GERÇEKLE YALANIN YÜZLEŞMESİ:_ :? :-( Sinsi bir gecenin kör karanlığı Gerçekle yalanın yüzleşeceği Hâin pusular kurulmuş insafsızca Emeğin sevginin kalpsizliğin düşmanları Karabasan gibi çökmüşler ıssız ovalar'ın ıssız vadiler'in ıssız dağların ormanların eteğinde Elleri mavzerli aç kurtlar gibi beklerler Gözleri dönmüş ağızları sulanmış dişleri bilenmiş Yüreklerinde duygulardan merhametten eser yok Kan'a susamış bir sıtlanlar çakallar sürüsü sanki Az ileride yel estikçe gelir gelinciklerin kokusu Karışır gider gecenin o karanlık nâhoş yüzüne Bir bıçak olur deler geçer ansız'ın kahpece Öyle acımasız öyle çaresiz bırakırki gamsız gasametsiz Çirkin yüzünü yansıtır bütün olacakların habercisi gibi Sürüp gider bu bekleyiş saatlerce nöbetleş'e Ufacık bile vazgeçmek yoktur geri çekilmekte Karalıdır bu zâlimler ordusu başındaki kan emicisi Baykuşlar'ın uğursuz ötüş'ü gözlerinin bela gibi parlayan rengi Derken göklerde uçmaya başladı boş kovan mermileri O zifiri karanlık birden ışıklarla parlamaya başladı Dolu taneler'i gibi vuruyordu dallar'a taşlar'a dereler'e Fırtınanın savurup sicim'e benzeyen gönderdiği yağmur hızı ile Arkası kesilmek bilmiyordu uğultular'ın feryatlar'ın Seçmek kolaymıydı vurulan ölen parçalanan kaç kişi Yine insanlık suçu işlenmişti yine kanlar akıp dökülmüştü Bu ibrettin önü vahşet arkası namussuzluktu besbelli Kıydığınız canlar sizin yakınınız insanınız canınız değilmiydi Yüreklerinizi sızlatmadımı elleriniz ayaklarınız gözünüz titremedimi Yaşarken kahrolacağınız utanacağınız Yakanız'ı bırakabilecekmi vicdanınızın sesi Zafer gibi görsenizde bu utancın resmi Bu kazanılırken kaybedilen pişmanlığın nefesi Boğacak gırtlaklayacak gün be gün sizler'i Mâzinin derinliklerinde sığınılmayacak gizlenmeyecek Bir araya gelecek gerçekle yalanın yüzleşmesi Nafiz YILMAZ
o guzel yuregıne saglık abım nede guzel yazmıssın kalemıne saglık olsun tum yazıların bırbırınden degerlı eksık olma
ÖZGÜRLÜĞÜ SEN YAŞA ÇOCUK Memleketim diyeceksin bir gün gelince Topraklarında gezerek eğlenerek oynadığın Küçücük dünyanda kurduğun hayallerin Bezendirerek süsleyerek taç yaptığın Ufacık ellerinde tombul yüzünde Mahsumhane duruşun saçan gülücüklerle Bizler yaşayamadık senin yaşadığın gibi Özgürlüğü sen yaşa çocuk Daha farkına varamazsın geleceğin umutların çalışmanın emeğin hevesin aydınlıkların Büyüyerek öğreneceksin çekerek bileceksin Yaşamanın ne kadar zor olduğunu göreceksin Keşke dönmeseydim bu zaman a diyeceksin Çocukça kalsaydın o gizli dünyanda Bir lokma ekmekle huzur bulduğun O sarıldığın gururunu seveceksin Bizler yaşayamadık senin yaşadığın gibi Özgürlüğü sen yaşa çocuk Sonra bir yaprak misali savrulacaksın sağa sola Bir ücra köşeye yada uzak bir mezraya Belki doktor belki öğretmen belki mühendis Belki de düşünce şuhçundan kodes yada hapis Kim bilir hayat nasıl yönlendirecek geleceğini Doya doya yaşa şimdiden şu çocukluğunun özlemini Bizler yaşayamadık senin yaşadığın gibi Özgürlüğü sen yaşa çocuk Nafiz YILMAZ
Tabiki dilek kime istersen gitsin DERSİMLİ canlarımızada o yoksullukla yaşayan çocuklarımıza umarım bir nebze olsun yaşadıkları sıkıntıları hafifletirse çok mutlu olurum bundan bende......
