu ve bu yuzden m.kemal ataturk bunun aksını yanı Turkıyelım kelımesını kullanmıstır .. asırı fanatık ve fasızanlar bunu kısaltma ıhtıyacı duymustur ...! daha bır ay once GenelKurmay karargahında Org Ilker Basbug bu kelımeyı telaffus etmıstır ve bunu soyledıgınde bunda sakınca yoktur cunku Atamızda oyle demıstır dedı ...
    sonuc ıtıbarıyle kımse Ataturk sevgısını kımsenın elınden alamaz bu doğru ama kımsede kımseye zorla Ataturk sevgısı asılattıramaz .. Bence buda doğru ...

Sayfayı Paylaş