Giriş Yap veya Kayıt Ol
Alevi Canlar
Forum
>
Alevilik
>
Sorularınız, Cevaplarınız ve Anketlerimiz
>
Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )
>
Dedeler Gerçekten Ehlibeyt Soyundanmı geliyor (anket)
>
Konuyu Cevapla
Ad Soyad:
Doğrulama Sorusu
:
25'ten 9 çıkarsa kaç kalır?
<p>[QUOTE="WorldFe, post: 4807, member: 38"]alevilik te dedelikten başka bir makam olarak Babalık Var sivasın çevre köylerinde bir çok köyün dini Önderi Babalardır</p><p><br /></p><p>en son evinde gitmemde köyümüzün ortak ceminde Babanın bir konuşmasına Takıldım sohbet sırasında konu dedelerin Ehlibeyt soyundan gelmesineydi</p><p><br /></p><p>Babanın Konuya Bakış açısı çok dikkatimi çekti;</p><p><br /></p><p>dedelerin peygamber soyundan geldiğini idda edenlere şçyle bir cevap verdi</p><p><br /></p><p>madem dedeler peygamber soyundan geliyor alevinin kürdü var türkü var çerkezi var lazı var arabı var bunlarında inandığı dedeler var ehlibeyt türkmüydü kürtmüydü arapmıydı lazmıydı çerkezmiydi diye sohbeti uzattı bununla beraber sünnilerin safi mezhebindeki şıhlarda peygamber soyundan geldiklerini iddaa ediyorlar.</p><p>peygamber tarihte bilidiği kadarıyla Araptır Ehliyette araptır </p><p><br /></p><p>sen türksün sen arap değilsin nasıl olurda peygamber soyundan geldiğini idda edersin </p><p>şeklinde bir cümle sarf etti olaya mantık çerçevesi şeklinde baktığında haklı yanları olduğu tartışılamaz sohbete Hz. Ali efendimizin bir sözüyle devam ediyor </p><p><br /></p><p>"ehlibeyt Benim belimden düşen değil yolumdan gidendir" </p><p><br /></p><p>tabi bu sohbetin açılmasının ana nedeni Dedelerin Babaları kabul etmemesiydi </p><p><br /></p><p>sizlerinde görüşlerini bekliyorum dedeler sizce peygamber soyundanmı geliyor</p><p><br /></p><p>ayrıca imkanı olanlar için cem evlerindeki dedeye bu soruyu yöneltmelerini rica ediyorum[/QUOTE]</p><p><br /></p>
[QUOTE="WorldFe, post: 4807, member: 38"]alevilik te dedelikten başka bir makam olarak Babalık Var sivasın çevre köylerinde bir çok köyün dini Önderi Babalardır en son evinde gitmemde köyümüzün ortak ceminde Babanın bir konuşmasına Takıldım sohbet sırasında konu dedelerin Ehlibeyt soyundan gelmesineydi Babanın Konuya Bakış açısı çok dikkatimi çekti; dedelerin peygamber soyundan geldiğini idda edenlere şçyle bir cevap verdi madem dedeler peygamber soyundan geliyor alevinin kürdü var türkü var çerkezi var lazı var arabı var bunlarında inandığı dedeler var ehlibeyt türkmüydü kürtmüydü arapmıydı lazmıydı çerkezmiydi diye sohbeti uzattı bununla beraber sünnilerin safi mezhebindeki şıhlarda peygamber soyundan geldiklerini iddaa ediyorlar. peygamber tarihte bilidiği kadarıyla Araptır Ehliyette araptır sen türksün sen arap değilsin nasıl olurda peygamber soyundan geldiğini idda edersin şeklinde bir cümle sarf etti olaya mantık çerçevesi şeklinde baktığında haklı yanları olduğu tartışılamaz sohbete Hz. Ali efendimizin bir sözüyle devam ediyor "ehlibeyt Benim belimden düşen değil yolumdan gidendir" tabi bu sohbetin açılmasının ana nedeni Dedelerin Babaları kabul etmemesiydi sizlerinde görüşlerini bekliyorum dedeler sizce peygamber soyundanmı geliyor ayrıca imkanı olanlar için cem evlerindeki dedeye bu soruyu yöneltmelerini rica ediyorum[/QUOTE]
Facebook Hesabınla Giriş Yap
Ad soyad veya e-mail:
Sitemize üye misin?
Hayır, şimdi üye olmak istiyorum.
Evet, şifrem:
Şifreni mi unuttun?
Sürekli bağlı kal
Alevi Canlar
Forum
>
Alevilik
>
Sorularınız, Cevaplarınız ve Anketlerimiz
>
Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )
>
Dedeler Gerçekten Ehlibeyt Soyundanmı geliyor (anket)
>
Forum
Forum
Kısayol Linkler
Daha Detaylı Arama Yap
Yeni Mesajlar
Üyeler
Üyeler
Kısayol Linkler
Önemli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Haber Kaynağı