utanç verici sergi

Konu, 'Eğitim & Öğretim' kısmında ero tarafından paylaşıldı.

1. ero

ero Daimi Üye

Duvara bağlanan köpek, günlerce aç bırakılıyor ve ölüm anı sergileniyor ...

Dünyadaki hayvan hakları derneklerini ayağa kaldıran "vahset sanatçısının" ismi Guillermo Vargas Habacuc...

Costa Rica'lı olan sanatçı, ilkini 2007 yılında yaptığı "Vahşet Sergisi" ile büyük tepki aldı. Yaptığı şey bir canlıyı aç bırakarak ölümünü insanlara izletmek.

Dünya hayvan hakları derneklerini ayağa kaldıran olay "sanat adına yapılan" bir vahşet... Bu vahşetin mimarı olan sanatçı Habacuc, sergi niyetine bir köpeğin ölüm anını izlettiriyor.

Bunun için de bir sokak köpeği buluyor ve bir odada duvara bağlıyor. Köpeği günlerce aç -susuz bırakıyor.

Bu süre içinde insanlar gelip sergi gezer gibi köpeğin zayıflamasını, bir deri bir kemik kalmasını izliyor.

Köpek açlıktan yavaş yavaş can çekişmeye başlarken, mekanı ziyaret edenler bu anlara tanık oluyor. Köpeğe yapılan işkence ancak köpek öldüğünde son buluyor. Tabii o ana denk gelen seyirciler çok şanslı sayılıyor. Zira serginin en "can alıcı" bölümüne tanık olmuş oluyorlar.

Köpeğin ölümü ile birlikte sergi de sona eriyor.

Bu "insanlık dışı sanat" hayvan hakları derneklerinden büyük tepki görüyor. Dünya çapında bir protesto zinciri genişliyor.

Köpeği aç bırakarak öldüren sanatçı Guillermo Vargas Habacuc ise kendini "Köpek sokakta zaten açlıktan ölecekti" sözleri ile savunuyor.
    MİLLİYET...

Bize hayvan haklarından nutuklar atıp,afra-tafra yapan Batılılar önce iğneyi
    başka yere batırsınlar gelişen rezil ve insanlık suçu olayı hiçbir deniz hiçbir okyanus yıkayıp temizleyecek güce de sahip değil..utanç veriçi rezillik...
    bu sergiyi yapana tek söz ŞEREFSİZ dir.

2. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

bencede bu serefsızlıktır ...boyle bı ınsanlık boyle bı sanat olamaz adam sadece ılgı cekebılmek ıcın yapmıs bu vahsılıgı ama ınsanlarda cok normalmıs gıbı ızlemısler bunu yapanada ızleyenlerede yazıklar olsun..

3. nevzat52

nevzat52 Daimi Üye

allah allah ne rezalet bi durum ya köpeğin yerine o sergiyi düzenleyeni o oadaya koyup onun ölmesini izlemek lazım bence ..

4. fefe

fefe Misafir

Böyle bir seye söylenecek bir sey bulamiyorum dogrusu. Bu insanoglu nasil bir yaratik. Bunu yapandan daha oraya gidip böyle bir seyi destekleyende suc.

5. ero

ero Daimi Üye

peki arkadaşlar size bir soru ?

utanç verici sergide utanması sıkılması gereken o sanatçı ve sergiseverleri.

PEKİ ALTTAKİ RESİMLERDEKİ DURUMDAN UTANMASI SIKILMASI GEREKENLER KİMLER ?

6. fefe

fefe Misafir

Bunlarin utancida bize. Insanliga.

7. ero

ero Daimi Üye

sayfada beş resim
    beşide birbirinden sessiz
    birbirinden yardım dilenircesine
    yardım edenleri olmadan

gök yarılmışta güneşleri sönmüş
    güneş üşütürcesine ısıtır

8. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

yuregıne saglık..:confused:

9. zALİş

zALİş Daimi Üye

böyle kişiliksizliğiyle öne çıkan hiç bi sıfatı bile yakıştıramadığım bu varlığa bir de sanatçı mı diyorlar!!!kendisi kadar o sergiye destek veren kurum ve şahıslarda suçludur..

ve İNSANLIK dünyayı terkediyor!

ero can çok duyarlısın,duyarlılığını sesinle buraya taşıdığın için teşekkürler

10. gülüş

gülüş Daimi Üye

şimdi benim aklım almadı bu köpek denek olarakmı kullanılmış bu insanlar neyin peşindler
    Aç ve sussuz bırakılmış bir canlıyı izlerlerken nasıl bir haz alcaklar bu ne biçim insanlık
    ki insanlıklada hiçbir alakası yok resmen adilik

Dünyamızda böyle insanlar olduğu için ero daha sonra yüklediğin resimlerde bitmiycektir yürekleri duyarlı olan insanların bi şekilde dünyaya yön vermeleri gerekir yoksa öyle seyretmektn başka bişe yapılmaz

Biri aç bırakır toklar gider izler
    Birileri varlık içinde har vurup harman savururken yüzlerce insan açlıktan ölür

Birileri için değilde hepimiz için olursa herşey bu kareleride izlemek zorunda kalmazdık
    (üç resim)

insanlık gittikçe kirlileşiyor...

11. ero

ero Daimi Üye

ISRARLA AYNI KELİMELERİMİ TEKRAR EDİYORUM

sayfada beş resim
    beşide birbirinden sessiz
    birbirinden yardım dilenircesine
    yardım edenleri olmadan

gök yarılmışta güneşleri sönmüş
    güneş üşütürcesine ısıtır

Sayfayı Paylaş