Her Aleviyim Diyenin Alevi Olmasi Mumkunmudur?

Konu, 'Yazılar, Makaleler, Araştırmalar' kısmında Baskoylu tarafından paylaşıldı.

1. enelhak

enelhak Super Moderator

Değerli Can birinci maddede yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.Yani meydana gelen olayları ve oluşumları ilgili zamanın koşulları içinde değerlendirmek lazım. Fakat müteakip maddelerdeki yazdıklarınıza katıldığımı söyleyemem. Yani Hz.Muhammed'in küçük yaşta evlendiği bilinen Aişe"yi kimsesiz, korumasız olarak görmüyoruz değilmi nede olsa dönemin en nüfuzlu ailelerinden birinin çocuğu. Hz.Peygamberin Zeynep ile evliliğini yine iyi araştırmak lazım ve dahası değerli Can, Hz.Muhammed Allah'ın kulu ve elçisidir. Ben ise kuluyum. Kula ve elçiye kulluk değil Allah'a kulluk etmek lazımdır diye düşünüyorum.

Bir diğer konu ben hiç bir amacın insan yaşamının son bulması ile elde edilmesini hazmedemiyorum. yani eğer ki bir amaca insan yaşamının son bulması ulaşılacaksa bunda bir anormallik var demektir. Hani belki bir tek istisna hariç kabul edebiliriz oda ölmemek için öldürmektir. Konulu ile ilintili olarak ben şunu kabul edemem. Yani Allah yarattığı bir kulu bir diğerini öldürsün diye ödüllendirmez. Hani şu din için insan öldürmeyi haklı gösterme çabası bence Allah nezdinde haklılık vesilesi olmaz, olamaz, olmamalıdır.

Son olarak Deniz Gezmiş ve arkadaşları asılmayı gerektiren (benim düşüncem kesinlikle insanlar asılmamalı, öldürülmemeli) bir suç işlememişlerdir orası muhakkak. Ama bu gençleri tamamen suçsuz, günahsız birer kahraman olarak göstermek de haklı bir tutum olmaz. Bunu iyi araştırmak ve irdelemek lazım sizinde yazdığınız gibi :)

"HAK MUHAMMED ALİ Hepimizin yar ve yardımcısı olsun. " Allah Allah :)

2. Baskoylu

Baskoylu Daimi Üye

Saygideger Enelhak Can ve Yondem Canlar.....

Farkliliklarimizi zenginliklerimiz oldugu olgusunu koruyup, saygi ve sevgi cercevesi icinde sohbetlerimizi surdurmemiz, Aklin yolu ile hareket eden bizler icin kayda deger bir olgudur....

Hz. Muhammed`in yaptigi evlilikler, ozellikle evlilik yasaminda yaptigi butun olumsuzluklari, Islam dunyasi bunlari ortbas etmek icin ellerinden gelen butun imkanlari kullanmaktadir, gerek siddet yolu ile, gerek inanclarina saygisizlik ettiklerinden dolayi uluslar arasi mahkemelere bas vurarak bir cok yazar ve bilim adamlarini susturmak icin amansiz mucadele vermekte oldugunu cok iyi biliyoruz.

Bunun en guzel ornegi; Hz. Muhammedin Resimlerin yayinlanmasi uzerine gosterilen tepkileri soylemek yeterde artar....

Elbette Insanlarin inancina ve dusuncesine saygili olmak zorundayiz, yok degilse kendimize saygimizi yitirmis oluruz.

Ilkel Toplum, Ilkel Kominal Toplum, Koleci Toplum, Feodal Toplum ve Gunumuzde Kapitalist Toplumlar uzerinde yapacagimiz arastirmalar, bizleri azda olsa karanliktan aydinliga cikaracagina inaniyorum.

