http://www.fatherofturks.com/AtaENGLISH_files/frame.htm Lider dediğin Her şeyden önce >> kim olduğunu bilmeli ve kendine guvenmelidir. >> >> >> Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar. Evet bu >>doğrudur. Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben >>zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kırarak değil >>kazanarak hükmetmek isterim. - Mustafa Kemal ATATÜRK >> Lider dediğin >> Her kim olursa olsun insanlara değer vermeli >> >> Millete efendilik yoktur. Ona hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet >>eden onun efendisi olur. - Mustafa Kemal ATATÜRK ve mütevazi >>olmalıdır... >> >> Bu ulusu ben değil içimizdeki ruh, damarımızdaki kan kurtarmıştır. - >>Mustafa Kemal ATATÜRK >> Lider dediğin >> Önde yürüyen değil, yol gösteren olmalıdır. >> >> Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni >>takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve >>asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, >>yorulmadan yürüyecektir. - Mustafa Kemal ATATÜRK >> Lider dediğin >> Yeri geldi mi sıradan bir asker >> >> Yeri geldi mi Başkomutan olmalıdır... >> >> Memleketin ellide biri değil, her tarafı tahrip edilse, her tarafı >>ateşler içinde bırakılsa, biz bu toprakların üstünde bir tepeye çıkacağız >>ve oradan savunma ile meşgul olacağız - Mustafa Kemal ATATÜRK >> Lider dediğin >> >> Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine >>canımı vereceğim. - Mustafa Kemal ATATÜRK >> Lider dediğin >> ilkelerine ve sözlerine bağlı olmalıdır. >> >> Ben toprak büyütme meraklısı değilim. Barış bozma alışkanlığım >>yoktur. Ancak sözleşmeye dayanan hakkimizin isteyicisiyim. Onu almazsam >>edemem. Büyük meclisin kürsüsünden milletime söz verdim. Hatay'ı alacağım. >>Milletim benim dediğime inanır. Sözümü yerine getirmezsem >>milletimin huzuruna çıkamam. Yerimde kalamam. Ben şimdiye kadar >>yenilmedim, Yenilmem. Yenilirsem bir dakika yaşayamam - Mustafa Kemal >>ATATÜRK >> Lider dediğin >> Güvenilir ve samimi olmalıdır. Kalbinde ne varsa dilinden de o >>dökülmelidir. >> >> Ben düşündüklerimi, sevdiklerime olduğu gibi söylerim. Aynı zamanda >>lüzumlu olmayan bir sözü kalbimde taşımak iktidarında olmayan bir >>adamım. Çünkü ben bir halk adamıyım. Ben düşündüklerimi daima halkın >>huzurunda söylemeliyim. Yanlışım varsa, halk beni tekzip eder. Fakat >>şimdiye kadar bu açık konuşmada halkın beni tekzip ettiğini görmedim. - >>Mustafa Kemal ATATÜRK >> Lider dediğin >> Konuşmayı ve >> >> dinlemeyi bilmelidir. >> >> Lider dediğin >> Sorumluluk almayı bilmeli >> >> Mesuliyet yükü her şeyden, ölümden de ağırdır. - Mustafa Kemal >>ATATÜRK >> Astlarına ve dostlarına sonuna kadar güvenmeli >> >> Benim için ordumuzun kıymetini ifadede ölçü şudur: Türk ordusunun bir >>kıtası muadilinin behemehal mağlup eder, iki mislini durdurur ve >>tespit eder. - Mustafa Kemal ATATÜRK >> ve başarıyı paylaşabilmelidir >> >> Bir ulus, bir toplum yalnız bir kişinin çabası ile adımcık bile >>atamaz. - Mustafa Kemal ATATÜRK >> Lider dediğin >> Hedefleri gibi >> >> Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım >>diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir. - Mustafa Kemal ATATÜRK >> Lider dediğin >> >> Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Benim sizden >>istediğim şey, yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman da, durmadan yürümek, >>yorulduğunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir. - Mustafa Kemal >>ATATÜRK >> Lider dediğin >> Sevdaları gibi >> >> Biz hayat ve istiklal isteyen bir milletiz. Ve yalnız ve ancak bunun >>için hayatimizi yok etmeyi göze alırız.- Mustafa Kemal ATATÜRK >> Lider dediğin >> ATATÜRK gibi OLMALI. >> Büyüklük odur ki kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi >>aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek ve o hedefe >>yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, seni yoldan çevirmeye >>çalışacaktır. İşte sen burada direneceksin. Önünde sonsuz engeller >>yığılacaktır. Kendini büyük değil, küçük, araçsız hiç telakki edecek, >>kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri asacak, ondan sonra >>sana büyüksün derlerse bunu diyenlere güleceksin. - Mustafa Kemal ATATÜRK >> Oldu mu VATAN >> >> Öldü mü EFSANE olmalıdır ! >> >> Beni görmek demek ille de yüzümü görmek değildir. >> Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu yeter. >> Mustafa Kemal ATATÜRK