SAĞOLASIN CAN DOSTUM O GÜZELLİĞİ SİZLER KATIYORSUNUZ SİZLER RENKLENDİRİYORSUNUZ İLGİNE SAMİMİYETİNE CANDAN TEŞEKKÜRLER
KİN BAHÇESİ : Saklı durur belirsizdir bulanık karmaşık rengi Karartır sevgi'ye hasret çekenlerin içini Kurulur mu harabelerin üzerinde sevgi Biter mi o enkazların altında sevda çiçekleri Güllerin açarak serpildiği yerlerde Nefret tohumlar ı yeşerirse orası ancak kin bahçesi Salkım saçak deli hoyratların savurduğu Önün e katıp toz ile duman ile karıştırdığı Bir diyardan öbür diyar a Vuslatın başka bahara kaldığı Dağlarında tepelerinde bayırlarında dalgalanan yedi verenleri Güllerin açarak serpildiği yerlerde Nefret tohumlar ı yeşerirse orası ancak kin bahçesi Çocukların masum gülücükler açan yüzlerinde Yiğitlik türküleri'nin mertçe kahramanca söylendiğinde Bu bir haykırış'ın ölümsüz destanıdır dinlendiğinde Zambakların leylakların sınırsız duran zevkinde Güllerin açarak serpildiği yerlerde Nefret tohumlar ı yeşerirse orası ancak kin bahçesi Alıp gider bir sendeki; bir bendeki bütün güzellikleri Yokluklar a dönüşür en zayıf yerinden vurur yıpratırsa bedenler i Geriye bir daha döndüremeyiz zamansız bir çaresizliktir kaybettiklerimizi Bilememişiz elimizdeki madenlerin cevherlerin kıymetini değerini Güllerin açarak serpildiği yerlerde Nefret tohumlar ı yeşerirse ancak orası kin bahçesi Nafiz YILMAZ
ALTIN KALBİMLE: Tipi boran gezdiğim dağlarda Ay şahidimdi yıldızlar talibim Kor ateşin içerisine düşercesine Alaca karanlığın kör yüzü Bıçak gibi kesen soğuk Uğuldayan kar taneleri Yüzüme yansıyordu altın kalbimle Bir yaban hoyrat değildi sadece Gençliğimin deli fişek fırtınası Başıma saplanan kudurmuş ağırılar İlletli bir hastalık gibi Yan a dönderdiğimde başımı Kaybetmişim birer birer umutlarımı Geriye kalan acı bir mâzi Ürperdim kesilen cılızlaşan sesimle Neler kaybetmişim anladım altın kalbimle Cefâ çekmek hep banamı düşecek Hayatın bitmez tükenmez gamını Yüklemiş felek üzerime isyanı Çeksin tükensin bitsin diye Merhameti söküp almış sabrı tüketmiş Yok olup bitecek tek bir nefesimle Değeri anlaşılmaz altın kalbimle Yaban taylarının koşarak sektiği Kır lalesinin menekşesinin sevecenliğinde Bir çocuk edasında gülmeyi isterdim Mutlu olmasını isterdim çocukca Bir keman uğultusunu kıskanmak gibi Rüyalara dalmış renkli bir düş hevesi ile Buna hasretim özlemim tek buna altın kalbimle Nafiz YILMAZ
sağolasın fatoş can yüreğimizden gelen duygu pınarlarından akanları yazıyoruz siz değerli canlarımız için çok sağolasın eyvallah
BOŞMUŞ ÖMÜR Çekmedikmi söyle gülüm Yaşadık bitmeyen zulüm Sonu toprak sonu ölüm Gideceğiz amansız çaresiz Neyin varsa yalan şu fanide Bir tek hatıran kalır mazide Değerin varsa HAK'KIN nezninde Cennettir yerin şüpesiz İsteme tahtı revânı Kısadır geçer zamanı Sürerim sanma saltanatı Boştur mânasız gayesiz Değişirmi dünyanın çarkı Kimse çözemez bu farkı Şaşırdık kaldık kim haklı Sürermi düzen sevgisiz Yılmaz'ım yaşadım şahidim Ömür tükenince gelir vaktim Kalmaz dermanım takâtim Yaşarmı can bedensiz Nafiz YILMAZ
Şiir yazabilmeyi çok isterdim ama bende böyle bir yetenek yok ,Nafiz Ağbi şiirlerin çok güzel hepimizin duygularına tercüman olmuşsunuz ,elinize düşüncelerinize emeğinize sağilık teşekkürler
cok zor ıs sıır yazmak yurek ıster yetenek ıster oda bende yok ıste abım saolsun bızım yazamadıklarımızı hıssettıklerımızı yazıyo bu guzellıklerın basarılarının devamını dılerım abım sıırlerını herzaman gormek ısterım burda basımızın tacısın ....