Insanlari yonlendiren hic kuskusuz yasadigi toplumun kendisidir,
    Hastanede dunyaya gelen bir cocugun Annesi ve Babasi Musluman ise, Cocuk musluman olur cikar, Eger Hiristiyan biri tarafindan kacirilmis olsa, veya para yolu ile cocuk Hiristiyan birine verilirse, Musluman inancina sahip olan bir ayileden olan cocuk Hiristiyan olur, Yahudi kacirir veya para yolu ile kendisine evlatlik alirsa, Cocuk yahudi olur.
    Bebek yaslarinda Ormanda kaybolan bir bebek ise vahsi doganin kurallarini ogrenerek yasam mucadelesi verir, Din, Irk, Millet ve Mezsep diye bir olusumdan haberi olmadan, Allah diye bir varligin olmadigini yani Tarzan misali yasar gider, Sanirim bunu daha oncede aciklamistim.

Allahin varligini bize ogreten, Hz. Muhammedin Allahin Elcisi ve son peygamberi oldugunu buyuklerimizden ve icinde bulundugumuz toplumun bize ogrettikleri ile bilmekteyiz.
    Bunun kafamiza ve beynimize bir afyon gibi yerlestirmemizin 2 sebebi var,

1: Cennet Hevesi.
    2: Cehennem Korksusu

Cennet hevesini ve Cehennem korkusunu insanlarin kafasina yerlestiren ve yayilmasinda en buyuk pay sahibi olan, hic kuskusuz Dehak ve Nemrut gibi zalimlerdir, halklar ve topluluklar uzerinde egemenligini ve kontrol etme politikalarini surdurmelerinin en buyuk kozlari bu iki olguyu insanlara adepte etmekti.

Muhammedin , Aise ile cocuk yasta iken iliskiye girip girmedigini, yok Arabistanda, O donemde yeni dogan her kiz cocuk, bugunun 12 yasini gosteriyor, yok ergenlik cagina erken geliyormus vs vs vs vs gibi kolayciliga kacmak yerine, Elimizi vicdanimiza koyup, Insan ozelliklerimizi yasama yansitip, yanlislari mahkum etmek, dogrulari butun guzellikleri ile savunmak olmalidir.

Hz. Muhammed`in evlendikleri, Kadin, Kiz ve Cocuklarin cogunun yakinlari kendisinden sonra yasamis ve saltanatlarini en iyi sekilde surdurmustur. Ebu Sufyan Yasadigi donemde, Kizi ile evlenmis, Ebu Sufyanin oglu olan Muaviye, Hz. Muhammedin olumunden cok sonra halife bile olmustur.
    9 yasindaki cocuk yasta tecavuz ettigi Aise`nin Babasi, Hz. Ebu Bekirdir!!! Hz. Muhammedin olumunden sonra ilk halife olandir.
    Zeynep, Halasinin kizidir, etrafindanki zevcelerden dolayi, Zeynebin farkinda olmiyan, Hz. Muhammed, Kendisine Evlatlik edindigi, Zeyd`in Esi olan Zeynebin varligini goren, hosuna giden gelini Zeynepten bosanmasini sagladiktan sonra, (Manevi Kizi sayilan) Zeynep ile evelenmesi!!!!! Insanligin kabul etmiyecegi gerceklerdir.

Okunacak en buyuk kitabin INSAN OLDUGUNU SAVUNACAGIZ!!!
    Yeri geldiginde, Gercek Muslumanligin savuncusu bizleriz diye idda edecegiz!

Dinim Sevgidir Diyecegiz, daha sonra Islamin bir kolu olup, Caferi Mezsebine bagli oldugumuzu idda edecegiz!!!!

Yaradilisa inanmadigimizi savunacagiz! Daha sonra Allahin Varligini kabul ederek ALLAH ALLAH diyerek!! Allahin varligini kabul edecegiz!!!
    Yol Onderleri ve Pirlerimizin ugruna bedel odedikleri dusuncelerine yeri geldiginde sahip cikmaya calisiriz!!
    yeri gelidignde, Islamin en iyi savunuculari olup, Islamin icinde buludugu butun igrencliklerini kendimize gore aklama yoluna gidecegiz!!!!

