Hoşgeldiniz can dostlar.

Discussion in 'Hoş Geldiniz.. Kendinizi kısaca tanıtmak isterim' started by Alevi_Kaptan, Apr 16, 2007.

1. devran

devran Yönetici

her cemiyette çürük elma olabilir belki ama alevilerde böyle bir şeyin olabilmesi çok zordur ki varsa düşkün olur toplumdan dışlanır can kimse kimseyle küsemez küskün olan kimse topluma giremez yolumuz kılıçtan keskin kıldan incedir sözümüz ve uymamızı gerektiren kurallar çok katıdır kılıç gibi keskindir hiçbir şekilde taviz verilmez yolumuz kıl köprü gibidir. geçmeyi bilirsen kapımız herkese açık
    Ancak Aleviliği öğrenmek istiyorsan önce forumda olan ve alevilikle ilgili olan makaleleri okumanı tavsiye ederim hayatında hiç alevi görmediysen sana tarif edebilirim
    şöyleki :
    -insanız
    -kur'an-ı kerim kitabımızdır
    -H.z.Muhammed peygamberimizdir
    -dolayısıile müslümanız
    -kadın erkek toplumumuzda ve inancımızda eşittir
    -tek eşli evliliğe inanırız ve iki kadınla aynı anda evlilik yapmayız (haramdır. iki eşine de eşit davranman onların ihtiyaçları ve istekleri farklı olacağından dolayı mümkün değildir)
    -kızılbaş,alevi,caferi,bektaşi vs. diyede biliniriz
    -eline beline diline sahip olanlardanız
    -aşına işine eşine sadık olanlardanız
    büyüğümüz küçük küçüğümüz büyüktür ( aklın yolu birdir)
    saygılar

not :Quarejma can size "alevi görmedim, birkaç alevi ile konuşma fırsatım oldu" dediğiniz için sitem etmiş sanırım ...

2. _melek_

_melek_ Daimi Üye

Sayın devran buna tepki vermesi gerekir miydi?
    Şöyle bir soru yöneltiyim o zman hadisleri kabul ediyor musunuz?
    H.z. Muhammedi Peygamber olarak kabul ediyorsanız.Onun yaşantısını neden örnek almıyor sunuz?
    İslamda çok evlilik helal kılınmış.Bu hadis ve kuranla sabittir.Benim fikrim bir bayan olarak zaruret halleri dışında doğru bulmuyorum.Ama haram diye kestirip atamam.Buna müsaade edilmiştir.
    Ayrıca ben sitedeki yazılarınızı okuyorum zaten.Orada Hz. Alinin mucizeleri demişsiniz.Buda yalnış.Peygamberleden başkası mucize gösteremez.Onlarınkine keramet denir.Bu konuda ne düşünüyor sunuz?

3. devran

devran Yönetici

can kur'an-ı kerim birkaç farklı yazardan (türkçe mealini ) okumanı tavsiye ederim biz sadece h.z Muhammed i değil bütün peygamberleri örnek alırız kur'an da bu apaçık belirtilmiş ve bütün ayetler gelen bütün peygamberleri anlatarak örnek verir.iyi olan la kötü olan anlatılmış ve hemem hemen her ayette 'aklını kullananlar için deliller vardır' gibisinden hatırlatıcılar eklenmiştir.
    alkol haramdır = içip sarhoş oluyor ve insanları incitiyorsan
    alkol haram değildir = tıpta kullanıyorsan
    ikiside tam hatırlamıyorum ama bir ayette var ve sarhoşlıuk veren içkiler diye bahseder şuda eklenmiştir. kendine sahip olamayacak kadar içki aldıysan cunup isen ibadete yaklaşma gibi idi
    şimdi burdan istediğin sonucu çıkarabilirsin ve bunların hepsi kitabımızda var
    2.H.z Ali Allah'ın arslanıdır ve Mucizeleri vardır çok uzun anlatamam ama sen ister keramet de ister mucize de
    örnk :Hayber kalesinin fethi

