Duvara bağlanan köpek, günlerce aç bırakılıyor ve ölüm anı sergileniyor ... Dünyadaki hayvan hakları derneklerini ayağa kaldıran "vahset sanatçısının" ismi Guillermo Vargas Habacuc... Costa Rica'lı olan sanatçı, ilkini 2007 yılında yaptığı "Vahşet Sergisi" ile büyük tepki aldı. Yaptığı şey bir canlıyı aç bırakarak ölümünü insanlara izletmek. Dünya hayvan hakları derneklerini ayağa kaldıran olay "sanat adına yapılan" bir vahşet... Bu vahşetin mimarı olan sanatçı Habacuc, sergi niyetine bir köpeğin ölüm anını izlettiriyor. Bunun için de bir sokak köpeği buluyor ve bir odada duvara bağlıyor. Köpeği günlerce aç -susuz bırakıyor. Bu süre içinde insanlar gelip sergi gezer gibi köpeğin zayıflamasını, bir deri bir kemik kalmasını izliyor. Köpek açlıktan yavaş yavaş can çekişmeye başlarken, mekanı ziyaret edenler bu anlara tanık oluyor. Köpeğe yapılan işkence ancak köpek öldüğünde son buluyor. Tabii o ana denk gelen seyirciler çok şanslı sayılıyor. Zira serginin en "can alıcı" bölümüne tanık olmuş oluyorlar. Köpeğin ölümü ile birlikte sergi de sona eriyor. Bu "insanlık dışı sanat" hayvan hakları derneklerinden büyük tepki görüyor. Dünya çapında bir protesto zinciri genişliyor. Köpeği aç bırakarak öldüren sanatçı Guillermo Vargas Habacuc ise kendini "Köpek sokakta zaten açlıktan ölecekti" sözleri ile savunuyor. MİLLİYET... Bize hayvan haklarından nutuklar atıp,afra-tafra yapan Batılılar önce iğneyi başka yere batırsınlar gelişen rezil ve insanlık suçu olayı hiçbir deniz hiçbir okyanus yıkayıp temizleyecek güce de sahip değil..utanç veriçi rezillik... bu sergiyi yapana tek söz ŞEREFSİZ dir.
bencede bu serefsızlıktır ...boyle bı ınsanlık boyle bı sanat olamaz adam sadece ılgı cekebılmek ıcın yapmıs bu vahsılıgı ama ınsanlarda cok normalmıs gıbı ızlemısler bunu yapanada ızleyenlerede yazıklar olsun..
allah allah ne rezalet bi durum ya köpeğin yerine o sergiyi düzenleyeni o oadaya koyup onun ölmesini izlemek lazım bence ..
Böyle bir seye söylenecek bir sey bulamiyorum dogrusu. Bu insanoglu nasil bir yaratik. Bunu yapandan daha oraya gidip böyle bir seyi destekleyende suc.
peki arkadaşlar size bir soru ? utanç verici sergide utanması sıkılması gereken o sanatçı ve sergiseverleri. PEKİ ALTTAKİ RESİMLERDEKİ DURUMDAN UTANMASI SIKILMASI GEREKENLER KİMLER ?
sayfada beş resim beşide birbirinden sessiz birbirinden yardım dilenircesine yardım edenleri olmadan gök yarılmışta güneşleri sönmüş güneş üşütürcesine ısıtır
böyle kişiliksizliğiyle öne çıkan hiç bi sıfatı bile yakıştıramadığım bu varlığa bir de sanatçı mı diyorlar!!!kendisi kadar o sergiye destek veren kurum ve şahıslarda suçludur.. ve İNSANLIK dünyayı terkediyor! ero can çok duyarlısın,duyarlılığını sesinle buraya taşıdığın için teşekkürler
şimdi benim aklım almadı bu köpek denek olarakmı kullanılmış bu insanlar neyin peşindler Aç ve sussuz bırakılmış bir canlıyı izlerlerken nasıl bir haz alcaklar bu ne biçim insanlık ki insanlıklada hiçbir alakası yok resmen adilik Dünyamızda böyle insanlar olduğu için ero daha sonra yüklediğin resimlerde bitmiycektir yürekleri duyarlı olan insanların bi şekilde dünyaya yön vermeleri gerekir yoksa öyle seyretmektn başka bişe yapılmaz Biri aç bırakır toklar gider izler Birileri varlık içinde har vurup harman savururken yüzlerce insan açlıktan ölür Birileri için değilde hepimiz için olursa herşey bu kareleride izlemek zorunda kalmazdık (üç resim) insanlık gittikçe kirlileşiyor...
ISRARLA AYNI KELİMELERİMİ TEKRAR EDİYORUM sayfada beş resim beşide birbirinden sessiz birbirinden yardım dilenircesine yardım edenleri olmadan gök yarılmışta güneşleri sönmüş güneş üşütürcesine ısıtır