SAĞOLASIN SEÇİL58 CAN SENDE İSTERSEN YAZABİLİRSİN CAN AMA TEORİ OLARAK GELİŞTİRMEK ALT YAPI KÜLTÜRÜ TECRÜBE BİRİKİM SOSYAL HAYATI ÇOK İYİ ALGILAMAK GRAMER VE DİLBİLGİSİ KOMPOZİSYONU ÇOK İYİ BİLMEK GEREKİR BUNLARA SAHİP OLDUKTAN SONRA YAŞAM VE DUYGULAR İÇERİSİNDE GERİSİ KENDİLİĞİNDEN GELİŞİYOR SEÇİL CANDESTEĞİNE ÇOK TEŞEKKÜRLER SAĞOLASIN
KENDİNİ OKADAR YANILTICI GÖRME DİLEK CAN SENDE YÜREKTE VAR SEVGİDE VAR İNSANLIKTA VAR YAPABİLİRSİN YAZABİLİRSİN TEK UFAK AYRICALIK RUH VE BEDENNİN AYNI DUYGULARI PAYLAŞMASI ASIL SİZLER BENİM BAŞIMIN TACISINIZ DİLEK CAN DESTEĞİN BÜTÜN CANLARA POZİTİF ENERJİ VERİYOR ALEVİ CANLAR SENİN DESTEĞİNLE DAHADA AYRI BİR GÜZELLEŞİYOR ÇOK SAĞOLASIN BANA VE BÜTÜN CANLARA VERDİĞİN DESTEĞE
DERDİ BABAM Nasihât tutmak kolaymı Sözünde durmak delikanlı olmak Namus u şerefi hasiyet i Onurluca yaşamak mert olmak Derdi babam bak oğlum dinle beni Deikanlıyı üç şey bozar İşki kumar kadın bunlar şeytan gibidir girdimi kanına Sende bırakmaz insanlık merhâmet Derdi babam bana şu sözler nasihâtımdır sana Acıyı seninle paylaşanla çekenle dost ol Yüreğini senin için ortaya koyanla sırdaş ol Seni güldürenle değil ağlatanla arkadaş ol Kimsenin hakkını yeme , kimseye hakkını yedirme Hiç bir kulu hor görme kibirle, Karıncayı dahi inciltme Sevgiyi içerinde sağlam bir kale gör Kini nefreti sana yaklaşan bir düşman gör Zalim e boyun bükme maslumu bırakıp terk etme Vicdânını yumuşak temiz ve rahat tut İçine gizlenmiş şerri kötü nefs-i unut İşte böyle derdi babam nasihât ı kulaklarımda Senelerce bu sözlerle yaşadım gururumla Dünyanın süslenmiş büslenmiş görünmez çukurunda Saltanatın bir ömre mecalinin yetmediğini Sağlık ve sıhatin bir tek gerçek zenginliğini Nice sonradan anladımki babamın bana ne demek istediğini Saygı bu söylenenlerden doğar sevgi böylece başlar Şu kısacık hayatın bizlere getirisi nedir Bizlerden alıpta götürdüğü neler Kim yapıyor vicdânının başlıca muhasebesini Kimler dinliyor kalbinin acaba sesini Kim rahat verecek huzurluca son nefesini İnsanın geride bıraktığı en güzel mirâsı Yaşayabildiyse eğer hatıralarda kalan bir tebessümü Nafiz YILMAZ