evlilikle ilgilide şu ayet var:
    4:3 - Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir.
    şimdi şöyleki yoruma açıktır ancak;
    birden fazla eşile evlendin diyelim onların bütün isteklerini karşılamalısın ve hiç birisine diğerini kıskandıracak kadar ilgi göstermemelisin
    bunu kul olan hiçbir insan başaramaz bence.
    çocuklarının olduğunu düşün eşler illaki kendi çocuğunu kollar (öz olanı) bu onun annelik hislerinde var ve ayrım orda başlayacaktır dolayısı ile eşe de yansıyacaktır.
    sen olsan buna razı olurmusun olabilirmisin yada eşinin diğer eşe aldığı eşyalardan fazlasını istemezmisin ?
    istemem diyosan istisnasın çünki kadınların olduğu heryerde bi iç geçirme bende alayım benim de olsun duygusu ve hırsı hakimdir
    böyle olmaması için ya ermiş yada peygamber olmak gerekir diye düşünmekteyim can
    biz bu sebeplerden dolayı çok eşliliğe karşıyız kadınlarımız bizimle eşittir
    onlardan ayrı yürümez onlarsız bir yere gitmeyiz arkamızdan gelmesini beklemez el ele kolkola yanyana yürürüz
    sence doğru olan bu değilmi ?
    başka sormak istediğin bir şey varsa konu aç burayı işgal etmeyelim olurmu sen sor cevap verecek can çok burada yanılırsak onlar düzeltirler.
    kusurumuz varsa affola ama önemli olan Hak Kusur Yazmasın !

ek :
    4:128 - Eğer bir kadın kocasının geçimsizliğinden, yahut kendisinden yüz çevirmesinden endişe ederse, aralarında bir sulh yapmalarında, onlara bir günah yoktur. Sulh hep hayırlıdır. Zaten nefisler kıskançlığa hazırdır. Eğer iyi geçinir ve geçimsizlikten sakınırsanız, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

33:50 - Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.[​IMG]33:52 - Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor.

bunlar çoğaltılabilir tabi Bu ayetler Kur'an-ı Kerim'den can biz yazmadık işine geldiği gibi yorumlayamassın Aklın yolu birdir Sence de öyle değil mi ?

4. _melek_

_melek_ Daimi Üye

Sayın Devran Peygamberlerden başkası mucize gösteremez.Buna ister mucize deyin ister keramet deyin diye bir şey söz konusu olamaz.Elbette bütün Peygamberler bizlere örnektirler.Fakat aleviler bildiğim kadarıyla hadisleri reddediyorlar.Tabi yalnışta biliyor olabilirim.
    Şu çok evlilik meselesi benim çok araştırdığım üzerinde çok düşündüğüm konulardan.Dediğim gibi zaruret hallerin dışında ben uygun bulmuyorum.Fakat gerek Peygamberimiz gerekse ashabı bu konuda cevaz vermekteler.
    İnanın soracak çok şeyim var.Zaman buldukça buralarda olmaya çalışacağım.Sizin hakkınızda kafamda soru işaretleri var.Bunları yok etmek adına burdayım.Ayrıca sizede teşekkür ederim.Bi ara sitede kimsenin olmadığını düşünmüştüm

5. Quarejma

Quarejma Misafir

Sayın _melek_ sana sayın demeye bile utanıyorum bana neden çürük elma dediğinide bilmiyorum ama o çürük elmanın kim olduğunu bu sitedeki herkez biliyor sanırım.Hatta sanırım değil herkes biliyor:mad:
    Sana bir aleviyle ne konuşacağını öğretmek gerektiğini sanmıyorum.Çünkü sen akıllı bir kızsın ve alevilerle nasıl konuşacağını bilirsin.İlkte affetmiştim 2 de de affediyorum ama üçte tam bozuşuruz ona göre

6. _melek_

_melek_ Daimi Üye

Sende deme o zaman beşiktaşlı.Bu arada bende beşiktaşlıyım.:)

Hayatımda 3. kez bir aleviyle konuşuyorum o kadar yabancılık olsun dimi.

