Erzincan Ketesi

Konu, 'Doğu Anadolu Bölgesi' kısmında BRUCE LEE tarafından paylaşıldı.

1. BRUCE LEE

BRUCE LEE Daimi Üye

En İyi Erzincan Ketesi Tarifi

Erzincan ketesi için en iyi tarifi bulmak bu keteyi en iyi yapanların paylaşması ile mümkün olacaktır.

Aşağıda erzincan ketesi tarifi olmakla birlikte bu işi en iyi yapan erzincanlıların yorumları bizim için çok önemlidir. En önemliside yapayapa en güzeli bulmaktır. Gerçi keteyi yapmak için erzincanlı olmaya gerek yok tabi el elden üstündür.

Evet klasik erzincan ketesi tarifi için gerekli malzemeleri alıp kete yapmaya başlayabiliriz.

Erzincan ketesi için gerekli malzemeler :

• 1 kase tereyağı 250-300 gr kadar
        [*]2 bardak süt (400-500 ml)
        [*]kuru maya ( dolu 1 çorba kaşığı)
        [*]4 bardak un
        [*]Yarım çay bardağı ılık su
        [*]1 tatlı kaşığı tozşeker
        [*]1 tatlı kaşığı tuz
        [*]1 adet yumurtanın sarısı
        [*]İçini hazırlamak için gerekli malzeme :
        [*][FONT=Georgia]250 gr margarin
        [*][FONT=Georgia]6 bardak un
        [*][FONT=Georgia]2 çorba kaşığı tozşeker
        [/FONT][/FONT][/FONT]
      [FONT=Georgia][FONT=Georgia]
      [/font][/font]
    [FONT=Georgia][INDENT][FONT=Georgia][COLOR=darkred]Erzincan ketesinin yapılışı :

[FONT=Georgia]İlkönce yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritmek gerekiyor. Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlanıyor.

[FONT=Georgia]Hazırlanan hamurun üzerini örtüplüp, 1 saat dinlendirmek gerekiyor. Hamuru 12 parçaya ayırın. Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın. Hamurun iki ucunu ortaya katlayın. 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun. 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.

[FONT=Georgia]Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yaydırıp, katlayın. Elle bastırıp, hamuru açınve rulo yapıp, kendi etrafında dolayınız.

[FONT=Georgia]Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 180-200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

[FONT=Georgia]mmmm Afiyetolsun karnım acıktı şimdiden.

[FONT=Georgia]Erzincan ketesi yapanların ve sevenlerin yorumları daha iyi keteler yapmak için referansımız olacak kete sevenlerin yorumlarını bekliyoruz.

[FONT=Georgia]Afiyet Olsun.

[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/INDENT][FONT=Georgia][COLOR=darkred][FONT=Georgia][FONT=Georgia][FONT=Georgia][FONT=Georgia][FONT=Georgia][FONT=Georgia][FONT=Georgia][/font][/font][/font][/font][/font][/font][/font][/color][/font][/font]

2. mtsrkn

mtsrkn Daimi Üye

farklı bir paylaşım ama güzel...

3. YagmurYürekli

YagmurYürekli Daimi Üye

offff memleket kokusu geldi:))
    paylasimin icin sagol cann....

4. BRUCE LEE

BRUCE LEE Daimi Üye

Almanyada (dolayısıyla gurbette) Kete yapıp çayla yemek daha güzel bir duygudur.Bende 4 sene Almanyada kaldığım için o duyguyu çok iyi biliyorum.

5. BRUCE LEE

BRUCE LEE Daimi Üye

Nefis Erzincan Ketesi

Bahçelievlerde Tuncelili bir bayan Kendi evinde Kete yapıyormuş tanıdığı Bir Kahvehane'de satıyorlarmış.
    Bende gittim aldım.Çay ile yedim.İnanın ki ne Börek ne Poğaça ne şu ne de bu Keteyi hiç bir şeye değişmem.
    Saygılarımla-Sevgiler

6. kigi12

kigi12 Daimi Üye

:) etmeyin canlar eylemeyin yahu.. lezzete dicek bisey yokta, yaz geliyor su kilolari nasil vericez :( dün ikram ettiler su keteden ama agzima dahi vurmadim :( gözüm kaldi yine yemedim valla :( :teselli

7. BRUCE LEE

BRUCE LEE Daimi Üye

Sevgili Kiği bırak bu numaraları senin neden Keteyi yemediğini çok iyi hissediyorum.Neden mi;Türkiyedeki Börekçilerin çoğunluğu sizin Kiğilıdır öyle değilmi.Demek ki sende Börek yeme alışkanlığına alışmış olmalısınki
    Keteyi yememişsin.Sana naçizane tavsiyem her hangi bir arkadaş ortamında Kete bulursan ve de yanında
    yeni demlenmiş taze Çay da varsa sakın olaki kesinlikle kaçırma hemen ye olurmu.Keteyi taze Çayla yedinmi bir daha Böreği hiç hatırlamasın buna eminim.Sevgiler

8. enelhak

enelhak Super Moderator

Değrli Can kete bizdede var :) arada yapar yeriz. Geleneksel yemeklerimizi severiz.Paylaşımınız için teşekkür ederiz.

9. kigi12

kigi12 Daimi Üye

hehehe... yaw yok börekte yiyemiyorum ki.. 150 kg olmak üzereyim :p
    walla yaninda mis gibi cay bide kavrulmus dut fln vardi, elimi dahi uzatmadim.. bi sartla yerim :p olaki ERZINCAN a gidersem affetmem o zaman :)
    saygilar..

Sayfayı Paylaş