Hz. Fatıma(a.s)'ın duası

Konu, 'Alevilik Genel' kısmında mtsrkn tarafından paylaşıldı.

1. mtsrkn

mtsrkn Daimi Üye

[h=1]65- HZ. FATİME (A.S)´IN BEDDUASININ KABUL OLMASI
    İki eli, iki ayağı kesilmiş ve her iki gözü de çıkmış olan bir adam; “Allah´ım beni ateşten koru!” diye feryat ediyordu.Bir şahıs ona; “Senin için bir ceza kalmadığı halde yine de Allah´ın seni ateşten korumasını mı istiyorsun? dediğinde o adam şöyle dedi: Ben Kerbela´da idim, İmam Hüseyin öldürüldüğünde, onun üzerinde değerli bir şalvar ve kuşağın olduğunu gördüm, bütün elbiseleri yağmalanmıştı, sadece üzerinde bir şalvar kalmıştı. Hüseyin´in (a.s) bedenine doğru yaklaştım, o kuşağı açmak istediğimde, elini kaldırıp onun üzerine koydu! Elini kenara itemedim, bu yüzden elini kestim. Yine o kuşağı açmak istediğimde bu defa sol elini o kuşağın üzerine koydu! Her ne yaptımsa elini onun üzerinden kaldıramadım. Bundan dolayı sol elini de kestim! Yine de o kuşağı açmak istedim, bu anda zelzelenin korkutucu sesini duydum! Korkarak kenara çekildim, geceleyin şehitlerin parça-parça olan bedenlerinin kenarında yattım. Uyku aleminde güya Hz. Muhammed (s.a.a)´in Hz. Ali ve Fatime (a.s) ile gelip İmam Hüseyin´i öptüğünü gördüm. Hz. Peygamber; “Oğlum seni öldürdüler mi? Allah da seni bu hale sokanları öldürsün!” buyurdu. İmam Hüseyin; “Beni Şimr öldürdü, burada yatan bu şahıs da benim ellerimi kesti.” dedi.Fatime (a.s) da bana bakıp şöyle dedi: “Allah el ve ayaklarını kessin,gözlerini çıkarsın ve seni ateşe soksun!” Uykudan uyandım, el ve ayaklarımın kesildiğini ve kör olduğumu anladım. Fatime´nin (a.s) üç duası kabul olmuştur, ama dördüncüsü (ateşe atılmak) halen duruyor. İşte bundan dolayı; “Allah´ım beni ateşten koru!” diye dua ediyorum.[SUP][SUP][75][/SUP][/SUP]

Sayfayı Paylaş