Bu arada çürük elma kimmiş???Bak merak ettim şimdi.

7. Quarejma

Quarejma Misafir

Artık sana sayın demiyeceğim hayatında 3.kez bir aleviyle konuşuyosan yazık sana Allah tan dövbe dile bu arada ben beşiktaşlıyım demedim:eek::(:D:mad::?:smile:(F:cool::cool: Adımın Quarejma olması beşiktaşlı olduğum anlamına gelmez.Hem alevi olmadığın halde alevilerin sitesinde ne işin var :mad::eek: ???????????????????????????????????? ha unutmadan bir kaç aleviyle konuşma fırsatı bulmak diyosan yanılıyosun çünkü sen konuşmuyorsun ki içindeki şetyanlar konuşuyor öyle değilmiiiiii:eek::mad::eek::cool::cool::cool::cool:;)

8. kigi12

kigi12 Daimi Üye

evimize gelen yeni CANLAR basimizin üstünde yeriniz var.. HOSGELDINIZ...

devran likes this.
  9. GÖzyaşı

GÖzyaşı Yeni Üye

Hoşbulduk :)

10. Baskoylu

Baskoylu Daimi Üye

Saygideger Canlar

Araniza katilmanin verdigi sevincle,
    Karanliklari aydinliga cikarma Mucadelenizde basarilar.

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

DEMAN, MUHAMMEDALİ and Alevi_Kaptan like this.
  11. kigi12

kigi12 Daimi Üye

evimize hosgeldiniz degerli can..

Baskoylu likes this.
  12. Baskoylu

Baskoylu Daimi Üye

Hosbulduk Can....

Ask ile.

13. Yılmaz Bakar

Yılmaz Bakar ForumŞairi

Canlar gelmiş sitemize
    Selam vermiş hepimize
    Emek versin sitemize
    Sefa geldiniz canlar.

Baskoylu likes this.
  14. Baskoylu

Baskoylu Daimi Üye

Ask ile Saygideger Yilmaz Bakar,
    Hosbulduk.

Ekmegi bol eyledik
    Aciyi bal eyledik
    Sevgiyi yol eyledik
    Insanligi hak eyledik
    Paylasmayi amac eyledik.

Ask ile.

kigi12 likes this.
  15. devran

devran Yönetici

Hoş geldin Can Merhaba Pirim Yardımcınız Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli Gözcünüz Hızır Yoldaşınız Olsun

Baskoylu likes this.
  16. DEMAN

DEMAN Daimi Üye

Hosgeldin, saygideger agabey:)

Baskoylu likes this.
  17. Baskoylu

Baskoylu Daimi Üye

Hosbulduk Saygideger Deman Can, Ask ile,

Sizi burada gormek cok guzel, buradan bir can diger tarafata yazdigi mesajdan dolayi geldim, yani bu forumdan heberim yoktu...
    teknoloji gelistikce biz yas geregi bazen gerilerde kaliyoruz.........

18. Baskoylu

Baskoylu Daimi Üye

Ask ile Saygideger Devran can, Hosbulduk.....
    Hizir yardimciniz ve yoldasiniz olsun........

19. Kardelenim

Kardelenim Aktif Üye

///
    o(@ @)o
    Savaşan Kaybedebilir Ama Savaşmayan Çoktan Kaybetmiştir! hoşbulduk canlar aranızda olmak güzel emegi geçen arkadaşlara tşkl ederim bizleri bir arada topladıgı için.

kigi12 likes this.
  20. engin_62

engin_62 Yeni Üye

Merhabalar degerli dostlar.. Ben Engin 28 yaşında istanbul Gazi Mahlesinde oturuyorum foruma yeni üye oldum.. umarım en kısa zmnda tanışırız. degerli paylaşımlarda bulunuruz..

Share This Page