Ehli-Beyit Icinde Vazgecilmezlerden Olan, "ZINNUREYN"

Konu, 'Alevilik Genel' kısmında Baskoylu tarafından paylaşıldı.

1. Baskoylu

Baskoylu Daimi Üye

Hz. Osman, meşhur Fil Vak´ası´ndan 6 sene sonra; yani hicretten 47 yıl önce dünyaya gelmişlerdir.1 Buna göre Hz. Muhammed (sav)in peygamberlikle serfiraz kılındığı yılda, Hz. Osman 34 yaşındaydı.
    Asıl adı Osman b. Affan b. Ebi´l-As b. Umeyye b. Abdi Şems b. Abdi Menaf olan Hz. Osman´ın annesinin adı Erva b. Kureyz´dir. Kureyş´in en asil ailesine mensup olan Hz. Osman, Hz. Peygamber (sav)´le -beşinci validesi (ninesi) Beyda-i Ümmü´l Hakim, Efendimiz´in halasıydı- akrabaydı. Cahiliye döneminde servet, kudret ve nüfuzu ile temayüz etmiş bulunan bu ailenin ferdlerinden Umeyye, Hz. Osman´ın dedesi, Kureyş kabilesinin reislerin dendi.
    Cahiliye döneminde künyesi “Ebu Amr” olan Hz. Osman´ın bu künyesi, Müslüman olduktan sonra Efendimiz´in kızı Rukiyye´den Abdullah isminde bir oğlu olunca ‘Ebu Abdullah´ diye değiştirilmiştir.2
    2) ŞEMAİLİ
    Hz. Osman (ra), güzel yüzlü, pek nazik, gür sakallı, orta boylu, omuzlarının arası açık ve oldukça sık saçlıydı.3 Müslüman olmadan önceki hayatına ait kaynak kitaplarımızda çok bilgiye rastlayamadığımız Hz. Osman, gençliğinde ticaretle meşgul oluyordu. Ticarî muameleleri çok dürüst olduğu için, halk arasında bu yönüyle meşhur olmuştur.4
    3) AİLESİ
    Hz. Osman kendisine “Zinnureyn” lakabını kazandıran Efendimizin iki kızı ile evlilik yapmıştır. Bunlardan birinci Rukiyye idi. O cahiliye döneminde Ebu Leheb´in oğlu Utbe ile evlenmişti. Fakat Müslümanlığın zuhurundan sonra Utbe, babasının zorlaması ile Rukiyye´yi boşadı. Bunu takiben Hz. Osman ona talip oldu. Resul-ü Ekrem (sav) de bu mübarek kerimesini ona verdi. Hz. Rukiyye´nin hicretin 2. senesinde vefatından sonra, Efendimiz (sav/in diğer kızı Ümmü Gülsüm ile evlendi. Hicretin 9. senesinde de Ümmü Gülsüm vefat etti. Allah Resulü (sav) bunu müteakip bir rivayette “şayet bir kızım daha olsa idi, onu da sana nikâhlardım”, bir diğer rivayette ise “eğer kırk tane kızım olsaydı teker teker onları Osman´a nikâhlardım” buyurmuştur.5
    Hz. Osman´ın Rukiyye validemizden Abdullah adını verdikleri bir oğlu olmuştur. Fakat o, hicretin 4. senesinde 6 yaşında iken vefat etmiştir. Ayrıca Hz. Osman, Bedir Savaşı esnasında ölümcül hastalığa yakalanan zevcesi Hz. Rukiyye´nin yanında Efendimiz (sav)´in müsâadesiyle kalmış ve bu sebeble Bedir´e katılamamıştı.6
    Hz. Osman daha sonraları Fahite b. Gazman, Ümmü Amr binti Cündüb, Ümmü Benin binti Uyeyne ve Naile isimli hanımlarla hayatını birleştirmiştir. Amr, Halid, Ebân, Ömer, Meryem adlı çocukları Ümmü Amr binti Cendel´den, Abdulmelik adındaki çocuğu da Ümmü Benin binti Uyeyne´den olmuştur. Hz. Osman´ın diğer hanımlarından olma kız ve erkek çocukları da vardır. Bunlar arasında en meşhuru Eban adındaki oğludur. 7
    4) LAKABI
    Hz. Osman´ın lakabı, Hz. Muhammed (sav)´in iki kızı ile evlendiğinden dolayı iki nur sahibi mânâsına gelen “Zinnureyn”dir. Peygamber nûrunun cibilli taraftarı ve bir anlamda hakikî varisi olan bu yüce iki kadını hanesine alan ve onlarla nurlanan Hz. Osman, bir açıdan çok şanslı olmakla beraber, her iki hanımını da kendi elleriyle toprağa verme açısından da bahtsız denilebilir. Fakat kader-i İlâhî adına tahakkuk eden bu husus için ne Hz. Osman´ın ne de bizim bir şey dememiz mümkündür. O, başına gelen her bela ve musibeti Rabbine sonsuz îmân ve itminan içinde karşılayıp kaderine razı olduğu gibi, bir insan için dünyada başa gelebilecek en büyük musibetlerden biri olan hanımlarının vefâtını da aynı îmân ve itminan içinde karşılamıştır. Zaten Hz. Osman gibi birisine de bu yaraşır…!
    Hz. Osman`in Babası Küreyz İbni Rebîa´dır Annesi Resûl-i Ekrem (sa) efendimizin halası Ümmü Hakîm Beyzâ binti Abdûlmuttalib´dir.