"ENEL-HAK" Tanri Benim, Ben Tanriyim, Tanri Bendedir, Ben Tanridayim demekle, Gercek Tanrinin Insanin Kendisi Oldugunu Savunacagiz!!
    Daha Sonra Hayali ve Olmiyan Tanrilari Cagrisini Yapacagiz!!!!!

Teori ile Pratik birbirine uyumlu degilse.... Teoride farkli seyler varsa, Pratikte savunduklarimizla Teoridekilere ters dusuyorsak, Temelsiz yapilmis ayaklari yerden kopuk bir yapiya benzer.... neyi savundugumuz veya savundugumuz dogrularin ve yanlislarin farkinda olmadan, gozumuzu yumup, gorevimizi yapmaya calisir bir ortama girmis oluruz.

Baskalarinda veya icinde bulundugumuz ortamdan tepki aliriz, bildigimiz dogrular gunumuze ve icinde bulundugumuz ortama ters duser vs vs dusuncelerle, Hem bildiigimiz ve ogrendigimiz dogrulari savunacagiz, hemde farkli inanclarin, duzen ve sistemin bize dayatmaya calistigi dusunceleri savunmaya calsisacagiz!!!!!!

Gorundugumuz gibi Olmak,
    Oldugumuz gibi gorunmek dogru olandir.....

Ogrendiklerimiz ve Bildiklerimizin Yanlisliklarini goruyorsak.... kendimizi yenilemek adina, yanlislarimizi duzeltmek, kendimizi yenilemek, var olan butun dogrulari alip, yanlislari ayni guzellikle mahkum etmek yine insanligin baslica gorevlerinden biridir....

Dolayisiyla Belden Gelen Alevi Olamaz, Yoldan Giden Alevi Olur,
    Belden Gelen Dede (Yol Onderi) Olamaz, Yoldan Giden, Insan-i Kamil Olan Yol, Dede (Yol Onderligini) Yapabilir.

Aklin Yolu ve Vicdan olgusunu yasama yansitmadigimiz surece, Cennet ve Cehennem hesaplari ile yasadigimiz surece, Alevi Olma gereklerini yerine getiremeyiz, Alevi`de olamayiz.

Sanirim daha once Saygideger Enelhak can, Izzettin Dogan ve onun gibilerini Yola hizmet eden birer birey olarak gorduklerini savunmaya calismisti!!!!
    Eger boyle dusunuyorsak! Hizir Pasa, Yavuz Sultan Selim, Osmanli, ve Devami Olan Kemalist mantik`ta Bu yola hizmet eden olarak gormek zorundayiz.

Dersim katliaminda 80 binin uzerinde hunarca katledilen savunmasiz halkin uzerine Manevi kizini gonderip Dersimde tas ustunde tas birakilmamasini istiyen, Olu kadina tecavuz eden, ana rahminde bebekleri cikarip agaclara cakan, Agillarda ve Magaralada insanlari cayir cayir yakan, yargisiz infazlarin, toplu katliamlarin mimarlarinida bu yola hizmet eden birer lider olarak gorelim!!!!!

Alevilikte; "HIZIR YARDIMICINIZ VE YOLDASINIZ OLSUN" cumlesi Islam tarafindan degisiklige ugratilmis, "HAK MUHAMMED ALI YARDIMCINIZ OLSUN" cumlesiyle asimile yoluna gidilmistir.....

YIZIR YARDIMICINIZ VE YOLDASINIZ OLSUN.....

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

DEMAN bunu beğendi.
  3. yondem

yondem Aktif Üye

Başköylü can azıcık felsefe-tarih-tasavvuf okuyup araştırmanı tavsiye ediyorum. Sonra Türkiye'ye gelip tüm alevi köylerini gezmeni bir kaç alevi önderiyle tanışmanı sohbet etmeni alevi kaynaklarını okumanı deyiş dinlemeni ceme iştirak etmeni semah dönmeni ... Alevi gibi yaşamanı istirham ediyorum. Sonra bakalım yine aynı fikirde sebat edecek misin.
    Hak Muhammed Ali Yar ve Yardımcın Olsun.
    Hızır Yoldaşın Olsun.

Sayfayı Paylaş