İran'da hırsızlık yapan cocuğun cezası !

Konu, 'Korku Odası / İlginç Olaylar' kısmında seyduna_34 tarafından paylaşıldı.

1. ero

ero Daimi Üye

bu kadar katı kuralları olduğu halde bir çok adaletsizlikler oluyorsa kuralları esnetilse kim bilir neler olur

2. fefe

fefe Misafir

Bazi canlarimiz bunun sadece gösteri oldugunu söyledi. Belki dogrudur. Belkide degil.
    Ama görüyormusunz sadece bir kac resim ve bir baslik nelere yol acabiliyor?

3. Bıde bakanlar zevk alıyo. Tabı kücük cocuklar bazen calıyo 5yasında daha aklı almaz daha.allah yapanların ruhunu alsın sımdı ve derhal.

4. sessiz-okyanus

sessiz-okyanus Daimi Üye

yaa bu büyüklerr oncaaaaa hırszlık yapıyorr yeri geliyorrr bütün milletin malından çalıp çırpıyorrr herşeyii yapıyorlarrrrrrr bu milleteee üstümüzdenn geçinenn vee zevk sefaaa sürenlere yapılsaydı içim daha rahat olurrrduu çünküü bu cezaları hakederdii ya burda küçük bir çokcuk söz konusuu nediyimmm bu ülkede ekmekk çaldıı diyeee 20 sene ceza verilenn çocuklar var ikenn buna artıkk yorumsuzzz acımasızlarr nediyeyim allah bildiği gibi yapsın bu insanları

5. nurcanselda

nurcanselda Daimi Üye

söyleencek bir söz yok bunlara bulamıyorum şeriatla yönetilen medeniyetten yoksun insanlıktan nasibini almamış hayvanlar bence.ülkemize cumhuriyetimize laikligimize sahip çıkmazsak başımızdakilerinde yapmak istedigi yaşamamımızı istedikleri vatan böyle olacak yüregim kaldırmadı 5 yaşındaki kızımı düşündüm o olsaydı diye yazık yavrum elini yumruk yapmış yine korkusunu kendi gücüyle bastırmaya çalışmış off...

6. teksin

teksin Daimi Üye

bunlar insan deilki herşeyi yapar

7. karagarıp

karagarıp Aktif Üye

ya işte canlar güzelim ülkemizide böyle yapmaya çalışanlar var .ve yaparlarda bızler bırlık olmazsak olacagı bu durum onu gösteriyor.görüntü hoş degil ama örnek olarak gösterdiginiz için tşk

8. devran

devran Yönetici

lanet olsun öyle kanuna ve o nu uygulayanlara
    lanet olsun :(

9. devran baki

devran baki Daimi Üye

Allah belalarını versin keşke hiç görmeseydim bu olayı
    (yavrum yaaa nasıl dayandın o acıya):(

10. arkadaş hayvana hakaret etmiş.hayvanın etinden sütünden derisinden faydalınır ama bunlar doğa üstü türü olmayan canlı varlıklar dostlar

11. Kardelenim

Kardelenim Aktif Üye

Ben böle şeylere dayanamıyorum bunların topunu of keşke bakmasaydım canım sıkıldı.:(

12. ünver55

ünver55 Daimi Üye

Kuranı Kerimde Maide suresi 38. ve 39. ayetlerde hırsızlık suçu işleyenlere verilecek ceza yazıyor. Yalnız ayetin yorumu yanlış yapılıyor.Ayette:"Hırsızlık suçu işleyen kadın veya erkek farketmez Allah'tan ibretlik bir ceza olarak ellerini kesin."der.(38. ayet)39.ayette ise "Ancak tevbe eder durumunu düzeltirse onu bırakın der.Hz.Ali dönemine ait bir olay ve sorunun çözümü nasıl olmuş anlatayım:
    Hırsızlık suçu işlemiş birisini ellerini kesmek üzere götürürlerken ,Hz. Ali soruyor:
    _ " Neden hırsızlık suçu işlediniz? "
    Adam cevap veriyor:
    _" Ya Ali , çocuklarım aç , evde yiyecek bir şey yok , çalışacak işte yok, dayanamadım ve yiyecek çaldım." demiş.
    Hz. Ali:
    _"Peki sana ihtiyaçların verilse bir daha hırsızlık yapar mısın?"
    Adam : Hayır yapmam deyince serbest bırakılıyor ve ihtiyaçları veriliyor. Adam belli bir süre izleniyor . Hırsızlık yapmadığı görülüyor.
    Hz. Ali:
    -" Ben onun ellerini hırsızlıktan kestim." diyor.
    Ayetin yorumunu Hz.Ali gibi yapmaları gerekir.Bir ayet nasıl yorumlanmalıdır? (Bakınız Ali İmran suresi 7.ayet)

13. ünver55

ünver55 Daimi Üye

İran da sadece hırsızlık suçu işleyene el kesme cezası uygulanmıyor. Ayrıca zavallı kadınlara da zina suçu işledi diye beline kadar toprağa gömüp taşlayıp öldürme cezası da veriliyor.İnandıkları Kuran-ı Kerimde böyle bir ceza olmadığı halde.

14. MUHAMMEDALİ

MUHAMMEDALİ Daimi Üye

Canlar, böyle bir hakikat varsa tabiki tepki verilmelidir. Fakat medyanın kimin elinde olduğu, olayları nasıl aktardığı da akıldan çıkarılmamalıdır. Okuduklarıma göre bu uygulama Vahhabiler arasında mevcut. İran'ın İsrail ve A.B.D.'ye olan duruşu yüzünden, Ahmedinecat bir yobaz, İran ise istibdatlı bir ülke olarak lanse ediliyor olabilir.

Sayfayı Paylaş