Hz. Muhammed`in 2 kizi ile evli olan Halasinin Oglu olan Hz Osman`in Amcasinin oglu olan Hz. Ali`den farki ne olabilir!!
    Aksine daha yakin oldugunu gorebiliriz, Hz Ali sadece Hz. Muhammed`in bir kizi ile evlidir, Hz. Osman ise 2 kizi ile evlidir.
    Hz Ali "Zinnureyn" unvanini almamis, ama Hz Osman bu unvani alarak, Hz. Muhammedin Ailesi, Hanesi, icinde (Ehli-Beyit) yerini almis, Hz Ali`den daha onemli bir mevgi ve ovgu sahibidir....

Arap Ali`yi Alevilik icinde gormek istiyen ve gostermeye calisanlar, Akrabasi ve Enisteleri olan Hz. Ali ve Hz. Osman.
    Kayin Babasi olan, Hz. Ebu Bekir, Hz Omer, Hz Ebu Sufyan ve Kayin biraderi olan Hz. Muaviye ve onun gibilerini nereye sakliyabilirler, Ehli-Beyitten nasil ayirabilirler???

Hz. Ebu Bekir, Hz. Omer, Hz. Osman, Hz. Muaviye, Hz. Ebu Sufyan`a LAHNET okurken, ucu Hz. Muhammede dokunmuyormu?
    Hz. Osman Akrabalik ve hisim olarak Hz. Ali`den daha yakinken, Kizlarini aldigi Omer ve Ebu Bekir bunlardan daha yakin iken, Bunlari Ehli-Beyitin disina nasil itebilirsiniz veya Ehli-Beyit icinde nasil kabul edemezsiniz?
    Hz. Muhammedin ev hanesini ev Ahlisini, bazilari turlu oyunlarla ayrima cabasi icinde olabilir.
    Bu oyun Aleviler uzerinde oynanan oyunun, yani Islamin cirkin asimile politikasinin en net aciklamasidir.

Yobaz islamin kendi ic catismasi, ganimet paylasimi, saltanat kavgalarindan kaynakli ayriliklari Alevi Yasam Felsefesi ile uzaktan yakindan ilgisi ve alakasinin olmadigini gormeleri gerekir.

Hacı bilmem hoca bilmem
    Beş vakit namazı kılmam
    Ramazanda oruç tutmam
    İslam bizim neremizde ?

Çarşafım yok türbanım yok,
    Ehl-i sünnet fermanım yok
    Arafat'ta kurbanım yok,
    İslam bizim neremizde

Cemimde yok sazımda yok
    Karımda yok kızımda yok,
    kırpık sakal yüzümde yok
    İslam bizim neremizde,

Dem çekerim dolumda yok,
    Bilimde yok ilimde yok,
    Türkçe duam dilimde yok,
    İslam bizim neremizde

Mezhep deyip nifak sokmam,
    Tekbir ile insan yakmam,
    Tespihim yok takva takmam,
    İslam bizim neremizde,

Kandilimiz gecemiz yok
    Arapçamız hecemiz yok
    Hülleyecek kocamız yok,
    İslam bizim neremizde ?

Muhammet'le Ali öldü,
    Soyu sopu sürgün geldi,
    Meydan Muaviye'ye kaldı,
    İslam bizim neremizde,

Ehl-i beyt benim dostum
    Ezdiler bağrıma bastım,
    Ben İslam'a çoktan küstüm,
    İslam bizim neremizde,

Saltanatı halifesi,
    Hiç tanımam neyin nesi,
    İrticası, Kara sesi
    İslam bizim neremizde,

Tutturmuşlar ehl-i sünnet,
    Ne cehennem ne de cennet,
    Kül köle değilim ümmet,
    İslam bizim neremizde,

Tüm dinlerden alıntım var,
    Şamanlıktan kalıntım var,
    Çok üzgünüm anlatmak zor
    İslam bizim neremizde,

Özümde benlik yazılmaz,
    Kimseye kuyu kazılmaz,
    İç abdestim hiç bozulmaz,
    İslam bizim neremizde,

Arıyorum tarıyorum,
    Can gözüm var görüyorum,
    GAZİ METİN soruyorum,
    İslam bizim neremizde ?

devran bunu beğendi.
  2. devran

devran Yönetici

emeğine yüreğine sağlık can paylaşım için teşekkürler. Biz kimin tavuğuna kış dedik yada kimin çıkarını baltaladık kime haram yeme dedikte bizi ayırdılar ?

Baskoylu bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş