Olumsuz bir konuyu aşırı kafaya takıyorum.

Konu, 'Sağlık Köşesi' kısmında Alevi_Kaptan tarafından paylaşıldı.

1. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

Merhaba canlar çok düşünmenin bir ürünü olan "aşırı kafaya takmak", benim rahatsiz olduğum durumlardan biridir.
    herhangi bir olayı günlerce unutamamak, sizi huzursuz etmek, o andan keyif alamamak demektir.
    beyninizde her an o düşüncenin izleri dolaşır. kendinizi ondan uzaklaştırmak isteseniz de, başaramazsınız.
    gözlerimin açık olduğu her dakika aynı şeyi düşünüp huzursuz olmak, yeni çözüm yollarını aradıkça işin içinden çıkamamak gerçekten çok rahatsız edici.

kafa hiç boş olamıyor. her an bir düşüncede. hele ki, olumsuz bir olay ile uğraşılıyorsa cidden çok yazık.

sizlerin bu konudaki düşüncelerinizi, varsa önerilerinizi alabilir miyim?

2. yapacağın tek bir şey var..yararmı bilimyorum.akşam eve geldiğinde herhangi kitabın yada romanın 15/20 sayfasını oku.. seni uzaklaştırmaz meselenden ançak; birazcık iyi hissettirir senii

3. ero

ero Daimi Üye

merhaba kaptanım..

kafaya takma olayı kişide bazen o kadar çok ileri boyut kazanırki, en yorgun zamanda bile uyumak için yatağa baş konulduğunda, envai çeşit düşünce anaforuna tutulur..

ve buna bağlı olarak, istenmeyen stres kaynaklı baş ağrıları, negatif elektrik, karamsarlık, hoşnutsuzluk, sinirlilik hali gibi psikolojik sorunlar hepimizde başgösterebilir..

bu gibi sorunlara karşı alınabilecek en iyi çözümü yine ruhsal olarak kendi kendimize üretmemiz gerekir..

1..sabah ilk kalktığında pencerenin önünde en az 30 sn'lik bir oksijen solunumu yap(oksijen insanın daha sağlıklı düşünmesini sağlar)

2..güne iyi başlaki iyi bitsin kavramının gerçekliğine inan(geçmişte yaşadığın 5 güzel anını hatırla)

3..kötü bir şahsiyet ile karşılaştığında onun senin moralini bozması için yaşadığını değilde yaşamımızdaki dengenin sağlanması için varolduğunu düşün(tabiattaki ekosistemin işleyişine benzetebilirsin)

4..canın bişeye sıkıldığında kaybettiğine üzülmenin onu geri getirmeyeceğini benimseyeceksin(bardağa her baktığında boş tarafını değil alttaki dolu kısmını da göreceksin)

5..çevrende olumsuzluk timsali olmuş kişilerden uzak duracaksın(mutlu olmanın 1. koşulu)

6..HERŞEYDEN ÖNCE YUKARIDA YAZDIKLARIMIN GERÇEKTEN İNSANIN HAYATINDA OLUMLU SONUÇLAR DOĞURACAĞINA İNANMAN GEREK(GERÇEKTEN BENİMSEYECEKSİNKİ SONUÇ ALABİLESİN)

not: eğer bunları yapıpta hala sonuç alamıyorsan, yetkim ve görevim olmadığı halde seni bakırköye çağırmak zorunda kalacam :)

4. ero

ero Daimi Üye

tabi benim yazdıklarım kardeşime tavsiyeler niteliğindedir..

5. Alevi_Kaptan

Erhan alemsin :)

Dediklerini uygulayacağım ve buraya sonucu yazacağım. teşekkürler.

kızıl.fırtına sanada teşekkür ederim. kitap okumak gerçekten insanı rahatlatıyor.

6. kigi12

kigi12 Daimi Üye

kaptan bulundugun ortamdan biraz uzaklasmani tavsiye ederim sana.. farkli sehir ve farkli insanlar.. bi süreligine..

7. Bu Sorun bende de Var Kaptan Çözüm Önerilerini Bende Dikkata Almam lazım Gerçektenn...

8. devran

devran Yönetici

kaptan fındık hasatı iyi geçmedi sanırım kalk bize gel bi kaç günlüğüne Devran'a bakarsın sana akıla gelmeyecek numaralarını göstersin bak bişeyin kalıyo mu
    bazen işten canım sıkkın geliyorum eve ama eşikten adımımı atmamla birlikte "baba" sözcüğünün bitmesini beklemeden unutu veriyorum herşeyi
    birde internetten, bilgisayarlardan ve hastanelerden uzak durmayı dene .

9. Alevi_Kaptan

Bir gün misafir olmayı isterim elbet çocuklar gerçekten insana herşeyi unutturabiliyor.

İnternetten uzak kalmam mümkün değil 2 saat uzak kalayım diyorum mutlaka biri arıyor erkan sitenin şurasına bişey oldu nasıl yapacam gibi :)
    Sonuçta bu işten para kazanıyoruz. zor ayrılmamız.

10. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

Bizede bekliyoruz erkan şehir değiştirmen ve bir süreliğine bulunduğun ortamı değiştirmen emin ol iyi gelicektir...:)

11. Alevi_Kaptan

İnşallah ist geldiğimde gelirim elbet.

12. depresyona dayalı google dan yazılar oku.kendini belirle sonra muayene ol.

13. hakikat nedir

hakikat nedir Misafir

kizil.firtina banada ayni teshisi koydunuz hayrola size göre herkes depresyonda galiba :)

14. kigi12

kigi12 Daimi Üye

...simdi nasilsin kaptan ;) ??

Alevi_Kaptan bunu beğendi.
  15. Alevi_Kaptan

Şimdi bomba gibiyim. arada gelselerde bana :)
    Ama gene kafama takıyorum olumsuz olayları.

devran bunu beğendi.
  16. kigi12

kigi12 Daimi Üye

Bak kendin söylüyon olumsuz diye, yani degmez be kaptan :) ama kismen iyi olmanada ayrica sevindim :)

Sayfayı Paylaş